Portal v2HomeFAQSearchMemberlistMemberlistRegisterLog in

Share | 
 

 umur baper plg ideal nak kawen bg korunk???

View previous topic View next topic Go down 
Go to page : Previous  1, 2, 3 ... , 10, 11, 12  Next
AuthorMessage
crescent
Guru Penolong Kanan
Guru Penolong Kanan


Female Post : 3156
Birthday : 03/11/1987
Age : 29
IPGM : ipik
Course : Papret - special edu
Batch : januari 2007
Registered : 04/07/2008

PostSubject: Re: umur baper plg ideal nak kawen bg korunk???   Fri Nov 07, 2008 10:22 am

cara cakap cam br 1st time masok forum jek..
ade la tujuan sesuatu topik dibuka..
jgn asyik dok pikir cikgu2 aje 24jam..
saudara igt saudara ade kat skola ke 24jam..
cikgu pon manusia gak..

sbb ape thread2 dibuka? sbb nk menarik minat..
same gak saudara nk ajar budak..
kene guna kaedah yg seswai..
ikut jiwa budak tu kan..
forum pon ade cara n strategi jugak...
even kat kedai kopi pon ade care nk tarik pelanggan..
klo bukak pasal personal..biarlaa..
masing2 da besar..leh fikir sendirik..
klo xmo join..jgn join..dok diam bace jek..
jgn ingat klo bukak topik2 simple camni xde mendatangkan faedah..
ade faedah dia..fikir sendirik laa yer..xkan nk kene bgtau gak..
saudara igt..sume org cam saudara ke?
nk share sesame apa salahnya..pandangan mereka..saudara x suke..saudara boeh endahkan aje..
Back to top Go down
View user profile http://crescentstuff.blogspot.com/
Mr. Admin
Sultan IPGMriah
Sultan IPGMriah


Male Post : 2022
Birthday : 19/01/1987
Age : 29
IPGM : IP Perlis
Course : PISMP Matematik
Batch : Julai 2005
Registered : 27/05/2008

PostSubject: Re: umur baper plg ideal nak kawen bg korunk???   Fri Nov 07, 2008 1:15 pm

arios wrote:
bai nk tmpang tye..
aper tujuan topik ni dbka???

adekah i mncerminkan mntaliti kiter sbg ckgu..
pndidik anakk bgsa..

bg ak bnde ni personal matter la.. klo nk share pn bkn kt tmpt public cmni la..
itu pndangan ak la.. klo ader y xleh trima ak xleh nk wk aper lah..

Kepada Arios...

Terima Kasih kerana mengunjungi Forum IPGMC. Saya gembira apabila ada user2 kembali aktif dalam forum ini. Ni lebih kepada untuk menasihat bukan menegur...(paham sendiri la ayat ni. Kitakan cikgu)

Setiap topik yang dibuka mempunyai faedah dan kepentingannya sendiri. Mungkin bagi saudara perkara kawin2 ni remeh dan belum masanya. Saya gembira apabila ada dikalangan ahli IPGMC yang mahu kongsi masa depan die bersama. Tak tahulah kalau ada yang merahsiakan masa depannya kepada orang lain. Memang Allah menentukan segalanya tapi Kita diberikan fikiran untuk menilai sesuatu perkara itu dengan fikiran yang waras dan bukannya pemikiran yang sempit.

Saudara mungkin tak tahu dan mungkin juga tak mahu ambil tahu bahawa ada dikalangan manusia zaman sekarang ini tidak suka untuk berkahwin. Ini disebabkan apa? Disebabkan hanya memikirkan kerjaya sahaja sehingga tiada masa untuk memikirkan tentang kehidupan dan life di bumi ini. Kalau saudara ingin berkata, bumi hanya sementara dan kita di sini mencari bekalan di akhirat kelak. Ya saya setuju, namun saudara mungkin juga tahu bahawa Nabi Muhammad juga sudah bersabda bahawa Siapa yang tidak berkahwin bukan dari kaumku.

Saudara fikirlah sendiri. Bila fikiran kita terlalu sempit, kita tidak akan biasa untuk berbicara hal peribadi kepada umum (bukan maksud saya untuk menceritakan semua perkara peribadi tapi kita fikir la sendiri sama ada saudara ingin berkongsi atau tidak) Jika tak mahu berkongsi biarlah orang lain berkata-kata kita hanya mendengar. Bukan membantah dan menghalang orang lain meluahkan apa yang mereka ingini.

Lagi pun thread ni pn memang bercorak peribadi dan saudara sendiri fikirlah, renungilah, dan hanyatilah. Adakah saudara akan berbincang perkara-perkara berkaitan keguruan sahaja dalam hidup saudara memandangkan saudara akan menjadi seorang guru. Bagaimana perkongsian maklumat saudara dalam life saudara. Saya boleh katakan sikap saudara akan menjadikan saudara seorang WorkerHolic apabila saudara menjejaki alam pekerjaan kelak.

_________________
Back to top Go down
View user profile http://ipgm-community.forumotion.org
Mr. Admin
Sultan IPGMriah
Sultan IPGMriah


Male Post : 2022
Birthday : 19/01/1987
Age : 29
IPGM : IP Perlis
Course : PISMP Matematik
Batch : Julai 2005
Registered : 27/05/2008

PostSubject: Re: umur baper plg ideal nak kawen bg korunk???   Fri Nov 07, 2008 1:15 pm

arios wrote:
bai nk tmpang tye..
aper tujuan topik ni dbka???

adekah i mncerminkan mntaliti kiter sbg ckgu..
pndidik anakk bgsa..

bg ak bnde ni personal matter la.. klo nk share pn bkn kt tmpt public cmni la..
itu pndangan ak la.. klo ader y xleh trima ak xleh nk wk aper lah..

Kepada Arios...

Terima Kasih kerana mengunjungi Forum IPGMC. Saya gembira apabila ada user2 kembali aktif dalam forum ini. Ni lebih kepada untuk menasihat bukan menegur...(paham sendiri la ayat ni. Kitakan cikgu)

Setiap topik yang dibuka mempunyai faedah dan kepentingannya sendiri. Mungkin bagi saudara perkara kawin2 ni remeh dan belum masanya. Saya gembira apabila ada dikalangan ahli IPGMC yang mahu kongsi masa depan die bersama. Tak tahulah kalau ada yang merahsiakan masa depannya kepada orang lain. Memang Allah menentukan segalanya tapi Kita diberikan fikiran untuk menilai sesuatu perkara itu dengan fikiran yang waras dan bukannya pemikiran yang sempit.

Saudara mungkin tak tahu dan mungkin juga tak mahu ambil tahu bahawa ada dikalangan manusia zaman sekarang ini tidak suka untuk berkahwin. Ini disebabkan apa? Disebabkan hanya memikirkan kerjaya sahaja sehingga tiada masa untuk memikirkan tentang kehidupan dan life di bumi ini. Kalau saudara ingin berkata, bumi hanya sementara dan kita di sini mencari bekalan di akhirat kelak. Ya saya setuju, namun saudara mungkin juga tahu bahawa Nabi Muhammad juga sudah bersabda bahawa Siapa yang tidak berkahwin bukan dari kaumku.

Saudara fikirlah sendiri. Bila fikiran kita terlalu sempit, kita tidak akan biasa untuk berbicara hal peribadi kepada umum (bukan maksud saya untuk menceritakan semua perkara peribadi tapi kita fikir la sendiri sama ada saudara ingin berkongsi atau tidak) Jika tak mahu berkongsi biarlah orang lain berkata-kata kita hanya mendengar. Bukan membantah dan menghalang orang lain meluahkan apa yang mereka ingini.

Lagi pun thread ni pn memang bercorak peribadi dan saudara sendiri fikirlah, renungilah, dan hanyatilah. Adakah saudara akan berbincang perkara-perkara berkaitan keguruan sahaja dalam hidup saudara memandangkan saudara akan menjadi seorang guru. Bagaimana perkongsian maklumat saudara dalam life saudara. Saya boleh katakan sikap saudara akan menjadikan saudara seorang WorkerHolic apabila saudara menjejaki alam pekerjaan kelak.

_________________
Back to top Go down
View user profile http://ipgm-community.forumotion.org
arios
Budak Sekolah
Budak Sekolah


Male Post : 68
Birthday : 27/05/1988
Age : 28
IPGM : IPBA
Course : TESL
Batch : 2006
Registered : 07/11/2008

PostSubject: Re: umur baper plg ideal nak kawen bg korunk???   Fri Nov 07, 2008 8:57 pm

heh2 bgs2 bhser y ko gner kn adalah sopan dan sdikit sarcasm.. tp xper adat mnusia kn buat slah... ak trimer tguran ko...

lgpn ak join portal ni sjer nk tmbah knalan jer...

tu cmer pndapat ak la.. xsmestinyer org lain kna stuju...

cmer bg ak cikgu klo ckap sal topik2 cmni cm xnmpak educated sgt la bro...
per kater bkak thread tye sal persediaan sseorang nk khwin ker.. yer la klo nk khwin ikt sunnah Nabi.. sseorg tu mst lah dah prepare dari segi rohani n jasmani.... org tu mst la bkmampuan utk mmberi nafkah samaada batin atau pun nafkah y brupa mnyediakan kperluan asas..
ak rase klo tyer sal ni lbih bfaedah la..
rmai org bleh muhasabah diri adakah diorg layak utk bkhwin ke x....
sbab khwin ni bkn sal utk mghalal kn hubungan jer.. khwin ader byk responsibility.
Back to top Go down
View user profile
arios
Budak Sekolah
Budak Sekolah


Male Post : 68
Birthday : 27/05/1988
Age : 28
IPGM : IPBA
Course : TESL
Batch : 2006
Registered : 07/11/2008

PostSubject: Re: umur baper plg ideal nak kawen bg korunk???   Fri Nov 07, 2008 9:01 pm

n buat cressent.. klo ader bnder y kiter raser kurang sesuai.. xslah rasernyer klo kiter btyer n bg cadangan... nk ikt ke x tu lain kira la..
Back to top Go down
View user profile
crescent
Guru Penolong Kanan
Guru Penolong Kanan


Female Post : 3156
Birthday : 03/11/1987
Age : 29
IPGM : ipik
Course : Papret - special edu
Batch : januari 2007
Registered : 04/07/2008

PostSubject: Re: umur baper plg ideal nak kawen bg korunk???   Fri Nov 07, 2008 9:20 pm

ko tny..aku tukang jawap..salah ke? hahaha
lagipon thread2 yg dibuka bukan kami yg tulis tajuk dia..
ianya berdasarkan user2 dlm forum nih..
jika thread tersebut mendapat sambutan..
salah ke membuat thread yg br untuk menyambungnya saudara?
sbg cikgu mende2 kecik ni x educated?
even tuhan pon menilai sesuatu dosa n pahala sebesar zarah..
ni kan ilmu wahai saudara..
x salah berkongsi idea atau pandangan..
saudara pon tgh berkongsi pandangan saudara dgn kami kan?
so mereka, aka user2 lain ada cara mereka tersendiri ntok memberi pandangan mereka..
tegur seseorang ada caranya..
bukan dengan menghentam atau memperkecilkan seseorang..
jika anda nk lontarkan pandangan anda akan kekurangan di forum ini..
anda boleh je bg cadangan yg bernas di ruangan yg disediakan..
iaitu di Forum Helpdesk & Suggestion..
kerjasama anda amatlah kami hargai..
Back to top Go down
View user profile http://crescentstuff.blogspot.com/
kudabesi87
Pelajar Sekolah Menengah
Pelajar Sekolah Menengah


Male Post : 351
Birthday : 03/01/1987
Age : 29
IPGM : ip ba
Course : papret intake 07
Batch : julai 05
Registered : 29/06/2008

PostSubject: Re: umur baper plg ideal nak kawen bg korunk???   Fri Nov 07, 2008 9:53 pm

sape lak kena marah arini?
Back to top Go down
View user profile http://www.malayneum-kudabesi.blogspot.com
arios
Budak Sekolah
Budak Sekolah


Male Post : 68
Birthday : 27/05/1988
Age : 28
IPGM : IPBA
Course : TESL
Batch : 2006
Registered : 07/11/2008

PostSubject: Re: umur baper plg ideal nak kawen bg korunk???   Fri Nov 07, 2008 10:46 pm

aku la kudabesi.. skali kna ngan PK da heh2

tp ak xmmperkecilkan sape2 la..
just post soalan jer.. mgkin soalan tu agk pedas kot... rmai trase...
xper la nti chek letak asam sket yer heh2
Back to top Go down
View user profile
misskobis
Pelatih IPGM
Pelatih IPGM


Female Post : 545
Birthday : 01/11/1986
Age : 30
IPGM : IPDA
Course : PISMP- IPGM (Science)
Batch : Januari 2007
Registered : 13/06/2008

PostSubject: Re: umur baper plg ideal nak kawen bg korunk???   Sat Nov 08, 2008 12:01 am

arios wrote:
bai nk tmpang tye..
aper tujuan topik ni dbka???

adekah i mncerminkan mntaliti kiter sbg ckgu..
pndidik anakk bgsa..

bg ak bnde ni personal matter la.. klo nk share pn bkn kt tmpt public cmni la..
itu pndangan ak la.. klo ader y xleh trima ak xleh nk wk aper lah..

ala..dlm thread nih..korg ni bgtau atau x terpulang..xde sape pakse..klu sekalipn kte bgtau..lgsung x effect mentaliti kte sbg cikgu, jgnla risau..cikgu pn mnusia biasa yang ade perasaan dn keperluan tuk berhibur atau bersuka- suka..xkn nk tunjuk pandai jew 24 jam..tul x...lgipn kte dlm ni sume komuniti bakal cikgu..sume pham tgungjawab yg bkl dn perlu di pikul nnti.. stakat nk gle2 skit cmni..xkn xleh..layan jew..nk siyes n berbincg secara intelectual bleh..buke je thread..pasti diorg sume akn join... Smile
Back to top Go down
View user profile
D Ultimate Shah
Budak Tadika
Budak Tadika


Male Post : 34
Birthday : 08/03/1987
Age : 29
IPGM : IPBA
Course : Pengajian sains Soial
Batch : Julai 2005
Registered : 07/11/2008

PostSubject: Re: umur baper plg ideal nak kawen bg korunk???   Sat Nov 08, 2008 12:23 am

misskobis wrote:
arios wrote:
bai nk tmpang tye..
aper tujuan topik ni dbka???

adekah i mncerminkan mntaliti kiter sbg ckgu..
pndidik anakk bgsa..

bg ak bnde ni personal matter la.. klo nk share pn bkn kt tmpt public cmni la..
itu pndangan ak la.. klo ader y xleh trima ak xleh nk wk aper lah..

ala..dlm thread nih..korg ni bgtau atau x terpulang..xde sape pakse..klu sekalipn kte bgtau..lgsung x effect mentaliti kte sbg cikgu, jgnla risau..cikgu pn mnusia biasa yang ade perasaan dn keperluan tuk berhibur atau bersuka- suka..xkn nk tunjuk pandai jew 24 jam..tul x...lgipn kte dlm ni sume komuniti bakal cikgu..sume pham tgungjawab yg bkl dn perlu di pikul nnti.. stakat nk gle2 skit cmni..xkn xleh..layan jew..nk siyes n berbincg secara intelectual bleh..buke je thread..pasti diorg sume akn join... Smile

aku sokong kenyataan misskobis tu.
kalau aku, aku teringin nak kahwin pada umur 25 tahun sebab
nak ikut sunnah nabi kita.
Very Happy
Back to top Go down
View user profile http://ceritera-shah.blogspot.com/
cekgu_egie
Guru Sekolah
Guru Sekolah


Female Post : 1544
Birthday : 09/01/1987
Age : 29
IPGM : IPDA
Course : B Ed Science
Batch : Jan 2007
Registered : 18/07/2008

PostSubject: Re: umur baper plg ideal nak kawen bg korunk???   Sat Nov 08, 2008 1:23 am

bagus2 ikt sunnah nabi..
hehe....
aku cam nak kawen umo 23 jeh..
hak3..
Back to top Go down
View user profile
BLIND_frust
Pelajar Sekolah Menengah
Pelajar Sekolah Menengah


Male Post : 172
Birthday : 12/04/1987
Age : 29
IPGM : IPS MIRI SARAWAK
Course : PSV
Batch : PISMP 07
Registered : 19/09/2008

PostSubject: Re: umur baper plg ideal nak kawen bg korunk???   Sat Nov 08, 2008 3:24 pm

arios.. ko ni mybe newbies dlm dunia forum kot... try search lagi forum2 lain... baru ko tau... topik ni berfaedah ke x...
Back to top Go down
View user profile
crescent
Guru Penolong Kanan
Guru Penolong Kanan


Female Post : 3156
Birthday : 03/11/1987
Age : 29
IPGM : ipik
Course : Papret - special edu
Batch : januari 2007
Registered : 04/07/2008

PostSubject: Re: umur baper plg ideal nak kawen bg korunk???   Sat Nov 08, 2008 9:31 pm

arios wrote:
aku la kudabesi.. skali kna ngan PK da heh2

tp ak xmmperkecilkan sape2 la..
just post soalan jer.. mgkin soalan tu agk pedas kot... rmai trase...
xper la nti chek letak asam sket yer heh2

letak asam bio byk sket..
adat berforum..beri salam dulu..jgn men terjah yer..xD
try tgk forum2 len bak kate blind..
br anda tahu ape itu forum sbnrnye..

sy kaki forum, jd sy tahu adat2 dunia forum dlm negara mahupun luar negara
my 2cent
Back to top Go down
View user profile http://crescentstuff.blogspot.com/
kayhebat
Pelatih IPGM
Pelatih IPGM


Male Post : 779
Birthday : 10/11/1987
Age : 29
IPGM : IPPP
Course : PJ Major,English Minor
Batch : Julai 2005
Registered : 09/07/2008

PostSubject: Re: umur baper plg ideal nak kawen bg korunk???   Sat Nov 08, 2008 11:34 pm

crescent wrote:
arios wrote:
aku la kudabesi.. skali kna ngan PK da heh2

tp ak xmmperkecilkan sape2 la..
just post soalan jer.. mgkin soalan tu agk pedas kot... rmai trase...
xper la nti chek letak asam sket yer heh2

letak asam bio byk sket..
adat berforum..beri salam dulu..jgn men terjah yer..xD
try tgk forum2 len bak kate blind..
br anda tahu ape itu forum sbnrnye..

sy kaki forum, jd sy tahu adat2 dunia forum dlm negara mahupun luar negara
my 2cent


hehe...samela ngn aku cresent...hehe...len kali bg salam newbie...klu tak puas hati...ckp la ngn admin,moderator or founder forum neh...ckp dgn kitorang mmg wat panas jer,,,sbb ayat ko 2 arios aku bace aku pon panas...jgn buat org len geram...n last but not least....BACK TO TOPIC!!! (cemay...gua pinjam ayat lu!!!)
Back to top Go down
View user profile http://kayhebat.blogspot.com
paan1904
Guru Penolong Kanan
Guru Penolong Kanan


Female Post : 2527
Birthday : 19/04/1987
Age : 29
IPGM : IPDA
Course : PISMP IPGM SCIENCE
Batch : JANUARY 2007
Registered : 15/06/2008

PostSubject: Re: umur baper plg ideal nak kawen bg korunk???   Sat Nov 08, 2008 11:46 pm

hmm~mcm2 la kt ipgm ni...dh lame x msuk...hoho~
Back to top Go down
View user profile http://www.friendster.com/paan1904
crescent
Guru Penolong Kanan
Guru Penolong Kanan


Female Post : 3156
Birthday : 03/11/1987
Age : 29
IPGM : ipik
Course : Papret - special edu
Batch : januari 2007
Registered : 04/07/2008

PostSubject: Re: umur baper plg ideal nak kawen bg korunk???   Sun Nov 09, 2008 12:40 am

cekgu_egie wrote:
bagus2 ikt sunnah nabi..
hehe....
aku cam nak kawen umo 23 jeh..
hak3..

hehe awalnye egie nk kawen..
klo aku..nengok pada diri aku..
da sedia ke blom..hehe
sape kat sini da masok kursus kawen?!
hah ngaku cepat! xD muahahaha
Back to top Go down
View user profile http://crescentstuff.blogspot.com/
paan1904
Guru Penolong Kanan
Guru Penolong Kanan


Female Post : 2527
Birthday : 19/04/1987
Age : 29
IPGM : IPDA
Course : PISMP IPGM SCIENCE
Batch : JANUARY 2007
Registered : 15/06/2008

PostSubject: Re: umur baper plg ideal nak kawen bg korunk???   Sun Nov 09, 2008 12:57 am

aku dah masuk dah...
hoho~
tp aku xmo kawin lg..
menurut ibu aku..
kawin la bila sume impian kita dah tercapai mse belum kawin..
bila dah kawin..tanggungjwab tu besar...
hmm~
Back to top Go down
View user profile http://www.friendster.com/paan1904
D Ultimate Shah
Budak Tadika
Budak Tadika


Male Post : 34
Birthday : 08/03/1987
Age : 29
IPGM : IPBA
Course : Pengajian sains Soial
Batch : Julai 2005
Registered : 07/11/2008

PostSubject: Re: umur baper plg ideal nak kawen bg korunk???   Sun Nov 09, 2008 1:03 am

aku pun belum lagi.
sebab tak tau nak ambik kursus tu kat mana.
lain la macam mawi ngan ekin.
kursus kawin diorang dapat sponsor.

Wink
Back to top Go down
View user profile http://ceritera-shah.blogspot.com/
Lordz NEsTLE
Bayi Cute
Bayi Cute


Male Post : 9
Birthday : 31/01/1987
Age : 29
IPGM : IPDA
Course : science
Batch : januari 2007
Registered : 08/11/2008

PostSubject: Re: umur baper plg ideal nak kawen bg korunk???   Sun Nov 09, 2008 2:09 am

hoho...masa remaja hanya sekali..so,jgn kawen cepat2... Twisted Evil
Back to top Go down
View user profile http://www.brotherhoodclub.cjb.net
paan1904
Guru Penolong Kanan
Guru Penolong Kanan


Female Post : 2527
Birthday : 19/04/1987
Age : 29
IPGM : IPDA
Course : PISMP IPGM SCIENCE
Batch : JANUARY 2007
Registered : 15/06/2008

PostSubject: Re: umur baper plg ideal nak kawen bg korunk???   Sun Nov 09, 2008 6:45 pm

btol tu lordz nestle...
enjoy dlu puas2...
nnt dh kahwin..
hmm~pikul sgt la tanggungjawab tu..
lalallala~
Back to top Go down
View user profile http://www.friendster.com/paan1904
kokde
Bayi Cute
Bayi Cute


Female Post : 1
Birthday : 09/03/1987
Age : 29
IPGM : IP KOTA BHARU
Course : PENGAJIAN AGAMA
Batch : SEMESTER 5
Registered : 14/01/2009

PostSubject: Re: umur baper plg ideal nak kawen bg korunk???   Wed Jan 14, 2009 12:04 pm

umor xpenting tp bergantung kpd environment...
kalau member2 korang da ader yang kawen.. mesti terasa nk kawen gak.. so.. 2 la mase y sesuaink kawen.. tap kene check sume aspek... duit... calon... Razz
Back to top Go down
View user profile
paan1904
Guru Penolong Kanan
Guru Penolong Kanan


Female Post : 2527
Birthday : 19/04/1987
Age : 29
IPGM : IPDA
Course : PISMP IPGM SCIENCE
Batch : JANUARY 2007
Registered : 15/06/2008

PostSubject: Re: umur baper plg ideal nak kawen bg korunk???   Wed Jan 28, 2009 10:10 pm

banyak aspek yg perlu diteliti sebelum berumahtangga ni...
seperti yg selalu dipesan oleh ibuku..
di awal perkahwinan memang bahagia..gembira...
tp bila ade ujian melanda..
masa tu la bru btol dinamakan perkahwinan tu...
hmm~
belajr dlu la bru pikir soal kawin ni...

berusahalah!!! Rock Bebeh
Back to top Go down
View user profile http://www.friendster.com/paan1904
wan_sensei
Bayi Cute
Bayi Cute


Male Post : 1
Birthday : 12/09/1987
Age : 29
IPGM : IPTAR
Course : PPRET Social Science
Batch : Jan 09
Registered : 31/01/2009

PostSubject: Re: umur baper plg ideal nak kawen bg korunk???   Sat Jan 31, 2009 7:25 pm

umur x penting..
yg penting kewangan kukuh..
mampu beri makan anak bini..
then yg penting skali dah bersedia dr segi fizikal, rohani n emosi..
Back to top Go down
View user profile
paan1904
Guru Penolong Kanan
Guru Penolong Kanan


Female Post : 2527
Birthday : 19/04/1987
Age : 29
IPGM : IPDA
Course : PISMP IPGM SCIENCE
Batch : JANUARY 2007
Registered : 15/06/2008

PostSubject: Re: umur baper plg ideal nak kawen bg korunk???   Tue Apr 07, 2009 12:18 am

sejak praktikum ni..
buatkan kuterpikir xmo kawin lagi smpai la dah abih belajar...
hu~sgt sbuk...sbuk..sbuk..sbuk...
Back to top Go down
View user profile http://www.friendster.com/paan1904
Mr. Admin
Sultan IPGMriah
Sultan IPGMriah


Male Post : 2022
Birthday : 19/01/1987
Age : 29
IPGM : IP Perlis
Course : PISMP Matematik
Batch : Julai 2005
Registered : 27/05/2008

PostSubject: Re: umur baper plg ideal nak kawen bg korunk???   Tue Apr 07, 2009 4:31 pm

hehehe...klu llk lewat kawin takpe lagi...klu ppn terlalu sangat lewat kawin bahaya...banyak masalah akan timbul...

_________________
Back to top Go down
View user profile http://ipgm-community.forumotion.org
Sponsored content




PostSubject: Re: umur baper plg ideal nak kawen bg korunk???   Today at 8:05 am

Back to top Go down
 
umur baper plg ideal nak kawen bg korunk???
View previous topic View next topic Back to top 
Page 11 of 12Go to page : Previous  1, 2, 3 ... , 10, 11, 12  Next

Permissions in this forum:You cannot reply to topics in this forum
Forum :: Section Kedai Kopi :: Men VS Woman-
Jump to: