Portal v2HomeFAQSearchMemberlistMemberlistRegisterLog in

Share | 
 

 10 PERKARA YG MEMBUAT LELAKI SERBA SALAH..

View previous topic View next topic Go down 
AuthorMessage
cekgu_egie
Guru Sekolah
Guru Sekolah


Female Post : 1544
Birthday : 09/01/1987
Age : 29
IPGM : IPDA
Course : B Ed Science
Batch : Jan 2007
Registered : 18/07/2008

PostSubject: 10 PERKARA YG MEMBUAT LELAKI SERBA SALAH..   Wed Sep 10, 2008 5:58 pm

1. Saat teman wanita atau isteri memasakkan makanan kesukaannya.
(aduss..aku x reti masak. Mcmana nih )

2. Saat wanita berpura-pura menikmati acara bola sepak kegemarannya, padahal dia tahu bahawa wanita yang
didampinginya itu lebih suka menonton filem-filem berunsurkan kisah percintaan.

3. Saat wanita yang biasa didampinginya tiba-tiba muncul tanpa diduga
olehnya hanya untuk menonton mereka bermain bola sepak atau bowling.
(klu dah main bowling tu..join ajela)

4.Saat wanita yang
biasa didampingi menghilang dari kehidupannya. Ketika inilah elaki akan
sedar bahawa mereka sebenarnya amat memerlukan wanita di samping
dirinya.

5. Saat lelaki melihat mata wanita dipenuhi air mata bahagia, ketika mereka mengucapkan, Sayang, aku cinta padamu.

6. Saat wanita membelikan tali leher yang sudah lama menjadi
perhatiannya. (kereta pun ok gak!)

7. Saat wanita lebih memilih dirinya daripada lelaki lain yang sama-sama dekat dengan anda.

8. Saat wanita menelefon dan hanya untuk mengatakan, Aku mencintaimu.

9. Saat wanita mengandaikan merekalah yang dapat menyelesaikan persoalannya.

10.Saat wanita mengajak mereka menemaninya untuk berjumpa doctor hanya
keranadia mengadu sakit. (make sure poket korang ada duit..klu tak naya
jer)
Back to top Go down
View user profile
paan1904
Guru Penolong Kanan
Guru Penolong Kanan


Female Post : 2527
Birthday : 19/04/1987
Age : 29
IPGM : IPDA
Course : PISMP IPGM SCIENCE
Batch : JANUARY 2007
Registered : 15/06/2008

PostSubject: Re: 10 PERKARA YG MEMBUAT LELAKI SERBA SALAH..   Thu Sep 11, 2008 4:26 pm

4.Saat wanita yang
biasa didampingi menghilang dari kehidupannya. Ketika inilah elaki akan
sedar bahawa mereka sebenarnya amat memerlukan wanita di samping
dirinya.

aku menghilangkan diri~
Back to top Go down
View user profile http://www.friendster.com/paan1904
crescent
Guru Penolong Kanan
Guru Penolong Kanan


Female Post : 3156
Birthday : 03/11/1987
Age : 29
IPGM : ipik
Course : Papret - special edu
Batch : januari 2007
Registered : 04/07/2008

PostSubject: Re: 10 PERKARA YG MEMBUAT LELAKI SERBA SALAH..   Thu Sep 11, 2008 5:22 pm

uik paan nape?
Back to top Go down
View user profile http://crescentstuff.blogspot.com/
paan1904
Guru Penolong Kanan
Guru Penolong Kanan


Female Post : 2527
Birthday : 19/04/1987
Age : 29
IPGM : IPDA
Course : PISMP IPGM SCIENCE
Batch : JANUARY 2007
Registered : 15/06/2008

PostSubject: Re: 10 PERKARA YG MEMBUAT LELAKI SERBA SALAH..   Thu Sep 11, 2008 7:32 pm

hilangkan diri..biarkan mereka...~
hu~
Back to top Go down
View user profile http://www.friendster.com/paan1904
Mr. Admin
Sultan IPGMriah
Sultan IPGMriah


Male Post : 2022
Birthday : 19/01/1987
Age : 29
IPGM : IP Perlis
Course : PISMP Matematik
Batch : Julai 2005
Registered : 27/05/2008

PostSubject: Re: 10 PERKARA YG MEMBUAT LELAKI SERBA SALAH..   Thu Sep 11, 2008 8:09 pm

cekgu_egie wrote:


1. Saat teman wanita atau isteri memasakkan makanan kesukaannya. (<---Aku rasa tak serba salah pun...mmg aku suka ppn 2 masak makanan kegemaranku...hehe...Tapi klu tahu yang masak sebenarnya bukan die pun takpe...sbb tau mmg die nak wat yang terbek tuk bahagiakan aku... )


2. Saat wanita berpura-pura menikmati acara bola sepak kegemarannya, padahal dia tahu bahawa wanita yang
didampinginya itu lebih suka menonton filem-filem berunsurkan kisah percintaan. (<---Oleh sebab itu, kita menonton je la kat vip seat masa tengok bola, tak payah bayar, kerusi besar, tgk kat rumah la maksud aku...tgk same2....bile time rehat tu plak kita buka la kisah cinta 15 minit...dua2 dapat benefit...hehe )

3. Saat wanita yang biasa didampinginya tiba-tiba muncul tanpa diduga olehnya hanya untuk menonton mereka bermain bola sepak atau bowling. (<--- Aku akan menjadi serba salah bile die bawak geng2 die nak men skali ngan aku...Gelak:...tapi klu nak dtg bagi moral support mmg aku amat hargai bukan jadi serba salah.. )

4.Saat wanita yang biasa didampingi menghilang dari kehidupannya. Ketika inilah elaki akan sedar bahawa mereka sebenarnya amat memerlukan wanita di samping dirinya. (<--- Ni bukan serba salah la...ni risau je...naper la die ni tak nak dampingi kita...hehe...Mmg llk memerlukan ppn tapi ada juga llk yang tak menjadikan pasangan or kekasih sebb klu terlalu memerlukan orang 2 disisi bila perkara akan jadi sebaliknya llk 2 akan jadi frust menonggeng. So lagi bagus memerlukan ibu bapa ke sebagai manusia yang sentiasa yang perlu didampingi... )

5. Saat lelaki melihat mata wanita dipenuhi air mata bahagia, ketika mereka mengucapkan, Sayang, aku cinta padamu. (<--- Serba salah ngan terharu ni same ke ek??? Len la klu die cakap cam2 bile nak berpisah mmg la jadi serba salah...hehe)

6. Saat wanita membelikan tali leher yang sudah lama menjadi
perhatiannya.(<--- Ni dah confirm bukan serba salah ni...hehe... Ni namanya terharu...hehe...cayang betul die ngan kita ek...ahaks.. )

7. Saat wanita lebih memilih dirinya daripada lelaki lain yang sama-sama dekat dengan anda. (<--- Bangga la wei jadi pilihan ati...Gelak:...tetambah yang kene reject tu musuh utama kita dalam nak dapatkan si dia... )

8. Saat wanita menelefon dan hanya untuk mengatakan, Aku mencintaimu. (<--- Ni akan jadi serba salah klu mmg saje je tak nak call...bukan sebb bizi or ada hal2 yang tak dapat dielakkan...tapi klu cakap perkataan ni selalu tak bleh gak...nnt jadi kebiasaan bukannya satu penghargaan.. )

9. Saat wanita mengandaikan merekalah yang dapat menyelesaikan persoalannya. (<--- Ni klu die betul2 boleh selesaikan takpe...takot2 nnt len pulak jadinya...)

10.Saat wanita mengajak mereka menemaninya untuk berjumpa doctor hanya keranadia mengadu sakit. (make sure poket korang ada duit..klu tak naya jer)
(<--- Mmg la jadi serba salah klu time tu duit mmg takde..tapi klu jadi cam aku aku akan kata dulu antar boleh bayar sendiri ek..gaji tak masuk lagi...hehe..klu die tak paham gak suh gi sendiri n bayar sendiri...memang ngengada...)

Jap lagi aku wat surat balasan ek...hehe...idea dikala kebosanan+pening+Tension Aku!+dll

_________________
Back to top Go down
View user profile http://ipgm-community.forumotion.org
cekgu_egie
Guru Sekolah
Guru Sekolah


Female Post : 1544
Birthday : 09/01/1987
Age : 29
IPGM : IPDA
Course : B Ed Science
Batch : Jan 2007
Registered : 18/07/2008

PostSubject: Re: 10 PERKARA YG MEMBUAT LELAKI SERBA SALAH..   Thu Sep 11, 2008 8:21 pm

surat balasan??..
ok2..
aku tunggu..
hehe
Back to top Go down
View user profile
Sponsored content




PostSubject: Re: 10 PERKARA YG MEMBUAT LELAKI SERBA SALAH..   Today at 1:46 pm

Back to top Go down
 
10 PERKARA YG MEMBUAT LELAKI SERBA SALAH..
View previous topic View next topic Back to top 
Page 1 of 1

Permissions in this forum:You cannot reply to topics in this forum
Forum :: Section Komuniti dan Diskusi :: Pengetahuan Am-
Jump to: