Portal v2HomeFAQSearchMemberlistMemberlistRegisterLog in

Share | 
 

 pendapat anda ttg tygn gambaran alam barzakh pd kanak2 sek rendah??

View previous topic View next topic Go down 
AuthorMessage
cekgu_egie
Guru Sekolah
Guru Sekolah


Female Post : 1544
Birthday : 09/01/1987
Age : 29
IPGM : IPDA
Course : B Ed Science
Batch : Jan 2007
Registered : 18/07/2008

PostSubject: pendapat anda ttg tygn gambaran alam barzakh pd kanak2 sek rendah??   Tue Nov 11, 2008 9:59 pm

pe pndpt korg??...
jom.. kita disscuss...
Back to top Go down
View user profile
kudabesi87
Pelajar Sekolah Menengah
Pelajar Sekolah Menengah


Male Post : 351
Birthday : 03/01/1987
Age : 29
IPGM : ip ba
Course : papret intake 07
Batch : julai 05
Registered : 29/06/2008

PostSubject: Re: pendapat anda ttg tygn gambaran alam barzakh pd kanak2 sek rendah??   Wed Nov 12, 2008 1:49 pm

aku tak tengok lagi video tu..

bagi setengah orang benda tu terlalu visual..

kita kena ingat gak yg stiap orang ada kmampuan sendiri..ada yg lemah semangat, ada yg mmg kuat smpai leh ada 6th sense

jd dlm kes nih,niat cikgu tu baik tp mungkin bdk tu kecik lagi utk trima benda tu dlm bentuk visual...

klu bdk skola menengah sesuai kot..

tp benda ni jd kes sbb parents dia tak leh trima method cikgu nih guna la
Back to top Go down
View user profile http://www.malayneum-kudabesi.blogspot.com
cekgu_egie
Guru Sekolah
Guru Sekolah


Female Post : 1544
Birthday : 09/01/1987
Age : 29
IPGM : IPDA
Course : B Ed Science
Batch : Jan 2007
Registered : 18/07/2008

PostSubject: Re: pendapat anda ttg tygn gambaran alam barzakh pd kanak2 sek rendah??   Wed Nov 12, 2008 4:04 pm

ermm...
tp aku rase xslh pon...
xkan bdk2 tuh dh umo 18 baru kite nak gtau yg seksaan kubo tuh wujud??...
x kan...
gpon, seksaan kubor kan wjb dpercayai oleh umat islam..
pe slh nye dorg tunjukkan....
Back to top Go down
View user profile
sapix
Pelajar Sekolah Menengah
Pelajar Sekolah Menengah


Male Post : 203
Birthday : 17/08/1986
Age : 30
IPGM : IPBA
Course : KS/BI
Batch : Julai 2005
Registered : 29/06/2008

PostSubject: Re: pendapat anda ttg tygn gambaran alam barzakh pd kanak2 sek rendah??   Thu Nov 13, 2008 1:10 pm

aku dah tgk dah..
ok apa.
ketakutan yg diterima kanak2 tu boleh dijadikan keinsafan.

cuma yg kes parents repot baru2 ni,
tgk pulak parents tu macam mana.
jenis yg manjakan anak.
parents tu pulak keluarga kaya raya.
x leh laa anak2 diorang dihidangkan dengan bende2 barzakh cam ni.
macam laa orang kaya raya x masuk alam barzakh.
scratch
Back to top Go down
View user profile http://sangkunang.blogspot.com/
cekgu_egie
Guru Sekolah
Guru Sekolah


Female Post : 1544
Birthday : 09/01/1987
Age : 29
IPGM : IPDA
Course : B Ed Science
Batch : Jan 2007
Registered : 18/07/2008

PostSubject: Re: pendapat anda ttg tygn gambaran alam barzakh pd kanak2 sek rendah??   Thu Nov 13, 2008 5:55 pm

tuh laa pasal..
pe slh nye anak dorg tgk...
xfhm tol laa ngn ibu bpk zmn skrg...
x abes2 nak slh kan cekgu..
huhu
Back to top Go down
View user profile
syed rosman bin syed alwi
Budak Sekolah
Budak Sekolah


Male Post : 82
Birthday : 01/01/1982
Age : 34
IPGM : ikut la mane pun
Course : JQaf
Batch : julai 2009
Registered : 06/11/2008

PostSubject: Re: pendapat anda ttg tygn gambaran alam barzakh pd kanak2 sek rendah??   Thu Nov 13, 2008 8:06 pm

sapix wrote:
aku dah tgk dah..
ok apa.
ketakutan yg diterima kanak2 tu boleh dijadikan keinsafan.

cuma yg kes parents repot baru2 ni,
tgk pulak parents tu macam mana.
jenis yg manjakan anak.
parents tu pulak keluarga kaya raya.
x leh laa anak2 diorang dihidangkan dengan bende2 barzakh cam ni.
macam laa orang kaya raya x masuk alam barzakh.
scratch

btl bab tu aku sokong..
nyampah lak aku tgk parent tu ms berita, benda kecik ni di besar2 kn
elok2 la bdk2 tu ade kesedaran yg hukuman kat kubur tu ad supaya diorg dpt pkir la nnt nk wat ape yg betul
Back to top Go down
View user profile
D Ultimate Shah
Budak Tadika
Budak Tadika


Male Post : 34
Birthday : 08/03/1987
Age : 29
IPGM : IPBA
Course : Pengajian sains Soial
Batch : Julai 2005
Registered : 07/11/2008

PostSubject: Re: pendapat anda ttg tygn gambaran alam barzakh pd kanak2 sek rendah??   Thu Nov 13, 2008 8:23 pm

bagus jugak. tu baru sikit jer

suasana sebenar dalam kubur nanti, pastinya tidak terjangkau dgn akal fikiran..

tapi bagi aku, kalau di beri tunjuk pada budak2 sekolah rendah saja pun tak guna juga, elok di tunjuk pada budak2 sekolah menengah dan org dewasa, sebab kebanyakan mereka sudah lupa dosa/pahala.. byk yg dah jadi sekular tanpa mereka sedari..
Back to top Go down
View user profile http://ceritera-shah.blogspot.com/
arios
Budak Sekolah
Budak Sekolah


Male Post : 68
Birthday : 27/05/1988
Age : 28
IPGM : IPBA
Course : TESL
Batch : 2006
Registered : 07/11/2008

PostSubject: Re: pendapat anda ttg tygn gambaran alam barzakh pd kanak2 sek rendah??   Fri Nov 14, 2008 8:08 am

btl tu ak rase bla bdak2 tu tgk bnder2 cmni bru terbit skit rase insaf n tkut nk wk Perkara mungkar,,

pgalaman ak la tgk awan2 plik kt langit time mlm lpas prep.. huhuhu mmg mginsafkan la.. ader byk gambaran lak tu.. ak harap lpas ni ak akn jd lbih baik laa, sbab ngeri sgt gambaran y ak tgk mlm yu.. Nauzubillah...
bleh katerkn stu skolah ak tgk gambaran2 tuh..
Back to top Go down
View user profile
Sponsored content




PostSubject: Re: pendapat anda ttg tygn gambaran alam barzakh pd kanak2 sek rendah??   Today at 7:34 pm

Back to top Go down
 
pendapat anda ttg tygn gambaran alam barzakh pd kanak2 sek rendah??
View previous topic View next topic Back to top 
Page 1 of 1

Permissions in this forum:You cannot reply to topics in this forum
Forum :: Section Kedai Kopi :: Zon Borak Sampai Lebam!!!-
Jump to: