Portal v2HomeFAQSearchMemberlistMemberlistRegisterLog in

Share | 
 

 Masalah Signature, Avatar, Friends and foes

View previous topic View next topic Go down 
AuthorMessage
Mr. Admin
Sultan IPGMriah
Sultan IPGMriah


Male Post : 2022
Birthday : 19/01/1987
Age : 29
IPGM : IP Perlis
Course : PISMP Matematik
Batch : Julai 2005
Registered : 27/05/2008

PostSubject: Masalah Signature, Avatar, Friends and foes   Sat Jun 14, 2008 10:26 pm

Di sini ada tutorial berkaitan Signature, Avatar dan Friend and Foe.


Avatar.

1. Klik Profile Menu pada forum atau
2. Pada IPGMs Toolbar. Klik Site Links --> Profile.
3. Cuba perhatikan link di bawah menu ada tertera
Code:
Information | Preferences | Signature | Avatar | Friends and foes | Watched topics
4. Jika nak pilih avatar sendiri klik pada Avatar.
5. Untuk mengupload gambar anda sendiri ada 2 cara.
a. Upload terus: Kat Upload Avatar from your machine : klik browse kemudian pilih la gambar comel n hensem korang --> Klik OK.

b. Dari url link: pilih "Upload Avatar from a URL".Masukkan link korang kat bahagian kosong 2.
6. Kemudian Klik save.

Note: Max avatar 150x200.

Signature:
1. Masukkan apa-apa yang korang nak melalui klik pada link signature.


Friend and Foe.

Korang leh tgk sama ada kengkawan korang tengah online ke tak...2 je. Cara nak pilih friends and foe. klik pada user kengkawan korang kemudia kat profile dorang klik sama ada add to my friend list atau add to my foe list.

_________________
Back to top Go down
View user profile http://ipgm-community.forumotion.org
kudabesi87
Pelajar Sekolah Menengah
Pelajar Sekolah Menengah


Male Post : 351
Birthday : 03/01/1987
Age : 29
IPGM : ip ba
Course : papret intake 07
Batch : julai 05
Registered : 29/06/2008

PostSubject: Re: Masalah Signature, Avatar, Friends and foes   Sun Jun 29, 2008 1:31 am

aku tak lupe tapi nak tanya...

cam ne nak wat signature..da letih aku godek2 tak dapat buat gak

tempat nak buat aku jumpe Very Happy
Back to top Go down
View user profile http://www.malayneum-kudabesi.blogspot.com
Mr. Admin
Sultan IPGMriah
Sultan IPGMriah


Male Post : 2022
Birthday : 19/01/1987
Age : 29
IPGM : IP Perlis
Course : PISMP Matematik
Batch : Julai 2005
Registered : 27/05/2008

PostSubject: Re: Masalah Signature, Avatar, Friends and foes   Sun Jun 29, 2008 1:58 am

ko wat la camner cantik pun signature ko 2...sbbnya signature dioffkan..sowi...bkn pe...signature 2 mmg berfungsi tapi takut ader yang tulisan lagi skit dari signature die...

_________________
Back to top Go down
View user profile http://ipgm-community.forumotion.org
sapix
Pelajar Sekolah Menengah
Pelajar Sekolah Menengah


Male Post : 203
Birthday : 17/08/1986
Age : 30
IPGM : IPBA
Course : KS/BI
Batch : Julai 2005
Registered : 29/06/2008

PostSubject: Re: Masalah Signature, Avatar, Friends and foes   Sun Jun 29, 2008 3:11 pm

admin...

nape aku punye signiture x kua2 ni???

aku salah buat ek?
Back to top Go down
View user profile http://sangkunang.blogspot.com/
CraZyGhOst
Perdana Menteri
Perdana Menteri


Male Post : 293
Birthday : 02/05/1986
Age : 30
IPGM : Perlis
Course : Physical Education
Batch : Julai 2004
Registered : 15/06/2008

PostSubject: Re: Masalah Signature, Avatar, Friends and foes   Mon Jun 30, 2008 8:32 pm

x, sebab admin dah off signature but sementara atas sebab2 yg tertentu, harap maaf buat pihak krew ipgmc
Back to top Go down
View user profile
Sponsored content




PostSubject: Re: Masalah Signature, Avatar, Friends and foes   Today at 5:50 pm

Back to top Go down
 
Masalah Signature, Avatar, Friends and foes
View previous topic View next topic Back to top 
Page 1 of 1

Permissions in this forum:You cannot reply to topics in this forum
Forum :: IPGMs Community :: IPGM Community Info-
Jump to: