Portal v2HomeFAQSearchMemberlistMemberlistRegisterLog in

Share | 
 

 Apa yang korang nak jadi kalau korang tak jadi Cikgu-cekgi..

View previous topic View next topic Go down 
Go to page : Previous  1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9  Next
AuthorMessage
kudabesi87
Pelajar Sekolah Menengah
Pelajar Sekolah Menengah


Male Post : 351
Birthday : 03/01/1987
Age : 29
IPGM : ip ba
Course : papret intake 07
Batch : julai 05
Registered : 29/06/2008

PostSubject: Re: Apa yang korang nak jadi kalau korang tak jadi Cikgu-cekgi..   Tue Jul 01, 2008 12:22 am

Putra_Aiman wrote:
kudabesi87 wrote:
zaman sekarang ni kat uitm kat bawah degree masscom ada course journalism, broadcasting, publishing apentah lagi

kalau nak jadi pengulas/reporter sukan ada paper pasal kewartawanan sukan

tapi kalau nak jadi pengulas ni aku rasa bakat n karisma lebey penting Very Happy

ada degree pun blm tentu boleh jadi pengulas yg baik..

kekke...aku suka ulas sorg2 kalau main fifa...hahaha..

tp hasbullah awang tu perlu ditukar sbb dia anti kedah...

afro hehe no komen

dia da establish kat rtm tu..bukan senang nak tukar orang Rock Bebeh
Back to top Go down
View user profile http://www.malayneum-kudabesi.blogspot.com
misskobis
Pelatih IPGM
Pelatih IPGM


Female Post : 545
Birthday : 01/11/1986
Age : 30
IPGM : IPDA
Course : PISMP- IPGM (Science)
Batch : Januari 2007
Registered : 13/06/2008

PostSubject: Re: Apa yang korang nak jadi kalau korang tak jadi Cikgu-cekgi..   Tue Jul 01, 2008 10:36 pm

dlu mase skolah rendh,nk jdi pramugari...ble masuk skolah menengah cte2 tergendala (sbb masalh tertentu)...jdi amik sains,knonnya nk msuk bidang yg ade kaitan dgn sains(xkisah bidang pape pn)...pastu msuk matrik....amik sains hayat,ingtkn dh nk tercapaila cte2 tu...mase last sem matrik isi borg maktb knonnya untuk back up....mase dpt surt tawaran...uni dapt,mtrik dpt....nk dijadikan cte...mase tu tgh hebt krisis bdk U byk menganggur...jd, my dad suh gle2 msuk mktb...so, dlm perancgan langsung xde niat nk jdi cikgu pn.....

skg dh leh trima...

tp, andaikata xdpt jdi cikgu..mybe nk jdi....

pengurus...

buka kedai makan...org len handle,sy hnya hulur modal jer..hahahaha.... Laughing
Back to top Go down
View user profile
Lia Liana
Bayi Cute
Bayi Cute


Female Post : 5
Birthday : 27/01/1987
Age : 29
IPGM : IPDA
Course : SCIENCE
Batch : 870127085590
Registered : 14/06/2008

PostSubject: Re: Apa yang korang nak jadi kalau korang tak jadi Cikgu-cekgi..   Tue Jul 01, 2008 10:51 pm

aku plk, xda hati pun nak jd cikgu ni. masa sklh rendah n menengah aku lebih prefer law, jadi nak jd lawyer. my actual ambition latu....
pas spm, kira aku layak wat law kat uia....mak sedara pun cadang tu pasal dia pensyarah kat uia....
lepas spm..dapat matriks...xda hati gak nak blaja...papa aku suruh interview course cikge skrg ni....konon mcm mizkobis la back up....
tapi last2 rezeki n pintu hati ak kat sini.....setelah sekian lama aku dalam bidang ni...aku dah jatuh cinta dengan profesion keguruan ni....
nasin baik ambek science stream...so, aku wat la course science kat IPDA....

insyaallah jadik la cikgu sains..... Gelak: flower
Back to top Go down
View user profile
adib
Pelatih IPGM
Pelatih IPGM


Male Post : 907
Birthday : 12/10/1987
Age : 29
IPGM : IPPP
Course : PPRPET MATEMATIK
Batch : JULAI 2005
Registered : 25/06/2008

PostSubject: Re: Apa yang korang nak jadi kalau korang tak jadi Cikgu-cekgi..   Tue Jul 01, 2008 10:58 pm

mcm2 cita2 yg hangpa ada sblum jadi cikgu nooooo....
Back to top Go down
View user profile http://www.adib.ae
kudabesi87
Pelajar Sekolah Menengah
Pelajar Sekolah Menengah


Male Post : 351
Birthday : 03/01/1987
Age : 29
IPGM : ip ba
Course : papret intake 07
Batch : julai 05
Registered : 29/06/2008

PostSubject: Re: Apa yang korang nak jadi kalau korang tak jadi Cikgu-cekgi..   Thu Jul 03, 2008 4:00 pm

biasa la cita-cita..

tp sape yang dalam ati tu nak kejar cita-cita leh lagi, lepas abis kontrek korang berenti la kemudian jadi la ape yang korang kejar tu

cuma dari satu segi, rugi kepada negara la sebab kehilangan guru terlatih..nak latih sorang guru ni makan masa, duit..

tu baru dari sudut kos, belum lagi amik sudut murid-murid kehilangan guru yang terlatih (berkaliber mungkin) dan terpaksa menunggu lama utk dapat penganti guru..kadang2 yg ganti tak dapat latihan (GSTT)

tp yg terlatih tak semestinya bagus, kadang2 cikgu gstt ni lagi semangat...
Back to top Go down
View user profile http://www.malayneum-kudabesi.blogspot.com
crescent
Guru Penolong Kanan
Guru Penolong Kanan


Female Post : 3156
Birthday : 03/11/1987
Age : 29
IPGM : ipik
Course : Papret - special edu
Batch : januari 2007
Registered : 04/07/2008

PostSubject: Re: Apa yang korang nak jadi kalau korang tak jadi Cikgu-cekgi..   Fri Jul 04, 2008 11:21 pm

tokey cc..Gelak:
Back to top Go down
View user profile http://crescentstuff.blogspot.com/
adib
Pelatih IPGM
Pelatih IPGM


Male Post : 907
Birthday : 12/10/1987
Age : 29
IPGM : IPPP
Course : PPRPET MATEMATIK
Batch : JULAI 2005
Registered : 25/06/2008

PostSubject: Re: Apa yang korang nak jadi kalau korang tak jadi Cikgu-cekgi..   Sat Jul 05, 2008 3:31 am

crescent wrote:
tokey cc..Gelak:

pendek sgt.. cuba elaborate sikit point tu.. Gelak:
Back to top Go down
View user profile http://www.adib.ae
crescent
Guru Penolong Kanan
Guru Penolong Kanan


Female Post : 3156
Birthday : 03/11/1987
Age : 29
IPGM : ipik
Course : Papret - special edu
Batch : januari 2007
Registered : 04/07/2008

PostSubject: Re: Apa yang korang nak jadi kalau korang tak jadi Cikgu-cekgi..   Sat Jul 05, 2008 4:00 am

ermm..nk eloborate ke? adehxx x reti~

rasenye coz suke men games kot..jd tokey leh men games smbl income masok~ kiki
*mengong jwpn aku..*
Back to top Go down
View user profile http://crescentstuff.blogspot.com/
sitimanis
Pelajar Sekolah Menengah
Pelajar Sekolah Menengah


Female Post : 231
Birthday : 10/08/1987
Age : 29
IPGM : IPDA
Course : PISMP MT
Batch : jan 2007
Registered : 05/07/2008

PostSubject: Re: Apa yang korang nak jadi kalau korang tak jadi Cikgu-cekgi..   Sat Jul 05, 2008 11:32 am

guru kena ada sikap sorg lawyer sbb cikgu kena pndai bercakap...

btol2 aku stuju...
aku pn dlu minat gak nk jd lwyer nih...
tup2 x qualified pulak...
wlpn aku cm malu 2saat tp xpe, ade hal...
dpt jd ckg ni pn sket pny besaq rhmat...
aku plan kalo da doit lbey, nt bley wat bsnes pape...
cam bukak butik ke...
hmmmm bez....
Back to top Go down
View user profile
crescent
Guru Penolong Kanan
Guru Penolong Kanan


Female Post : 3156
Birthday : 03/11/1987
Age : 29
IPGM : ipik
Course : Papret - special edu
Batch : januari 2007
Registered : 04/07/2008

PostSubject: Re: Apa yang korang nak jadi kalau korang tak jadi Cikgu-cekgi..   Sat Jul 05, 2008 11:49 am

aku lak..klo duet lebih..nk ternak ayam ke, lembu ke..puyuh ke..<---wakaka adakah impian ku akan berjaye??

coz bapak aku dl berangan gak nk bina ladang klape sawit..aku igt acah mak enon je..yela cam mat jenin je kan..skali btui2..tershock dua saat..
Back to top Go down
View user profile http://crescentstuff.blogspot.com/
adib
Pelatih IPGM
Pelatih IPGM


Male Post : 907
Birthday : 12/10/1987
Age : 29
IPGM : IPPP
Course : PPRPET MATEMATIK
Batch : JULAI 2005
Registered : 25/06/2008

PostSubject: Re: Apa yang korang nak jadi kalau korang tak jadi Cikgu-cekgi..   Sat Jul 05, 2008 10:36 pm

tershock dua saat tu leh jadi lumpuh ooo.. jangan amalkan selalu..

nasib baik kat malaysia ni xdak lagi kerja sebagai game tester atau beta tester.. kalau x.. dah lama aku keja
Back to top Go down
View user profile http://www.adib.ae
crescent
Guru Penolong Kanan
Guru Penolong Kanan


Female Post : 3156
Birthday : 03/11/1987
Age : 29
IPGM : ipik
Course : Papret - special edu
Batch : januari 2007
Registered : 04/07/2008

PostSubject: Re: Apa yang korang nak jadi kalau korang tak jadi Cikgu-cekgi..   Sat Jul 05, 2008 10:41 pm

woah..ni mesti pro programmer nih
Back to top Go down
View user profile http://crescentstuff.blogspot.com/
Mr. Admin
Sultan IPGMriah
Sultan IPGMriah


Male Post : 2022
Birthday : 19/01/1987
Age : 29
IPGM : IP Perlis
Course : PISMP Matematik
Batch : Julai 2005
Registered : 27/05/2008

PostSubject: Re: Apa yang korang nak jadi kalau korang tak jadi Cikgu-cekgi..   Sun Jul 06, 2008 1:01 am

hehehe...aku pun minat nak jadi tester2 game ni...tapi 2 la...takde yang nak offer...huhuhu
Back to top Go down
View user profile http://ipgm-community.forumotion.org
mazlindaadnan
Pelatih IPGM
Pelatih IPGM


Female Post : 706
Birthday : 02/01/1986
Age : 30
IPGM : IPBA
Course : PPPRPET KS/BI
Batch : JANUARI 2007
Registered : 04/07/2008

PostSubject: Re: Apa yang korang nak jadi kalau korang tak jadi Cikgu-cekgi..   Sun Jul 06, 2008 1:16 am

aku nk bukak nursery..sbb aku sgt suka membuli kanak2..hahaha
Back to top Go down
View user profile http://www.friendster.com/linedabesh
adib
Pelatih IPGM
Pelatih IPGM


Male Post : 907
Birthday : 12/10/1987
Age : 29
IPGM : IPPP
Course : PPRPET MATEMATIK
Batch : JULAI 2005
Registered : 25/06/2008

PostSubject: Re: Apa yang korang nak jadi kalau korang tak jadi Cikgu-cekgi..   Sun Jul 06, 2008 2:48 am

mazlindaadnan wrote:
aku nk bukak nursery..sbb aku sgt suka membuli kanak2..hahaha

bahaya ni.. jauhkan kanak2 dari diaaa... What a Face


acmay.. kalau ada org offer hg.. camana ngan forum ni..
Back to top Go down
View user profile http://www.adib.ae
mazlindaadnan
Pelatih IPGM
Pelatih IPGM


Female Post : 706
Birthday : 02/01/1986
Age : 30
IPGM : IPBA
Course : PPPRPET KS/BI
Batch : JANUARI 2007
Registered : 04/07/2008

PostSubject: Re: Apa yang korang nak jadi kalau korang tak jadi Cikgu-cekgi..   Sun Jul 06, 2008 3:02 am

eh..jgn silap phm.aku mmg suka membuli kanak2.sbb tu aku nk bukak nursery.nursery utk pokok2 bunga.hahaha

mak aku kata,best kita tanam pokok bunga ni.terapi minda..

hehehe

ya,kwn2.klu aku x jd cikgu,mungkin aku akan bukak nursery.nursery pokok bunga..

Thank You
Back to top Go down
View user profile http://www.friendster.com/linedabesh
Mr. Admin
Sultan IPGMriah
Sultan IPGMriah


Male Post : 2022
Birthday : 19/01/1987
Age : 29
IPGM : IP Perlis
Course : PISMP Matematik
Batch : Julai 2005
Registered : 27/05/2008

PostSubject: Re: Apa yang korang nak jadi kalau korang tak jadi Cikgu-cekgi..   Sun Jul 06, 2008 3:45 am

ohhh...macam 2 ker.....sep la tak silap paham td..
Back to top Go down
View user profile http://ipgm-community.forumotion.org
Nurzahira
Guru Penolong Kanan
Guru Penolong Kanan


Female Post : 2427
Birthday : 22/09/1987
Age : 29
IPGM : IPBA
Course : PISMP
Batch : Julai 2005
Registered : 03/07/2008

PostSubject: Re: Apa yang korang nak jadi kalau korang tak jadi Cikgu-cekgi..   Sun Jul 06, 2008 4:05 pm

aku terkejut jap bila bc LINE nk buka nursery...
msti ko nk buli bdk mcm ko buli danishkan???
neway line aku x taw ko suke bunga..


hahaha
kalo aku x taw la nk jd pe..
kalo ikut kos dpt kat uitm dlu pun ntah apa2... Shocked Shocked
Back to top Go down
View user profile http://profiles.friendster.com/chekgusiti
ice cube
Budak Sekolah
Budak Sekolah


Female Post : 86
Birthday : 24/11/1987
Age : 29
IPGM : IPDA
Course : science
Batch : JAN 07
Registered : 15/06/2008

PostSubject: Re: Apa yang korang nak jadi kalau korang tak jadi Cikgu-cekgi..   Mon Jul 07, 2008 9:50 pm

hurm....
klu xjd cikgu ek?????

nak jadi POWER RANGERS KUNING!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
impian aku dr kecik2ni.....
aiyak......................
Back to top Go down
View user profile
ainjamal
Budak Tadika
Budak Tadika


Female Post : 10
Birthday : 20/06/1986
Age : 30
IPGM : Institut Perguruan Ilmu Khas
Course : PPPR-P4T
Batch : Januari 2007
Registered : 07/07/2008

PostSubject: Re: Apa yang korang nak jadi kalau korang tak jadi Cikgu-cekgi..   Tue Jul 08, 2008 12:33 am

Hai..

If aku tak jadi cikgu, maybe aku jd photographer kot. he he. memandangkan kerjaya ni memerlukan masa dan wang yg agak banyak (selain agak merapu bg sesetengah org), aku pun pilih untuk berkhidmat dlm masyarakat. thats why aku nk jd cikgu.

sekarang, selain jd cikgu, maybe aku akan jd freelance photographer lak.

Ni nak tumpang tanya jap, sesape tau kat mana ada jual DSLR Nikon D40 or yg seumpamanya yg murah2 la. huhu. teringin nk beli ni..
Back to top Go down
View user profile
sapix
Pelajar Sekolah Menengah
Pelajar Sekolah Menengah


Male Post : 203
Birthday : 17/08/1986
Age : 30
IPGM : IPBA
Course : KS/BI
Batch : Julai 2005
Registered : 29/06/2008

PostSubject: Re: Apa yang korang nak jadi kalau korang tak jadi Cikgu-cekgi..   Tue Jul 08, 2008 2:09 am

ice cube wrote:
hurm....
klu xjd cikgu ek?????

nak jadi POWER RANGERS KUNING!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
impian aku dr kecik2ni.....
aiyak......................


masa kecik aku nak jadik power rangers kaler pink tu.
nama dia kimberly. hahaha cantik.

flower
Back to top Go down
View user profile http://sangkunang.blogspot.com/
crescent
Guru Penolong Kanan
Guru Penolong Kanan


Female Post : 3156
Birthday : 03/11/1987
Age : 29
IPGM : ipik
Course : Papret - special edu
Batch : januari 2007
Registered : 04/07/2008

PostSubject: Re: Apa yang korang nak jadi kalau korang tak jadi Cikgu-cekgi..   Tue Jul 08, 2008 8:43 am

aku nk jd power rangers biru!!
aku suke billy..wakakaka
Back to top Go down
View user profile http://crescentstuff.blogspot.com/
Mr. Admin
Sultan IPGMriah
Sultan IPGMriah


Male Post : 2022
Birthday : 19/01/1987
Age : 29
IPGM : IP Perlis
Course : PISMP Matematik
Batch : Julai 2005
Registered : 27/05/2008

PostSubject: Re: Apa yang korang nak jadi kalau korang tak jadi Cikgu-cekgi..   Tue Jul 08, 2008 12:38 pm

hehehe....aku suke jadi power rangers hijau masa mule2 dulu 2...panggil robot ngan tiup je...cam syok je...
Back to top Go down
View user profile http://ipgm-community.forumotion.org
crescent
Guru Penolong Kanan
Guru Penolong Kanan


Female Post : 3156
Birthday : 03/11/1987
Age : 29
IPGM : ipik
Course : Papret - special edu
Batch : januari 2007
Registered : 04/07/2008

PostSubject: Re: Apa yang korang nak jadi kalau korang tak jadi Cikgu-cekgi..   Tue Jul 08, 2008 1:02 pm

waa..ni sume nk jadik power rangers ni ape kess? wakakaka

warne ape je xda lagi ni? hahaha
Back to top Go down
View user profile http://crescentstuff.blogspot.com/
sapix
Pelajar Sekolah Menengah
Pelajar Sekolah Menengah


Male Post : 203
Birthday : 17/08/1986
Age : 30
IPGM : IPBA
Course : KS/BI
Batch : Julai 2005
Registered : 29/06/2008

PostSubject: Re: Apa yang korang nak jadi kalau korang tak jadi Cikgu-cekgi..   Tue Jul 08, 2008 4:31 pm

yg itam xdak orang nak ke?
rangersnye itam, tuan dia pun itam.

zack rasenye...
Back to top Go down
View user profile http://sangkunang.blogspot.com/
Sponsored content




PostSubject: Re: Apa yang korang nak jadi kalau korang tak jadi Cikgu-cekgi..   Today at 3:39 am

Back to top Go down
 
Apa yang korang nak jadi kalau korang tak jadi Cikgu-cekgi..
View previous topic View next topic Back to top 
Page 2 of 9Go to page : Previous  1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9  Next

Permissions in this forum:You cannot reply to topics in this forum
Forum :: Section Kedai Kopi :: Zon Borak Sampai Lebam!!!-
Jump to: