Portal v2HomeFAQSearchMemberlistMemberlistRegisterLog in

Share | 
 

 korunk stuju x tudung untuk ke kuliah hanya dibenarkan wane putih n cream je??

View previous topic View next topic Go down 
Go to page : 1, 2  Next
AuthorMessage
devilpink
Bayi Cute
Bayi Cute


Female Post : 6
Birthday : 17/09/1987
Age : 29
IPGM : Ins.Perguruan K. Terengganu
Course : SN/BI/PJ
Batch : 2005
Registered : 14/08/2008

PostSubject: korunk stuju x tudung untuk ke kuliah hanya dibenarkan wane putih n cream je??   Thu Aug 14, 2008 2:23 am

Shocked
2 la yang kite org rase kt ipg kite org..
stat awal taun nie tudung kaler2 or corak2 x dibenarkan lgsung ntok dgunekan wak2 kuliah..
just white or cream je...
bowink giler..
Back to top Go down
View user profile
kayhebat
Pelatih IPGM
Pelatih IPGM


Male Post : 779
Birthday : 10/11/1987
Age : 29
IPGM : IPPP
Course : PJ Major,English Minor
Batch : Julai 2005
Registered : 09/07/2008

PostSubject: Re: korunk stuju x tudung untuk ke kuliah hanya dibenarkan wane putih n cream je??   Thu Aug 14, 2008 2:37 am

ntah...tak patot kot
Back to top Go down
View user profile http://kayhebat.blogspot.com
cekgu_egie
Guru Sekolah
Guru Sekolah


Female Post : 1544
Birthday : 09/01/1987
Age : 29
IPGM : IPDA
Course : B Ed Science
Batch : Jan 2007
Registered : 18/07/2008

PostSubject: Re: korunk stuju x tudung untuk ke kuliah hanya dibenarkan wane putih n cream je??   Thu Aug 14, 2008 9:18 am

mcm bdl sek la cik pink..
sapa punya idea la tuh...
cian korg..
dr luar ipg korg, mst nmpk cam bdk2 sek asrama kan..
Gelak:
Back to top Go down
View user profile
Mr. Admin
Sultan IPGMriah
Sultan IPGMriah


Male Post : 2022
Birthday : 19/01/1987
Age : 29
IPGM : IP Perlis
Course : PISMP Matematik
Batch : Julai 2005
Registered : 27/05/2008

PostSubject: Re: korunk stuju x tudung untuk ke kuliah hanya dibenarkan wane putih n cream je??   Thu Aug 14, 2008 2:31 pm

bagi aku la...pemakaian ni tak boleh la nak sekat2 ppn nak dressing2...sbb dari sini kita kena ltih dengan bijak mengenakan tudung ngan baju...korang tak wat surat ke tuk protes keputusan 2...bagi reason2 yng munasabah....

Ni antara reason aku la tak setuju:

1. Kita dalam latihan perguruan, so di dalam latihan ni kita bukan sahaja dilatih untuk mengajar tetapi cara berpakaian...termasuklah baju, seluar, tudung dan kasut...so dengan membiasakan diri dengan cara pemakaian seorang guru sejak dari institut lagi gologan2 ini tidaklah merasa kekok untuk mengenakan pakaian n arif tentang etika pakaian seorang guru.

2. Bagi pemakaian tudung berwarna lain selain dari putih dan cream tidak seharusnya tidak dibenarkan. Ini kerana dalam etika berpakaian pun pakaian guru klu boleh mestilah plain color n tidak bercorak2...tapi aku sokong dengan tidak membenarkan pemakainan tudung bercorak2 lebih2han...klu skit2 takpe la...

3. Pemakaian tudung berwarna putih dan cream 2 boleh diwajibkan ketika aktiviti gerko sahaja. tidak sesuai jika ingin diaplikasikan kepada waktu kuliah. Ini kerana waktu gerko, kita memakai pakaian t-shirt dan seluar tracksuit...so amatlah sesuai bagi menampakkan keseragaman dan perpaduan di kalangan pelajar...lagipun pakaian t-shirt gerko juga selalunya seragam...so dengan memakai tudung putih dapat menambahkan lagi keseragaman kaum hawa...

Korang boleh la utarakan pendapat korang melalui jpp...kerana jpp mempunyai kuasa untuk berunding dengan pihak hep dan pentadbiran...klu suara mereka tidak dapat didengari padahnya...terpaksalah korang memakai tudung putih dan cream setiap masa di dalam institut ketika waktu kuliah...

_________________
Back to top Go down
View user profile http://ipgm-community.forumotion.org
paan1904
Guru Penolong Kanan
Guru Penolong Kanan


Female Post : 2527
Birthday : 19/04/1987
Age : 29
IPGM : IPDA
Course : PISMP IPGM SCIENCE
Batch : JANUARY 2007
Registered : 15/06/2008

PostSubject: Re: korunk stuju x tudung untuk ke kuliah hanya dibenarkan wane putih n cream je??   Thu Aug 14, 2008 4:08 pm

ish..xkan nk pkai tudung kaler cream ngn putih je..
dah nama nk jd ckgu..
cbe bygkan gi skola..
ckgu2 sume pkai tudung kaler putih ngn cream je..
bosannyer~
xmenarik..
biar la ade kaler2..meriah dan ceria sket..
Back to top Go down
View user profile http://www.friendster.com/paan1904
cekgu_egie
Guru Sekolah
Guru Sekolah


Female Post : 1544
Birthday : 09/01/1987
Age : 29
IPGM : IPDA
Course : B Ed Science
Batch : Jan 2007
Registered : 18/07/2008

PostSubject: Re: korunk stuju x tudung untuk ke kuliah hanya dibenarkan wane putih n cream je??   Thu Aug 14, 2008 4:10 pm

bdk2 pon t'trk nak tgk.......
Back to top Go down
View user profile
Mr. Admin
Sultan IPGMriah
Sultan IPGMriah


Male Post : 2022
Birthday : 19/01/1987
Age : 29
IPGM : IP Perlis
Course : PISMP Matematik
Batch : Julai 2005
Registered : 27/05/2008

PostSubject: Re: korunk stuju x tudung untuk ke kuliah hanya dibenarkan wane putih n cream je??   Thu Aug 14, 2008 4:38 pm

tau tak pe...hmmm...tapi aku harap la...pink dapat bersuara kepada jpp di institut anda mengenai perkara ni..

_________________
Back to top Go down
View user profile http://ipgm-community.forumotion.org
crescent
Guru Penolong Kanan
Guru Penolong Kanan


Female Post : 3156
Birthday : 03/11/1987
Age : 29
IPGM : ipik
Course : Papret - special edu
Batch : januari 2007
Registered : 04/07/2008

PostSubject: Re: korunk stuju x tudung untuk ke kuliah hanya dibenarkan wane putih n cream je??   Thu Aug 14, 2008 8:36 pm

ish xbestnye..
nnt nk kene borong bli tudung putih je...
da le pandu puteri pon pakai kaler putih..
xde variasi btui..hehe
Back to top Go down
View user profile http://crescentstuff.blogspot.com/
nino
Bayi Cute
Bayi Cute


Female Post : 1
Birthday : 29/10/1988
Age : 28
IPGM : Institut Perguruan Tuanku Bainun
Course : PPPRPET MATEMATIK
Batch : JANUARI 2008
Registered : 11/08/2008

PostSubject: Re: korunk stuju x tudung untuk ke kuliah hanya dibenarkan wane putih n cream je??   Thu Aug 14, 2008 9:19 pm

nie mesti bdk ipkt kan ?

sian betul ar korg..

mujur la ip aku xwat gitu..

kalo x mmg kiteorg anto petisyen ke pengarah ip kiteorg..
pengarah mesti back up kiteorg coz pengarah aku perempuan n mmg bergaya stylo mylo la..

bersyukur aku masih leh match baju n tudung...
Back to top Go down
View user profile http://www.friendster.com/skieyn
Nurzahira
Guru Penolong Kanan
Guru Penolong Kanan


Female Post : 2427
Birthday : 22/09/1987
Age : 29
IPGM : IPBA
Course : PISMP
Batch : Julai 2005
Registered : 03/07/2008

PostSubject: Re: korunk stuju x tudung untuk ke kuliah hanya dibenarkan wane putih n cream je??   Thu Aug 14, 2008 9:50 pm

isk3 x beshnya...
nseb bek cni x wat mcm tuh..

x ptot la wat mcm tuh..
tdung wrna wrni dpt mnmbhkn keyakinan si pemakai...
br de semngt...
Back to top Go down
View user profile http://profiles.friendster.com/chekgusiti
devilpink
Bayi Cute
Bayi Cute


Female Post : 6
Birthday : 17/09/1987
Age : 29
IPGM : Ins.Perguruan K. Terengganu
Course : SN/BI/PJ
Batch : 2005
Registered : 14/08/2008

PostSubject: Re: korunk stuju x tudung untuk ke kuliah hanya dibenarkan wane putih n cream je??   Thu Aug 14, 2008 11:55 pm

jpp kami sekonkol ngan HEP
nakwat camne..
memg kite org ade wat petisye..tp x di layan..
cian kite org Mad

memang x menarik n tertarik pom..
tp lecture kite org kate " ini adalah tradisi yg patot kiter banggakan"
ade ke..
Back to top Go down
View user profile
devilpink
Bayi Cute
Bayi Cute


Female Post : 6
Birthday : 17/09/1987
Age : 29
IPGM : Ins.Perguruan K. Terengganu
Course : SN/BI/PJ
Batch : 2005
Registered : 14/08/2008

PostSubject: Re: korunk stuju x tudung untuk ke kuliah hanya dibenarkan wane putih n cream je??   Thu Aug 14, 2008 11:56 pm

cekgu_egie wrote:
mcm bdl sek la cik pink..
sapa punya idea la tuh...
cian korg..
dr luar ipg korg, mst nmpk cam bdk2 sek asrama kan..
Gelak:

wey..xbek gelakkan kiter org..
cube mende ni kene kt korang...
Back to top Go down
View user profile
devilpink
Bayi Cute
Bayi Cute


Female Post : 6
Birthday : 17/09/1987
Age : 29
IPGM : Ins.Perguruan K. Terengganu
Course : SN/BI/PJ
Batch : 2005
Registered : 14/08/2008

PostSubject: Re: korunk stuju x tudung untuk ke kuliah hanya dibenarkan wane putih n cream je??   Thu Aug 14, 2008 11:58 pm

nino wrote:
nie mesti bdk ipkt kan ?

sian betul ar korg..

mujur la ip aku xwat gitu..

kalo x mmg kiteorg anto petisyen ke pengarah ip kiteorg..
pengarah mesti back up kiteorg coz pengarah aku perempuan n mmg bergaya stylo mylo la..

bersyukur aku masih leh match baju n tudung...


tau pon..
a'ah ipkt..
Back to top Go down
View user profile
devilpink
Bayi Cute
Bayi Cute


Female Post : 6
Birthday : 17/09/1987
Age : 29
IPGM : Ins.Perguruan K. Terengganu
Course : SN/BI/PJ
Batch : 2005
Registered : 14/08/2008

PostSubject: Re: korunk stuju x tudung untuk ke kuliah hanya dibenarkan wane putih n cream je??   Thu Aug 14, 2008 11:58 pm

time kasih sume coz sudi bg pandangan
n dengan rintihan aku nie..
hehehehe..cdey plak..
Back to top Go down
View user profile
Sluppre
Pelajar Sekolah Menengah
Pelajar Sekolah Menengah


Male Post : 181
Birthday : 02/09/1987
Age : 29
IPGM : IP Samarahan
Course : PPPRPET MT
Batch : JAN 07
Registered : 09/07/2008

PostSubject: Re: korunk stuju x tudung untuk ke kuliah hanya dibenarkan wane putih n cream je??   Fri Aug 15, 2008 12:05 am

tmpang sayu aku untuk korg disana..tapi ok gak, nmpak lebih ayu... Gelak:
Back to top Go down
View user profile
Mr. Admin
Sultan IPGMriah
Sultan IPGMriah


Male Post : 2022
Birthday : 19/01/1987
Age : 29
IPGM : IP Perlis
Course : PISMP Matematik
Batch : Julai 2005
Registered : 27/05/2008

PostSubject: Re: korunk stuju x tudung untuk ke kuliah hanya dibenarkan wane putih n cream je??   Fri Aug 15, 2008 12:12 am

ala...pe gunanya kawan2 seluruh maktab klu tak membantu hal2 macam ni..

_________________
Back to top Go down
View user profile http://ipgm-community.forumotion.org
Sluppre
Pelajar Sekolah Menengah
Pelajar Sekolah Menengah


Male Post : 181
Birthday : 02/09/1987
Age : 29
IPGM : IP Samarahan
Course : PPPRPET MT
Batch : JAN 07
Registered : 09/07/2008

PostSubject: Re: korunk stuju x tudung untuk ke kuliah hanya dibenarkan wane putih n cream je??   Fri Aug 15, 2008 12:34 am

kawan aku ada gak sorg kat saner, cba mntak bantuan dia.. dia sgt brani.. Gelak: course sma ngan aku..tp bkn jpp la.. Gelak:..

P/s : isi la borang aduan pelanggan, sbb borang tu, dia atas ISO 2000, diorang kena reply jawapan gak kot mana pun.. sbb aduan yang korg tulis tu akan diidukan semasa proses auditasi kat maktab..
Back to top Go down
View user profile
Mr. Admin
Sultan IPGMriah
Sultan IPGMriah


Male Post : 2022
Birthday : 19/01/1987
Age : 29
IPGM : IP Perlis
Course : PISMP Matematik
Batch : Julai 2005
Registered : 27/05/2008

PostSubject: Re: korunk stuju x tudung untuk ke kuliah hanya dibenarkan wane putih n cream je??   Fri Aug 15, 2008 12:38 am

ya btl....sbb borang ISO2000 selalu dignakan oleh budak2 maktab aku tuk buat aduan...siap salinan kami wat tuk antar kat salah sorang ketua audit institut kami yang juga seorang lec yang amat prihatin tentang masalah pelatih..

_________________
Back to top Go down
View user profile http://ipgm-community.forumotion.org
paan1904
Guru Penolong Kanan
Guru Penolong Kanan


Female Post : 2527
Birthday : 19/04/1987
Age : 29
IPGM : IPDA
Course : PISMP IPGM SCIENCE
Batch : JANUARY 2007
Registered : 15/06/2008

PostSubject: Re: korunk stuju x tudung untuk ke kuliah hanya dibenarkan wane putih n cream je??   Fri Aug 15, 2008 1:05 pm

a'ah..
korg kn sepakat la ramai2..
fotostat borg tu byk2...
isi byk2 benda yg same...
msti akan tindakan pnya la...

walaupun aku ni jenis xpakai tudung yg berwarna-warni ni..
tp aku ske tgok org len pakai..
nmpak ceria je bila masuk kafe..
jln2 kt sekitar mktb...
tp kalo dh sume kaler same ngn tudung aku pakai..
xmenarik la..
hu~

pasal tradisi yg patut dibanggakan..
xpaham la pntdbiran mktb ko ni..
dah buat cam skola plak..
xde mkne nye..

suarakan la pendapt korg..
korg ada hak..
kena kerjasama la..

apa yg penting..?
kerjasama..
Back to top Go down
View user profile http://www.friendster.com/paan1904
crescent
Guru Penolong Kanan
Guru Penolong Kanan


Female Post : 3156
Birthday : 03/11/1987
Age : 29
IPGM : ipik
Course : Papret - special edu
Batch : januari 2007
Registered : 04/07/2008

PostSubject: Re: korunk stuju x tudung untuk ke kuliah hanya dibenarkan wane putih n cream je??   Fri Aug 15, 2008 7:26 pm

sokong paan!
suarakan pdpt korg..

tapi yg peleknye..
slalunye maktab wat sesuatu rules 2 mesti ada sbb..
cam cth xbg bw kenderaan sbb park hny untuk lecturer..
tapi klo isu tudung ni...ape sbb dia ek?
xkan sbb saket mate kot Shocked Laughing
Back to top Go down
View user profile http://crescentstuff.blogspot.com/
paan1904
Guru Penolong Kanan
Guru Penolong Kanan


Female Post : 2527
Birthday : 19/04/1987
Age : 29
IPGM : IPDA
Course : PISMP IPGM SCIENCE
Batch : JANUARY 2007
Registered : 15/06/2008

PostSubject: Re: korunk stuju x tudung untuk ke kuliah hanya dibenarkan wane putih n cream je??   Fri Aug 15, 2008 10:18 pm

a'a la crescent...

kalo tmpt park keta tu paham la jugak..

tp kalo isu kaler tudung ni pun jd kes..

ke snang nk bezakan lecturer ngn student..??

hmm...~
Back to top Go down
View user profile http://www.friendster.com/paan1904
nadiha
Pelajar Sekolah Menengah
Pelajar Sekolah Menengah


Female Post : 164
Birthday : 23/10/1987
Age : 29
IPGM : ipba
Course : pismp
Batch : julai 2005
Registered : 08/07/2008

PostSubject: Re: korunk stuju x tudung untuk ke kuliah hanya dibenarkan wane putih n cream je??   Fri Aug 15, 2008 11:26 pm

btl la paan, pehal pulak nk tetapkn bole pki tdng kaler putih @ cream je??
klu kta snag nk bezakan between student n lecturers..
pn aku still rsa cm xmsk akal..
yela kta bkn bdk skol lg
zaman dok hostel dlu2 bole r..
even aku dok hostel dlu pn bole pki tdung kaler2..
haishh..
xpaham2...
sampai kaler tudung pn ade org nk wat peraturan...
kta da beso mestla nk pki tdng kaler yg msuk ngan baju..
Back to top Go down
View user profile
mat tembak
Pelajar Sekolah Menengah
Pelajar Sekolah Menengah


Male Post : 383
Birthday : 31/03/1987
Age : 29
IPGM : i3p
Course : mt
Batch : julai05
Registered : 30/06/2008

PostSubject: Re: korunk stuju x tudung untuk ke kuliah hanya dibenarkan wane putih n cream je??   Fri Aug 15, 2008 11:30 pm

tudung???...
mat tembak xnak komen...
ini pompoan pnya kes....

*kalu wat peraturan songkok kna pkai kale biru ke merah ke, mat tembak tembak je institut tu....
Back to top Go down
View user profile
paan1904
Guru Penolong Kanan
Guru Penolong Kanan


Female Post : 2527
Birthday : 19/04/1987
Age : 29
IPGM : IPDA
Course : PISMP IPGM SCIENCE
Batch : JANUARY 2007
Registered : 15/06/2008

PostSubject: Re: korunk stuju x tudung untuk ke kuliah hanya dibenarkan wane putih n cream je??   Fri Aug 15, 2008 11:35 pm

Gelak:..

bleh plak mat tembak nak tembak institut tu..!
Back to top Go down
View user profile http://www.friendster.com/paan1904
mat tembak
Pelajar Sekolah Menengah
Pelajar Sekolah Menengah


Male Post : 383
Birthday : 31/03/1987
Age : 29
IPGM : i3p
Course : mt
Batch : julai05
Registered : 30/06/2008

PostSubject: Re: korunk stuju x tudung untuk ke kuliah hanya dibenarkan wane putih n cream je??   Fri Aug 15, 2008 11:40 pm

mat tembak akan usahakan....
"tembak" mmbawa mkna yg luas....hohoh
Back to top Go down
View user profile
Sponsored content




PostSubject: Re: korunk stuju x tudung untuk ke kuliah hanya dibenarkan wane putih n cream je??   Today at 7:35 pm

Back to top Go down
 
korunk stuju x tudung untuk ke kuliah hanya dibenarkan wane putih n cream je??
View previous topic View next topic Back to top 
Page 1 of 2Go to page : 1, 2  Next

Permissions in this forum:You cannot reply to topics in this forum
Forum :: Section Kedai Kopi :: Zon Borak Sampai Lebam!!!-
Jump to: