Portal v2HomeFAQSearchMemberlistMemberlistRegisterLog in

Share | 
 

 15 Rahsia Wanita Yang Anda Perlu Tahu!

View previous topic View next topic Go down 
Go to page : 1, 2  Next
AuthorMessage
nadiha
Pelajar Sekolah Menengah
Pelajar Sekolah Menengah


Female Post : 164
Birthday : 23/10/1987
Age : 29
IPGM : ipba
Course : pismp
Batch : julai 2005
Registered : 08/07/2008

PostSubject: 15 Rahsia Wanita Yang Anda Perlu Tahu!   Fri Jul 11, 2008 2:49 pm

1. Bila sorang wanita mengatakan dia sedang bersedih, tetapi dia tidak
menitiskan airmata, itu bermakna dia sedang menangis di dalam hatinya.

2. Bila dia tidak menghiraukan anda selepas anda menyakiti hatinya,
lebih baik anda beri dia masa untuk menenangkan hatinya semula sebelum
anda menegur dengan ucapan maaf.

3. Wanita sukar nak cari benda yang dia benci tentang orang yang paling
dia sayang (sebab itu ramai wanita yang patah hati bila hubungan itu
putus di tengah jalan).

4. Sekiranya seorang wanita jatuh cinta dengan seorang lelaki, lelaki
itu akan sentiasa ada di fikirannya walaupun ketika dia sedang keluar
dengan lelaki lain.

5. Bila lelaki yang dia suka dan cinta merenung tajam ke dalam matanya,
dia akan cair seperti coklat!!

6. Wanita memang sukakan pujian tetapi selalu tidak tahu macam mana nak
menerima pujian.

7. Jika anda tidak suka dengan gadis yang sukakan anda separuh mati,
tolak cintanya dengan lembut, jangan berkasar sebab ada satu semangat
dalam diri wanita yang anda tak akan tahu kerana bila
dia dah buat keputusan dia akan lakukan apa saja.

8. Sekiranya sorang gadis mula menjauhkan diri dari anda selepas anda
tolak cintanya, biarkan dia untuk seketika. Sekiranya anda masih ingin
menganggap dia sorang kawan, cubalah tegur dia perlahan-lahan.

9. Wanita suka meluahkan apa yang mereka rasa. Muzik, puisi, lukisan dan
tulisan adalah cara termudah mereka meluahkan isi hati mereka.

10. Jangan sesekali beritahu perempuan yang mereka ni langsung tak
berguna.

11. Bersikap terlalu serius boleh mematikan mood wanita.

12. Bila pertama kali lelaki yang dicintainya dalam diam memberikan
respon positif, misalnya menghubunginya melalui telefon, si gadis akan
bersikap acuh tak acuh seolah-olah tidak berminat,tetapi sebaik saja
ganggang diletakkan, dia akan menjerit kesukaan dan tak sampai sepuluh
minit,semua rakan-rakannya akan tahu berita tersebut.

13. Sekuntum senyuman memberi seribu erti bagi wanita. Jadi jangan
senyum sebarangan.

14. Jika kamu menyukai seorang wanita, cubalah mulakan dengan
persahabatan. Kemudian biarkan dia mengenalimu dengan lebih mendalam.

15. Jika sorang wanita memberi seribu satu alasan setiap kali anda ajak
berjumpa, tinggalkan dia sebab dia memang tak berminat dengan anda.
Back to top Go down
View user profile
crescent
Guru Penolong Kanan
Guru Penolong Kanan


Female Post : 3156
Birthday : 03/11/1987
Age : 29
IPGM : ipik
Course : Papret - special edu
Batch : januari 2007
Registered : 04/07/2008

PostSubject: Re: 15 Rahsia Wanita Yang Anda Perlu Tahu!   Fri Jul 11, 2008 2:51 pm

waa..ni 100% tepat tol!! bagos2!
Back to top Go down
View user profile http://crescentstuff.blogspot.com/
nadiha
Pelajar Sekolah Menengah
Pelajar Sekolah Menengah


Female Post : 164
Birthday : 23/10/1987
Age : 29
IPGM : ipba
Course : pismp
Batch : julai 2005
Registered : 08/07/2008

PostSubject: Re: 15 Rahsia Wanita Yang Anda Perlu Tahu!   Fri Jul 11, 2008 2:53 pm

kuasa wanita Rock Bebeh
Back to top Go down
View user profile
paan1904
Guru Penolong Kanan
Guru Penolong Kanan


Female Post : 2527
Birthday : 19/04/1987
Age : 29
IPGM : IPDA
Course : PISMP IPGM SCIENCE
Batch : JANUARY 2007
Registered : 15/06/2008

PostSubject: Re: 15 Rahsia Wanita Yang Anda Perlu Tahu!   Fri Jul 11, 2008 3:01 pm

hmm...stuju2...
Back to top Go down
View user profile http://www.friendster.com/paan1904
crescent
Guru Penolong Kanan
Guru Penolong Kanan


Female Post : 3156
Birthday : 03/11/1987
Age : 29
IPGM : ipik
Course : Papret - special edu
Batch : januari 2007
Registered : 04/07/2008

PostSubject: Re: 15 Rahsia Wanita Yang Anda Perlu Tahu!   Fri Jul 11, 2008 7:05 pm

nadiha..aku nk copy paste masok dlm blog aku leh?? huhu
*mintak permission dl*
Back to top Go down
View user profile http://crescentstuff.blogspot.com/
Nurzahira
Guru Penolong Kanan
Guru Penolong Kanan


Female Post : 2427
Birthday : 22/09/1987
Age : 29
IPGM : IPBA
Course : PISMP
Batch : Julai 2005
Registered : 03/07/2008

PostSubject: Re: 15 Rahsia Wanita Yang Anda Perlu Tahu!   Fri Jul 11, 2008 10:13 pm

wow
mn dpt dha???
Back to top Go down
View user profile http://profiles.friendster.com/chekgusiti
nadiha
Pelajar Sekolah Menengah
Pelajar Sekolah Menengah


Female Post : 164
Birthday : 23/10/1987
Age : 29
IPGM : ipba
Course : pismp
Batch : julai 2005
Registered : 08/07/2008

PostSubject: Re: 15 Rahsia Wanita Yang Anda Perlu Tahu!   Fri Jul 11, 2008 10:20 pm

crescent wrote:
nadiha..aku nk copy paste masok dlm blog aku leh?? huhu
*mintak permission dl*

amek la crescent
aku ni pemurah Laughing Laughing
Back to top Go down
View user profile
sitimanis
Pelajar Sekolah Menengah
Pelajar Sekolah Menengah


Female Post : 231
Birthday : 10/08/1987
Age : 29
IPGM : IPDA
Course : PISMP MT
Batch : jan 2007
Registered : 05/07/2008

PostSubject: Re: 15 Rahsia Wanita Yang Anda Perlu Tahu!   Fri Jul 11, 2008 10:43 pm

waa....

besh2...
4 bintang utk dha...
Back to top Go down
View user profile
nadiha
Pelajar Sekolah Menengah
Pelajar Sekolah Menengah


Female Post : 164
Birthday : 23/10/1987
Age : 29
IPGM : ipba
Course : pismp
Batch : julai 2005
Registered : 08/07/2008

PostSubject: Re: 15 Rahsia Wanita Yang Anda Perlu Tahu!   Fri Jul 11, 2008 11:12 pm

trimas sitimanis Wink
Back to top Go down
View user profile
crescent
Guru Penolong Kanan
Guru Penolong Kanan


Female Post : 3156
Birthday : 03/11/1987
Age : 29
IPGM : ipik
Course : Papret - special edu
Batch : januari 2007
Registered : 04/07/2008

PostSubject: Re: 15 Rahsia Wanita Yang Anda Perlu Tahu!   Fri Jul 11, 2008 11:41 pm

nadiha wrote:
crescent wrote:
nadiha..aku nk copy paste masok dlm blog aku leh?? huhu
*mintak permission dl*

amek la crescent
aku ni pemurah Laughing Laughing

hehe tocey2~
Back to top Go down
View user profile http://crescentstuff.blogspot.com/
sitimanis
Pelajar Sekolah Menengah
Pelajar Sekolah Menengah


Female Post : 231
Birthday : 10/08/1987
Age : 29
IPGM : IPDA
Course : PISMP MT
Batch : jan 2007
Registered : 05/07/2008

PostSubject: Re: 15 Rahsia Wanita Yang Anda Perlu Tahu!   Sat Jul 12, 2008 9:37 am

wanita ni mmg sukar nk d baca...

kalo refer kt no.15, aku mcm x brape stuju r...

coz aku da pgalaman dh....

dgn ex aku dlu r....

aku x nak kuar dgn dia bkn sbb x syg dia, tp aku segan y amat...

aku lg suka dia mai lepak kt umah aku ja, mak aku pon suka cam tu...

tp tu dlu r....

skrg nih, aku dok tgu jgak r sapa nk ajak aku kuaq...

heheh

flower
Back to top Go down
View user profile
Putra_Aiman
Pelatih IPGM
Pelatih IPGM


Male Post : 634
Birthday : 24/05/1988
Age : 28
IPGM : IP Tuanku Bainun
Course : Pengajian Melayu
Batch : 2008
Registered : 21/06/2008

PostSubject: Re: 15 Rahsia Wanita Yang Anda Perlu Tahu!   Sat Jul 12, 2008 10:22 am

dh x rahsia laa kalau dok habaq tang sini...

keke...heran aku...laa ni byk owg wak kluaq rahsia itu laa rahsia ini laa...

kalau dh dok kecoh x nma rahsia dah laa..Gelak:
Back to top Go down
View user profile
sitimanis
Pelajar Sekolah Menengah
Pelajar Sekolah Menengah


Female Post : 231
Birthday : 10/08/1987
Age : 29
IPGM : IPDA
Course : PISMP MT
Batch : jan 2007
Registered : 05/07/2008

PostSubject: Re: 15 Rahsia Wanita Yang Anda Perlu Tahu!   Sat Jul 12, 2008 10:31 am

dia stil di kira rahsia s long s x buka mulot...

hak3...

ni taip ja kira x rhsia dah....

bagi tips gak kt kaum adam mcm ang en.putra oi...
Back to top Go down
View user profile
Mr. Admin
Sultan IPGMriah
Sultan IPGMriah


Male Post : 2022
Birthday : 19/01/1987
Age : 29
IPGM : IP Perlis
Course : PISMP Matematik
Batch : Julai 2005
Registered : 27/05/2008

PostSubject: Re: 15 Rahsia Wanita Yang Anda Perlu Tahu!   Sat Jul 12, 2008 11:00 am

owh...cik siti nak tunggu sapa ajak kuar ni cik siti...huhuhu....

klu aku minat kat ppn 2...aku tak terus ajak kuar date pun....pelan2 kayuh dulu...ble dah btl2 serasi baru la kuar...klu takat member2 je...ari 2 jumpe ari 2 kuar pun takde hal...

tapi betul ke yang ppn ni sukar dibaca oleh llk...cam tak susah je nak baca fikiran ppn ni...hehe
Back to top Go down
View user profile http://ipgm-community.forumotion.org
sitimanis
Pelajar Sekolah Menengah
Pelajar Sekolah Menengah


Female Post : 231
Birthday : 10/08/1987
Age : 29
IPGM : IPDA
Course : PISMP MT
Batch : jan 2007
Registered : 05/07/2008

PostSubject: Re: 15 Rahsia Wanita Yang Anda Perlu Tahu!   Sat Jul 12, 2008 11:16 am

acmay wrote:
owh...cik siti nak tunggu sapa ajak kuar ni cik siti...huhuhu....

klu aku minat kat ppn 2...aku tak terus ajak kuar date pun....pelan2 kayuh dulu...ble dah btl2 serasi baru la kuar...klu takat member2 je...ari 2 jumpe ari 2 kuar pun takde hal...

tapi betul ke yang ppn ni sukar dibaca oleh llk...cam tak susah je nak baca fikiran ppn ni...hehe

btol tu... sama jgak konsep tu dgn ppn...

kalo y dia declare kawan ja bila2 ajak kuar pon xda hal...

tp kalo y spesel 1, jd plek sket...
Back to top Go down
View user profile
paan1904
Guru Penolong Kanan
Guru Penolong Kanan


Female Post : 2527
Birthday : 19/04/1987
Age : 29
IPGM : IPDA
Course : PISMP IPGM SCIENCE
Batch : JANUARY 2007
Registered : 15/06/2008

PostSubject: Re: 15 Rahsia Wanita Yang Anda Perlu Tahu!   Sun Jul 13, 2008 9:05 pm

a'ah..kalo kuar ngan kawan2 biasa xde hal la..

tp kalo ade rase laen sket tu...
hmm...agak malu.. Razz
Back to top Go down
View user profile http://www.friendster.com/paan1904
cliffe
Timb. Menteri Besar
Timb. Menteri Besar


Male Post : 24
Birthday : 05/03/1985
Age : 31
IPGM : perlis
Course : pj
Batch : 850305036129
Registered : 17/06/2008

PostSubject: hahahaa   Fri Aug 01, 2008 1:56 am

crescent wrote:
waa..ni 100% tepat tol!! bagos2!

ye la..xkan salah pulak..weh..
Back to top Go down
View user profile
loveydovey
Budak Tadika
Budak Tadika


Female Post : 14
Birthday : 24/01/1985
Age : 31
IPGM : ipik
Course : special edu
Batch : 2004
Registered : 24/07/2008

PostSubject: Re: 15 Rahsia Wanita Yang Anda Perlu Tahu!   Fri Aug 01, 2008 3:43 am

ya mey???
aku br tau rahsia ni wlaupn aku wanita..
wanita??wanita kah aku??huhu..blm lg kot..perempuan la..
huhu..dh mule nk merepek dh ni..huhu
Back to top Go down
View user profile
ultramantaro86
Bayi Cute
Bayi Cute


Female Post : 3
Birthday : 10/06/1986
Age : 30
IPGM : IPIK
Course : pismk oum pendidikan khas
Batch : 2004
Registered : 01/08/2008

PostSubject: Re: 15 Rahsia Wanita Yang Anda Perlu Tahu!   Fri Aug 01, 2008 3:50 am

aku x rase pon 100% tepat. 38% je
Back to top Go down
View user profile
deqna ideris
Budak Tadika
Budak Tadika


Female Post : 11
Birthday : 21/02/1988
Age : 28
IPGM : ipgm tuanku bainun
Course : Physical Education
Batch : julai 2007
Registered : 13/06/2008

PostSubject: Re: 15 Rahsia Wanita Yang Anda Perlu Tahu!   Tue Aug 26, 2008 1:49 pm

ada la yg betul...


cuma setiap org lain perangainya...

jadi pkir la anda ditempat yg mana... flower

huh...jodoh... :00


hurm...agaknya wanita yg memilih ke atau lelaki yg sgt memilih???

pening jugak.. lol!

tp kdg2 pkir balik...lelaki yg byk tentukan sapa pilihan dia..

ye la kaum hawa ni kalu org dh xnk nk kata apa kn???

kalu bekenan kt kaum adam 2 tp kaum adam 2 xbekenan kt dia xjd gk...

tp...

kaum adam ni suka ati je nk pilih kaum hawa yg mana..

musti dapat...

jadi betul la...pilihan ditgn kaum adam.. Question
Back to top Go down
View user profile
SiGadis
Bayi Cute
Bayi Cute


Female Post : 7
Birthday : 20/12/1987
Age : 28
IPGM : IPPPP
Course : SnEd
Batch : Januari 2008
Registered : 21/06/2008

PostSubject: Re: 15 Rahsia Wanita Yang Anda Perlu Tahu!   Wed Aug 27, 2008 8:44 pm

sayangilah kami ~
hehe~ Laughing
Back to top Go down
View user profile
kayhebat
Pelatih IPGM
Pelatih IPGM


Male Post : 779
Birthday : 10/11/1987
Age : 29
IPGM : IPPP
Course : PJ Major,English Minor
Batch : Julai 2005
Registered : 09/07/2008

PostSubject: Re: 15 Rahsia Wanita Yang Anda Perlu Tahu!   Sun Aug 31, 2008 4:44 pm

hormatilah kami...hehehe....kuasa di tgn kami...
aku da penah bace artikel ne baper kali dah...dan kerna terbocor rahsia-rahsia tersebot...aku senang dpt kwn ppuan...hahahaha...even aku tak igt ape rahsia2 2...tp bile situasi-situasi tertentu 2 jadik jer...aku dah tau nak watper next step...huhuhu...

cthnyer=aku ade torcher junior aku pasal something la..(pasal kerja k)...then pas2 die nangis...aku teros blah r...dah lamer ckit...bru g kt die...ckp mtk maap n bg nsihat kat die ape yg patot buat dan tak patot buat,,,huhuhu...aku jahat..wat ppuan nangis...huuu~...(bkn sekali....Sad )
Back to top Go down
View user profile http://kayhebat.blogspot.com
crescent
Guru Penolong Kanan
Guru Penolong Kanan


Female Post : 3156
Birthday : 03/11/1987
Age : 29
IPGM : ipik
Course : Papret - special edu
Batch : januari 2007
Registered : 04/07/2008

PostSubject: Re: 15 Rahsia Wanita Yang Anda Perlu Tahu!   Sun Aug 31, 2008 5:51 pm

huu takutnye.. Laughing
Back to top Go down
View user profile http://crescentstuff.blogspot.com/
cekgu_egie
Guru Sekolah
Guru Sekolah


Female Post : 1544
Birthday : 09/01/1987
Age : 29
IPGM : IPDA
Course : B Ed Science
Batch : Jan 2007
Registered : 18/07/2008

PostSubject: Re: 15 Rahsia Wanita Yang Anda Perlu Tahu!   Sun Aug 31, 2008 7:55 pm

kayhebat wrote:
hormatilah kami...hehehe....kuasa di tgn kami...
aku da penah bace artikel ne baper kali dah...dan kerna terbocor rahsia-rahsia tersebot...aku senang dpt kwn ppuan...hahahaha...even aku tak igt ape rahsia2 2...tp bile situasi-situasi tertentu 2 jadik jer...aku dah tau nak watper next step...huhuhu...

cthnyer=aku ade torcher junior aku pasal something la..(pasal kerja k)...then pas2 die nangis...aku teros blah r...dah lamer ckit...bru g kt die...ckp mtk maap n bg nsihat kat die ape yg patot buat dan tak patot buat,,,huhuhu...aku jahat..wat ppuan nangis...huuu~...(bkn sekali....Sad )

dh tau pompuan nih sensitif, jgn la kasar sgt..
hmm........
Back to top Go down
View user profile
kayhebat
Pelatih IPGM
Pelatih IPGM


Male Post : 779
Birthday : 10/11/1987
Age : 29
IPGM : IPPP
Course : PJ Major,English Minor
Batch : Julai 2005
Registered : 09/07/2008

PostSubject: Re: 15 Rahsia Wanita Yang Anda Perlu Tahu!   Sun Aug 31, 2008 8:12 pm

heh heh heh
takleh r...aku ganaz...
(Rock Bebeh)
Back to top Go down
View user profile http://kayhebat.blogspot.com
Sponsored content




PostSubject: Re: 15 Rahsia Wanita Yang Anda Perlu Tahu!   Today at 3:39 pm

Back to top Go down
 
15 Rahsia Wanita Yang Anda Perlu Tahu!
View previous topic View next topic Back to top 
Page 1 of 2Go to page : 1, 2  Next

Permissions in this forum:You cannot reply to topics in this forum
Forum :: Section Komuniti dan Diskusi :: Pengetahuan Am-
Jump to: