Portal v2HomeFAQSearchMemberlistMemberlistRegisterLog in

Share | 
 

 jOm KOngsI pEnGAlaman masA kecIK2 DUlu!!

View previous topic View next topic Go down 
Go to page : Previous  1, 2, 3  Next
AuthorMessage
ice cube
Budak Sekolah
Budak Sekolah


Female Post : 86
Birthday : 24/11/1987
Age : 29
IPGM : IPDA
Course : science
Batch : JAN 07
Registered : 15/06/2008

PostSubject: Re: jOm KOngsI pEnGAlaman masA kecIK2 DUlu!!   Sat Jul 19, 2008 3:31 pm

hahaha...
best giler emn tikam2 ni
slagi xdpt bnda yg nak tu,
slagi tu la dok ngabihkan dwet
hbis syiling lam tabung!
Back to top Go down
View user profile
nadiha
Pelajar Sekolah Menengah
Pelajar Sekolah Menengah


Female Post : 164
Birthday : 23/10/1987
Age : 29
IPGM : ipba
Course : pismp
Batch : julai 2005
Registered : 08/07/2008

PostSubject: Re: jOm KOngsI pEnGAlaman masA kecIK2 DUlu!!   Sat Jul 19, 2008 3:36 pm

main khemah2..
khemah tu wat dgn jerami
then main msk2 guna api dlm khemah tu
pastu khemah tu terbakar!! Gelak:
suma lari lintang pukang
kene marah ngn mak
Back to top Go down
View user profile
t.a.s.h.a
Pelajar Sekolah Menengah
Pelajar Sekolah Menengah


Female Post : 184
Birthday : 24/11/1987
Age : 29
IPGM : IPBA
Course : ppprpet
Batch : julai 2005
Registered : 09/07/2008

PostSubject: Re: jOm KOngsI pEnGAlaman masA kecIK2 DUlu!!   Sat Jul 19, 2008 3:57 pm

pe lagi yg famous time kecik2 ni...
men kawen2 r..
yg busan nyer asyik aku jer jadi bapak...
Tension Aku!...
siap wat ran kat atas pokok...
korek ubi kayu..
wat unggun api....
curi periuk,minyak,sudip kat umah masing...
g masak dalam hutan...
makan ubi kayu goreng tu sampai kembong perut..
Gelak:..
padan muka..
Back to top Go down
View user profile
mazlindaadnan
Pelatih IPGM
Pelatih IPGM


Female Post : 706
Birthday : 02/01/1986
Age : 30
IPGM : IPBA
Course : PPPRPET KS/BI
Batch : JANUARI 2007
Registered : 04/07/2008

PostSubject: Re: jOm KOngsI pEnGAlaman masA kecIK2 DUlu!!   Sat Jul 19, 2008 4:16 pm

aku plak men masak2..

paihtu masuk curik beraih kt dapoq..

kena ligan ngan mak aku..

Gelak:
Back to top Go down
View user profile http://www.friendster.com/linedabesh
t.a.s.h.a
Pelajar Sekolah Menengah
Pelajar Sekolah Menengah


Female Post : 184
Birthday : 24/11/1987
Age : 29
IPGM : IPBA
Course : ppprpet
Batch : julai 2005
Registered : 09/07/2008

PostSubject: Re: jOm KOngsI pEnGAlaman masA kecIK2 DUlu!!   Sat Jul 19, 2008 4:23 pm

weh...
main polis pencuri r paling besh...
pastu berebut nak jadi pencuri coz xmo kejaq org biaq org kejaq kita...
Gelak:..
bila rasa2 nak kalah..
cakap r xnak men..
Gelak:..
konpem esok bila kita nak men org xmo men ngan kita...
Gelak:...
Back to top Go down
View user profile
mazlindaadnan
Pelatih IPGM
Pelatih IPGM


Female Post : 706
Birthday : 02/01/1986
Age : 30
IPGM : IPBA
Course : PPPRPET KS/BI
Batch : JANUARI 2007
Registered : 04/07/2008

PostSubject: Re: jOm KOngsI pEnGAlaman masA kecIK2 DUlu!!   Sat Jul 19, 2008 4:26 pm

tau x pa..

lg satu main aci sembunyi..

bila turn aci aku trus kata mak panggey blk..

Gelak:
Back to top Go down
View user profile http://www.friendster.com/linedabesh
t.a.s.h.a
Pelajar Sekolah Menengah
Pelajar Sekolah Menengah


Female Post : 184
Birthday : 24/11/1987
Age : 29
IPGM : IPBA
Course : ppprpet
Batch : julai 2005
Registered : 09/07/2008

PostSubject: Re: jOm KOngsI pEnGAlaman masA kecIK2 DUlu!!   Sat Jul 19, 2008 4:40 pm

mazlindaadnan wrote:
tau x pa..

lg satu main aci sembunyi..

bila turn aci aku trus kata mak panggey blk..

Gelak:

x pun...
men aci nyorok sorok dalam rumah sendiri...
siap bleh makan2 lagi...
pasru hat member yg cari tu konpem sumpah seranah sampai emapat guni kat kita...
Gelak:..
Back to top Go down
View user profile
Mr. Admin
Sultan IPGMriah
Sultan IPGMriah


Male Post : 2022
Birthday : 19/01/1987
Age : 29
IPGM : IP Perlis
Course : PISMP Matematik
Batch : Julai 2005
Registered : 27/05/2008

PostSubject: Re: jOm KOngsI pEnGAlaman masA kecIK2 DUlu!!   Sat Jul 19, 2008 8:04 pm

si crescent ni dok cite psl abang die jer nape ek...huhuhu..pasal die takde ke...

lagi satu...dulu mak aku ni garang la orangnya..mau silap skit mula la speaker berbunyi...hehe...apa yang dicakap dia akan wat...byk kali dah aku kene duk luar sebb lewat balik umah pas men bola.. ada satu ari 2 aku men sampai dah azan tak balik2...bile balik je...aku ketuk pintu la nak masuk..mak aku teriak dr dlm...ko tunggu sampai ayah ko balik...tak pun ko tido je la luar klu ayah ko tak balik...mmg aku tau ayah aku tak balik sebab bawa pas g terengganu...aiseh..tdo luar la gmaknye...


pikir punya pikir aku wat bende2 yang boleh membisingkan...cam hentak2 buaian ketuk2 basikal ngan batu, n lain2...last2 mak aku bukak suh masuk...aku ngan gumbiranya masuk la...aku berlari la masuk...tah macam mana time aku lari 2 mak aku dpt pegang tgn aku....aiseh...blackjack...sbb aku dah nampak rotan kat sebelah tgn lagi...aku pun pasrah...hehe
Back to top Go down
View user profile http://ipgm-community.forumotion.org
crescent
Guru Penolong Kanan
Guru Penolong Kanan


Female Post : 3156
Birthday : 03/11/1987
Age : 29
IPGM : ipik
Course : Papret - special edu
Batch : januari 2007
Registered : 04/07/2008

PostSubject: Re: jOm KOngsI pEnGAlaman masA kecIK2 DUlu!!   Sat Jul 19, 2008 9:27 pm

ade la acimet..hahaha
loh x leh ke cite pengalaman mase kecik2 dulu..abg x abg bedal jek..hehe

hmm aku nk cite yg mane ek?

hmm teringat dulu penah kena locked ngan sorg budak yg aku minat kat stor..
hahaha budak2 tol time 2..
mase 2 br pindah ke kuartes pensyarah kat mppm..
menjerit2 aku sbb gelap dow..takott..
jahat giler adek bradek aku siott..
gi kunci aku n mamat 2 pehal..
pastu dia maintain tenangkan aku [ceh..kunun tunjuk hero]
aku xkire..lantak ko laa..
aku jerit suh bukak pintu..
mane xnye dgr adek bradek aku dok gelak2 kan aku dr luar..
last2 diorg kene 'piakk' ngan mak aku..hahaha
padan muke..
Back to top Go down
View user profile http://crescentstuff.blogspot.com/
kayhebat
Pelatih IPGM
Pelatih IPGM


Male Post : 779
Birthday : 10/11/1987
Age : 29
IPGM : IPPP
Course : PJ Major,English Minor
Batch : Julai 2005
Registered : 09/07/2008

PostSubject: Re: jOm KOngsI pEnGAlaman masA kecIK2 DUlu!!   Sun Jul 20, 2008 12:37 am

acmay wrote:
si crescent ni dok cite psl abang die jer nape ek...huhuhu..pasal die takde ke...

lagi satu...dulu mak aku ni garang la orangnya..mau silap skit mula la speaker berbunyi...hehe...apa yang dicakap dia akan wat...byk kali dah aku kene duk luar sebb lewat balik umah pas men bola.. ada satu ari 2 aku men sampai dah azan tak balik2...bile balik je...aku ketuk pintu la nak masuk..mak aku teriak dr dlm...ko tunggu sampai ayah ko balik...tak pun ko tido je la luar klu ayah ko tak balik...mmg aku tau ayah aku tak balik sebab bawa pas g terengganu...aiseh..tdo luar la gmaknye...


pikir punya pikir aku wat bende2 yang boleh membisingkan...cam hentak2 buaian ketuk2 basikal ngan batu, n lain2...last2 mak aku bukak suh masuk...aku ngan gumbiranya masuk la...aku berlari la masuk...tah macam mana time aku lari 2 mak aku dpt pegang tgn aku....aiseh...blackjack...sbb aku dah nampak rotan kat sebelah tgn lagi...aku pun pasrah...hehe

rupe2 nye cemay suka main bola...hehehehe
Back to top Go down
View user profile http://kayhebat.blogspot.com
Mr. Admin
Sultan IPGMriah
Sultan IPGMriah


Male Post : 2022
Birthday : 19/01/1987
Age : 29
IPGM : IP Perlis
Course : PISMP Matematik
Batch : Julai 2005
Registered : 27/05/2008

PostSubject: Re: jOm KOngsI pEnGAlaman masA kecIK2 DUlu!!   Sun Jul 20, 2008 12:40 am

ni ade satu pengalaman besh...

ni kes aku ngan mak cik aku...

time 2 makcik aku ni baru dapat hadiah radio bntk hp...aku pun borrow la dari makcik aku ni...bawak g jln2 blkang umah kat kpg aku...kat c2 ade kolam ikan...tah macam mana terdetik kat ati aku nak hiburkan ikan2 dlm 2...aku tanpa membuang masa dengan rasa confident n slamber memasukkan radio 2 n aku memegang arial tak bagi masuk abis...last2 diam terus radio 2....haaaa...ayokkk....


aku pun lap2kan air 2 ngan baju aku n letak balik seperti biasa kat tempat asalnya...n wat bodo je...hehe...tak lama pas2 mak cik aku ty ni nape tak bunyi ni...aku kater la...tak tau mase letak tadi ok je...mak cik aku bukak radio 2 n air meleleh kuar dari radio 2...aku pun cabut lari la...hehe...mak cik aku marah giler kat aku...tapi kejap je la...maser 2 mak cik aku tingkatan lagi la...aku sek rendah...
Back to top Go down
View user profile http://ipgm-community.forumotion.org
kayhebat
Pelatih IPGM
Pelatih IPGM


Male Post : 779
Birthday : 10/11/1987
Age : 29
IPGM : IPPP
Course : PJ Major,English Minor
Batch : Julai 2005
Registered : 09/07/2008

PostSubject: Re: jOm KOngsI pEnGAlaman masA kecIK2 DUlu!!   Sun Jul 20, 2008 1:04 am

aku lak k

aku teringat mase aku sunat dolu...aku ne takle dok diam ptg2
hari ke3 da kua bejalan pakai kain,g main...bosan siot ptg2 dok diam jer...huhuhu,,,,nk titow tak larat tido dah...pas2 bentan...org lain 3 ari dah baik...aku seminggu...huhuhu...teringat blk cara bapak aku supaya kain kasa yang balut luka 2 boleh tanggal...hahahaha
(jgn pikir bkn2 k...bapak aku suh berendam dlm besen je pon...bg kain kasa 2 kembang)
lepas 2 elok dah...hahahahahaha
Back to top Go down
View user profile http://kayhebat.blogspot.com
crescent
Guru Penolong Kanan
Guru Penolong Kanan


Female Post : 3156
Birthday : 03/11/1987
Age : 29
IPGM : ipik
Course : Papret - special edu
Batch : januari 2007
Registered : 04/07/2008

PostSubject: Re: jOm KOngsI pEnGAlaman masA kecIK2 DUlu!!   Sun Jul 20, 2008 4:30 pm

cakap pasal budak laki sunat nih..
aku cukup geram ngan abg n adek laki aku..
dibuatnye aku macam kuli..

"dek..amikkan abg air.."
"kak..nk air"

"kak bukakan tv"
"dek..amek majalah 2 jap"

siot!! T___T
Back to top Go down
View user profile http://crescentstuff.blogspot.com/
kayhebat
Pelatih IPGM
Pelatih IPGM


Male Post : 779
Birthday : 10/11/1987
Age : 29
IPGM : IPPP
Course : PJ Major,English Minor
Batch : Julai 2005
Registered : 09/07/2008

PostSubject: Re: jOm KOngsI pEnGAlaman masA kecIK2 DUlu!!   Fri Jul 25, 2008 12:53 am

hahahaha...kesian kat ko crescent...aku bkn stkat kakak aku...mak aku,bpak aku,abg aku.n adik sekali...pas2 cousin dtg jenguk pon kne gak...hahaha
Back to top Go down
View user profile http://kayhebat.blogspot.com
Mr. Admin
Sultan IPGMriah
Sultan IPGMriah


Male Post : 2022
Birthday : 19/01/1987
Age : 29
IPGM : IP Perlis
Course : PISMP Matematik
Batch : Julai 2005
Registered : 27/05/2008

PostSubject: Re: jOm KOngsI pEnGAlaman masA kecIK2 DUlu!!   Fri Jul 25, 2008 3:42 pm

Ni lagi kes aku ngan makcik aku maser kecik...hehe


Maser 2 aku ngan makcik aku ni gurau2 la...makcik aku ni duk2...n cabar aku klu barani tumbuk la muke kan..hehe....aku yang tenga panas masa 2 sbb pe aku pun tak tau aku pun terus lepaskan kat muke...dushhhh.....pas2 aku tgk makcik aku ni lari n nangis2....


pas2 ader orang report kat mak aku yang aku tumbuk makcik aku 2...hehe...mak aku marah la sbb naper tumbuk n mak aku start tocer2 aku...aku nak nangis dah....mak aku suh mintak maap aku tak nak..hehe...sampai nangis2...

yang lawaknya...mak aku leh gelak plak time aku bagitau reason sebab per aku tumbuk makcik aku...hehe...

tapi 2 la...sjk dari peristiwa 2 aku ngan makcik aku jadi rapat...die g mana2 mesti nak ajk aku...hehe
Back to top Go down
View user profile http://ipgm-community.forumotion.org
crescent
Guru Penolong Kanan
Guru Penolong Kanan


Female Post : 3156
Birthday : 03/11/1987
Age : 29
IPGM : ipik
Course : Papret - special edu
Batch : januari 2007
Registered : 04/07/2008

PostSubject: Re: jOm KOngsI pEnGAlaman masA kecIK2 DUlu!!   Fri Jul 25, 2008 3:45 pm

kayhebat wrote:
hahahaha...kesian kat ko crescent...aku bkn stkat kakak aku...mak aku,bpak aku,abg aku.n adik sekali...pas2 cousin dtg jenguk pon kne gak...hahaha

waa kazen pon kena gak? wahahaha..gile jahat!
tapikan sonok gelakkan diorg nih..
xleh nk gerak sgt..
wahaha
Back to top Go down
View user profile http://crescentstuff.blogspot.com/
misskobis
Pelatih IPGM
Pelatih IPGM


Female Post : 545
Birthday : 01/11/1986
Age : 30
IPGM : IPDA
Course : PISMP- IPGM (Science)
Batch : Januari 2007
Registered : 13/06/2008

PostSubject: Re: jOm KOngsI pEnGAlaman masA kecIK2 DUlu!!   Sun Jul 27, 2008 10:00 pm

Gelak:
Back to top Go down
View user profile
syafkinntie
Pelajar Sekolah Menengah
Pelajar Sekolah Menengah


Female Post : 164
Birthday : 21/01/1987
Age : 29
IPGM : Institut Perguruan Darulaman
Course : B.Ed.Science
Batch : Januari 2007
Registered : 15/07/2008

PostSubject: Re: jOm KOngsI pEnGAlaman masA kecIK2 DUlu!!   Sun Jul 27, 2008 11:44 pm

masa kecik2 dulu aku nakal skit..asal blk kg jer mesti aku ngn kazen aku hilang jerr...kdg2 maghrib smpai ayah aku ngn ayah dia kuar p cr...rupanya2 kami kat tanah perkuburan duk main basikal kat situ..situ ada mcm lembah skit so syok main basikal situ
Back to top Go down
View user profile
paan1904
Guru Penolong Kanan
Guru Penolong Kanan


Female Post : 2527
Birthday : 19/04/1987
Age : 29
IPGM : IPDA
Course : PISMP IPGM SCIENCE
Batch : JANUARY 2007
Registered : 15/06/2008

PostSubject: Re: jOm KOngsI pEnGAlaman masA kecIK2 DUlu!!   Fri Aug 22, 2008 5:29 pm

ni ibu aku bru cter balik la psl kesah aku ms kecik2 dlu..

naik beskal...pastu lalu la kt btg pokok kelapa sbb dlu jmbatan buat drpd btg pokok kelapa...
ntah cmne.....
*busshhh* aku jtuh kt saliran yg agak kotor...yg ada kt bwh jmbtn btg pokok kelapa tu...

balik2..trus nanges...
sbb aku sgt anti kekotoran mase kecik2 dlu....
hehee~
Back to top Go down
View user profile http://www.friendster.com/paan1904
paan1904
Guru Penolong Kanan
Guru Penolong Kanan


Female Post : 2527
Birthday : 19/04/1987
Age : 29
IPGM : IPDA
Course : PISMP IPGM SCIENCE
Batch : JANUARY 2007
Registered : 15/06/2008

PostSubject: Re: jOm KOngsI pEnGAlaman masA kecIK2 DUlu!!   Fri Aug 22, 2008 5:32 pm

ade lg satu cter...
pasal betapa anti nya aku terhadap taik ayam...

aku dlu membesar kt kmpung..
dah nama dok kg semestinye nenek aku ade bela ayam..
dah nama ayam..xreti nye dia nk melepaskan sisa2 nya disatu tmpt je..

ade la satu hari,ibu aku ckp..
ada taik ayam kt dpn pntu dapur nenek aku...
aku sanggup pusing satu umah,naik kot pintu depan..
xmo masuk kot pintu dapo yg ada taik ayam tu..
Gelak:..
klakar la bila ibu aku cter balik kesah aku ms budak2 dlu..
Back to top Go down
View user profile http://www.friendster.com/paan1904
luvYOU
Pelajar Sekolah Menengah
Pelajar Sekolah Menengah


Female Post : 114
Birthday : 05/09/1987
Age : 29
IPGM : IPDA
Course : B.ED Science PPPRPET
Batch : January 2007
Registered : 09/07/2008

PostSubject: Re: jOm KOngsI pEnGAlaman masA kecIK2 DUlu!!   Fri Aug 22, 2008 6:39 pm

dlu kecik2 ske men cop kacip ngan kwn2 seko rendah.. cop kacip nih adalah main galah pjg..(org selangor daerah kuala langat jeh tau..huhu) pastuh men lubang tikus..main tali getah dgn pelbagai jenis lagu utk tamatkan game.. pastuh men batu seremban 7 (xreti men batu 5).. apelagi eh.. pastuh men dpn masjid men kejar2 blk kelas mengaji petang... pastuh men gado2..(dlu rajin no bergado ngn kwn pompuan..pelek betol) pastuh pelagi eh..men nurse2..(besenye jadik doktor la..Gelak:..dak laki pon jon tau)... mcam2la game main dlu kecik2... skrg dh xleh...dh besar,,,kwn2 sek rendah pon ramai dh kawen...siap de yg dh de 2 org anak pon..huahua....
Back to top Go down
View user profile http://profiles.friendster.com/makesmecool
misskobis
Pelatih IPGM
Pelatih IPGM


Female Post : 545
Birthday : 01/11/1986
Age : 30
IPGM : IPDA
Course : PISMP- IPGM (Science)
Batch : Januari 2007
Registered : 13/06/2008

PostSubject: Re: jOm KOngsI pEnGAlaman masA kecIK2 DUlu!!   Wed Sep 24, 2008 6:44 pm

emm..rayer2 nih..teringt mase kecik dlu..meriah gle...mesti tiap kali nk rayer..terutama mlm 7 likur..rumh mule meriah ngn pelita..bunga api??..xpyh cte arr...tiap2 mase klu bleh nk men..huhu...

mlm rayer..org len sibuk kemas umah..kte sibuk cube baju raye wat kali terakhir sblum nk pkai pagi raye..kelakar gle....
duit raye mmg byk...adik bradik sume blik...skg...

opah dh xde...adik bradik sume dh besar2 n de bini...xmeriah arr.. Sad
Back to top Go down
View user profile
crescent
Guru Penolong Kanan
Guru Penolong Kanan


Female Post : 3156
Birthday : 03/11/1987
Age : 29
IPGM : ipik
Course : Papret - special edu
Batch : januari 2007
Registered : 04/07/2008

PostSubject: Re: jOm KOngsI pEnGAlaman masA kecIK2 DUlu!!   Tue Sep 30, 2008 11:44 pm

dulu time raye sure dpt byk collect duet..
xtau laa esok ni camne xD muahahaha
Back to top Go down
View user profile http://crescentstuff.blogspot.com/
paan1904
Guru Penolong Kanan
Guru Penolong Kanan


Female Post : 2527
Birthday : 19/04/1987
Age : 29
IPGM : IPDA
Course : PISMP IPGM SCIENCE
Batch : JANUARY 2007
Registered : 15/06/2008

PostSubject: Re: jOm KOngsI pEnGAlaman masA kecIK2 DUlu!!   Wed Oct 01, 2008 12:44 am

mase kecik2...
aku penah gi beraya naik turun bas...
duit raya abis sbb jd duit tmbg bas..
Gelak:..
tp besh~pengalaman...
gi raya ngn sepupu..
sekali tu je la..
xingt dh mase tu drjh bape..
tp time tu la rasanya raya yg plg happening..~
Back to top Go down
View user profile http://www.friendster.com/paan1904
Mr. Admin
Sultan IPGMriah
Sultan IPGMriah


Male Post : 2022
Birthday : 19/01/1987
Age : 29
IPGM : IP Perlis
Course : PISMP Matematik
Batch : Julai 2005
Registered : 27/05/2008

PostSubject: Re: jOm KOngsI pEnGAlaman masA kecIK2 DUlu!!   Fri Oct 03, 2008 10:16 pm

pengalaman paling best maser beraya masa aku ikut induk Ja(Kire Makcik La...)...mase balik dari umah kawan induk aku 2....turun satu bukit.....pastu induk aku dah sound dah...die nak break kaki guna slipar la....alih2 biler tak dpat nak control....induk aku tu tak sempat nak break kaki dah...

nak dijadikan citer plak....ader la plak kolam kat simpang 2..pagar die wat dari bumbung zink....bile dah takleh nak wat paper kemalangan berlaku....tudung yang makcik aku pakai 2 tercmpak jauh...nasib la masing cedera ringan je....cuma calar-calar skit...hehe....


yang plaing tak tahan 2...maser pas eksiden 2 aku pandang induk aku, induk aku pandang aku trus gelak...member2 induk aku ni pun pelik je tgk kitaornag...dorang siap tanya lagi....liza korang ok ker ni....hehe

_________________
Back to top Go down
View user profile http://ipgm-community.forumotion.org
Sponsored content




PostSubject: Re: jOm KOngsI pEnGAlaman masA kecIK2 DUlu!!   Today at 3:41 am

Back to top Go down
 
jOm KOngsI pEnGAlaman masA kecIK2 DUlu!!
View previous topic View next topic Back to top 
Page 2 of 3Go to page : Previous  1, 2, 3  Next

Permissions in this forum:You cannot reply to topics in this forum
Forum :: Section Kedai Kopi :: Zon Borak Sampai Lebam!!!-
Jump to: