Portal v2HomeFAQSearchMemberlistMemberlistRegisterLog in

Share | 
 

 Kisah Lembu

View previous topic View next topic Go down 
AuthorMessage
Mr. Admin
Sultan IPGMriah
Sultan IPGMriah


Male Post : 2022
Birthday : 19/01/1987
Age : 29
IPGM : IP Perlis
Course : PISMP Matematik
Batch : Julai 2005
Registered : 27/05/2008

PostSubject: Kisah Lembu   Wed Jul 16, 2008 3:19 am

Part 1

seorang pemuda yang miskin tinggal bersama seekor lembu peninggalan bapanya,kehidupannya amat daif sehinggakan nak makan pun susah.pada satu hari pemuda ni mendapat idea lalu membawa lembunya pergi ke bandar.tiba di bandar pemuda itu mula menjerit :

"sesiapa yang berjaya membuat lembu aku ni duduk aku akan bg hadiah RM1 juta,tapi kalau tidak berjaya akan didenda RM100!!!"

datang la orang ramai berpusu-pusu untuk mencuba nasib,dari yang kecik ke yg tua,yg kurus ke yang gemuk,yang lembik ke yang gagah tetapi semua x berjaya. pendapatan si pemuda ni semakin baik dari hari ke hari,dan dia berjaya mengumpul RM1 juta sehingga datang la seorang panglima yang perkasa cuba mendudukkan lembu tersebut, di hentaknya lembu tu,diterajang kakinya,ditarik supaya jatuh tetapi lembu tu tetap x nak duduk..

selepas panglima tu try datang plak sorang budak kecik nak cuba duduk kan lembu tu. semua orang gelakkan budak kecik ni, "panglima yg gagah ni pun x boleh nak dudukkan lembu ni,ko yang kecik ni plak nak dudukkan lembu ni, apa lg g la try?"kata pemuda kepada budak kecik tu.

budak kecik ni pun pusing keliling macam cari sesuatu kat lembu tu,pastu tetiba je lembu tu duduk dengan keempat2 kaki terlipat. orang ramai mula rasa pelik macam mana budak ni boleh dudukkan lembu tu,dengan selamber budak tu jawab :

"lembu ni kan lembu jantan,aku jentik je telur dia sampai senak tu yang terduduk tu!!!!"
Back to top Go down
View user profile http://ipgm-community.forumotion.org
Mr. Admin
Sultan IPGMriah
Sultan IPGMriah


Male Post : 2022
Birthday : 19/01/1987
Age : 29
IPGM : IP Perlis
Course : PISMP Matematik
Batch : Julai 2005
Registered : 27/05/2008

PostSubject: Re: Kisah Lembu   Wed Jul 16, 2008 3:21 am

Part 2

setelah kehilangan duit RM 1 juta kat budak kecik tu,pemuda ni rasa x puas hati,nak disqualified x boleh sebab dia x nyatakan undang2 x boleh jentik telur,
dia pun mencari idea nak kumpul balik duit RM1 juta.pemuda tu g bandar lg kali ni dia menjerit :

"sesiapa yang dapat membuat lembu aku ni geleng kepala aku bg RM 1 juta,tapi kalau tidak berjaya akan didenda RM100!!!"

orang ramai yang dengar pun cuba nasib lagi kali ni,tapi semua x berjaya gak.dapat la lg pemuda ni kumpul RM1 juta,dalam tu panglima yg gagah tu pun x puas hati coz kalah ngan budak kecik,dia pun try lagi,di tariknya tanduk lembu tu,x geleng gak,ditarik telinga lembu tu,x geleng gak, akhirnya dia give up.

budak kecik yang dah kaya ni pun datang lg nak try,"kali ni nak gelengkan kepala lembu pulak,macam mana ko nak wat,ko jentik telur dia lg pun x guna,hahahahaha" kata pemuda tu kat budak kecik tu.

macam biasa,budak kecik ni pun pusing keliling lembu tu pastu g kat kepala lembu tu,tetiba je lembu tu geleng kepala macam lembu gila.pemuda tu pun naik heran, " apa yang ko wat ngan lembu aklu?" tanya pemuda tu lg

sekali lg dengan selamber budak tu jawab "aku tanya lembu tu nak kena jentik kat telur lagi ke x?"
Back to top Go down
View user profile http://ipgm-community.forumotion.org
kudabesi87
Pelajar Sekolah Menengah
Pelajar Sekolah Menengah


Male Post : 351
Birthday : 03/01/1987
Age : 29
IPGM : ip ba
Course : papret intake 07
Batch : julai 05
Registered : 29/06/2008

PostSubject: Re: Kisah Lembu   Wed Jul 16, 2008 3:36 am

Gelak: cam pernah baca kat mastika je..
Back to top Go down
View user profile http://www.malayneum-kudabesi.blogspot.com
Sponsored content




PostSubject: Re: Kisah Lembu   Today at 1:42 pm

Back to top Go down
 
Kisah Lembu
View previous topic View next topic Back to top 
Page 1 of 1

Permissions in this forum:You cannot reply to topics in this forum
Forum :: Section Hobi, Hiburan dan Kehidupan :: Funny Story and Cool Picture-
Jump to: