Portal v2HomeFAQSearchMemberlistMemberlistRegisterLog in

Share | 
 

 Antivirus !!!!

View previous topic View next topic Go down 
Go to page : Previous  1, 2, 3  Next
AuthorMessage
crescent
Guru Penolong Kanan
Guru Penolong Kanan


Female Post : 3156
Birthday : 03/11/1987
Age : 29
IPGM : ipik
Course : Papret - special edu
Batch : januari 2007
Registered : 04/07/2008

PostSubject: Re: Antivirus !!!!   Fri Jul 04, 2008 9:22 pm

dulu time pakai kapersky..asek2 kuar pop out kat side tepi 'add to trusted zone' smp naek nyampah..
and then skrg pki kapersky internet security paling latest nsb baek da xde..hehe
Back to top Go down
View user profile http://crescentstuff.blogspot.com/
adib
Pelatih IPGM
Pelatih IPGM


Male Post : 907
Birthday : 12/10/1987
Age : 29
IPGM : IPPP
Course : PPRPET MATEMATIK
Batch : JULAI 2005
Registered : 25/06/2008

PostSubject: Re: Antivirus !!!!   Fri Jul 04, 2008 11:41 pm

kaspersky yg ori ka?.. sekarang ramai aku tgk duk bli yg ori punya.. tp add to trusted zone to yg mengelak kita dari diserang trojan
Back to top Go down
View user profile http://www.adib.ae
Mr. Admin
Sultan IPGMriah
Sultan IPGMriah


Male Post : 2022
Birthday : 19/01/1987
Age : 30
IPGM : IP Perlis
Course : PISMP Matematik
Batch : Julai 2005
Registered : 27/05/2008

PostSubject: Re: Antivirus !!!!   Sat Jul 05, 2008 12:54 am

btul..klu kita tgk klu mmg kita buka program 2 dari program yang mmg kita nak bukak trus add to trust zone je...kec dari website2 deny...jgn sesekali accept...bahaya wei...
Back to top Go down
View user profile http://ipgm-community.forumotion.org
crescent
Guru Penolong Kanan
Guru Penolong Kanan


Female Post : 3156
Birthday : 03/11/1987
Age : 29
IPGM : ipik
Course : Papret - special edu
Batch : januari 2007
Registered : 04/07/2008

PostSubject: Re: Antivirus !!!!   Sat Jul 05, 2008 1:02 am

yup..ori pny..xde le bile nk men online game asek kene trusted zone je..example like nk men dota ke, maplestory ke, RYL ke...n seangkatan dgnnya..

btw, aku ni da le pki vista..lagi leceh asek nk run programme je..isk3
Back to top Go down
View user profile http://crescentstuff.blogspot.com/
adib
Pelatih IPGM
Pelatih IPGM


Male Post : 907
Birthday : 12/10/1987
Age : 29
IPGM : IPPP
Course : PPRPET MATEMATIK
Batch : JULAI 2005
Registered : 25/06/2008

PostSubject: Re: Antivirus !!!!   Sat Jul 05, 2008 3:26 am

sbb tu la aku dah bincang kat bahagian topik Vista vs XP.. cuba hg p baca kat sana.. kot2 dapat informasi2 best.. tpi sebenaqnya ada cara nak bg senangkan run program tu.. tp aku dah x ingat.. cuba hg tanya acmay atau ghost
Back to top Go down
View user profile http://www.adib.ae
crescent
Guru Penolong Kanan
Guru Penolong Kanan


Female Post : 3156
Birthday : 03/11/1987
Age : 29
IPGM : ipik
Course : Papret - special edu
Batch : januari 2007
Registered : 04/07/2008

PostSubject: Re: Antivirus !!!!   Sat Jul 05, 2008 3:56 am

baik tuan!
Back to top Go down
View user profile http://crescentstuff.blogspot.com/
adib
Pelatih IPGM
Pelatih IPGM


Male Post : 907
Birthday : 12/10/1987
Age : 29
IPGM : IPPP
Course : PPRPET MATEMATIK
Batch : JULAI 2005
Registered : 25/06/2008

PostSubject: Re: Antivirus !!!!   Sat Jul 05, 2008 1:55 pm

perghh.. rasa mcm kat wataniah pulak.. Gelak:.. tapi secara kasarnya, kat sini hgpa guna AVG, Avira, Kaspersky, dan Avast ja la.. yg lain ada x yg pernah try kat com?
Back to top Go down
View user profile http://www.adib.ae
crescent
Guru Penolong Kanan
Guru Penolong Kanan


Female Post : 3156
Birthday : 03/11/1987
Age : 29
IPGM : ipik
Course : Papret - special edu
Batch : januari 2007
Registered : 04/07/2008

PostSubject: Re: Antivirus !!!!   Sat Jul 05, 2008 2:44 pm

jgn sesekali pakai bitdefender internet security.....T__T
laptop ku dulu jd lembab cam sipot..nk click document len amek mase 2 mins...berat nau2..haizz
nk buang lak x leh nk remove pakai control panel...cam mengong jee..nk x nk aku kene delete 1 by 1 kat C..

last2 aku pakai kapersky balek..pueh ati
Back to top Go down
View user profile http://crescentstuff.blogspot.com/
Putra_Aiman
Pelatih IPGM
Pelatih IPGM


Male Post : 634
Birthday : 24/05/1988
Age : 28
IPGM : IP Tuanku Bainun
Course : Pengajian Melayu
Batch : 2008
Registered : 21/06/2008

PostSubject: Re: Antivirus !!!!   Sat Jul 05, 2008 6:49 pm

adib wrote:
mak aii.. hanpone pn pakai antivirus... cermat tul hg ni.. sebelum ni handpoone hg pernah kena virus ka?

na nak tau nset aku beli dh siap lam ni...ni aku bawu tau f secure ghupanya antivirus pc gak...nset aku ada wireless...mgkin sbb tu kot dia letak av sekali..
Back to top Go down
View user profile
CraZyGhOst
Perdana Menteri
Perdana Menteri


Male Post : 293
Birthday : 02/05/1986
Age : 30
IPGM : Perlis
Course : Physical Education
Batch : Julai 2004
Registered : 15/06/2008

PostSubject: Re: Antivirus !!!!   Sat Jul 05, 2008 9:25 pm

sebenarnya ada virus handphone, virus itu akan merosakan firmware hp itu atau membuat hp itu lambat, tapi ini adalah untuk hp yg canggih saja, 3310 itu xpayah av pun, dan hati-hati terhadap virus yang tersebar melalui bluetooth

untuk trusted zone, i rasa kamu x tekan satu option untuk program itu mengingati keputusan berkenaan semasa popup untuk trusted zone, dia akan tulis remember this setting
Back to top Go down
View user profile
adib
Pelatih IPGM
Pelatih IPGM


Male Post : 907
Birthday : 12/10/1987
Age : 29
IPGM : IPPP
Course : PPRPET MATEMATIK
Batch : JULAI 2005
Registered : 25/06/2008

PostSubject: Re: Antivirus !!!!   Sat Jul 05, 2008 9:52 pm

ahaa.... btul tu ghost.. ada.. dua underline dan bold warna biru dia tulis add to trusted zone.. rasa2 aku kaspersky 6 kot
Back to top Go down
View user profile http://www.adib.ae
crescent
Guru Penolong Kanan
Guru Penolong Kanan


Female Post : 3156
Birthday : 03/11/1987
Age : 29
IPGM : ipik
Course : Papret - special edu
Batch : januari 2007
Registered : 04/07/2008

PostSubject: Re: Antivirus !!!!   Sat Jul 05, 2008 10:53 pm

CraZyGhOst wrote:
sebenarnya ada virus handphone, virus itu akan merosakan firmware hp itu atau membuat hp itu lambat, tapi ini adalah untuk hp yg canggih saja, 3310 itu xpayah av pun, dan hati-hati terhadap virus yang tersebar melalui bluetooth

untuk trusted zone, i rasa kamu x tekan satu option untuk program itu mengingati keputusan berkenaan semasa popup untuk trusted zone, dia akan tulis remember this setting

ade da tekan..pastu tetibe add to trusted number..<--naek nyampah lak..tapi skrg da ok..gune yg paleng latest..xpena nk kuar2 mende alah 2..
Back to top Go down
View user profile http://crescentstuff.blogspot.com/
Mr. Admin
Sultan IPGMriah
Sultan IPGMriah


Male Post : 2022
Birthday : 19/01/1987
Age : 30
IPGM : IP Perlis
Course : PISMP Matematik
Batch : Julai 2005
Registered : 27/05/2008

PostSubject: Re: Antivirus !!!!   Sun Jul 06, 2008 12:43 am

entah la...aku klu tak surfing off kan je av ni...hehe...bkn pe pening syek nak trust2 je...Gelak:....off dulu ble online baru on balik...n lagi satu ble ader anasir2 yang nak disatukan ngan com aku perlu aku on kan av aku...safety first...
Back to top Go down
View user profile http://ipgm-community.forumotion.org
adib
Pelatih IPGM
Pelatih IPGM


Male Post : 907
Birthday : 12/10/1987
Age : 29
IPGM : IPPP
Course : PPRPET MATEMATIK
Batch : JULAI 2005
Registered : 25/06/2008

PostSubject: Re: Antivirus !!!!   Sun Jul 06, 2008 2:46 am

acmay wrote:
entah la...aku klu tak surfing off kan je av ni...hehe...bkn pe pening syek nak trust2 je...Gelak:....off dulu ble online baru on balik...n lagi satu ble ader anasir2 yang nak disatukan ngan com aku perlu aku on kan av aku...safety first...

time hg off tu yg aku syok duk hack tu.. Gelak:..
Back to top Go down
View user profile http://www.adib.ae
luvYOU
Pelajar Sekolah Menengah
Pelajar Sekolah Menengah


Female Post : 114
Birthday : 05/09/1987
Age : 29
IPGM : IPDA
Course : B.ED Science PPPRPET
Batch : January 2007
Registered : 09/07/2008

PostSubject: Re: Antivirus !!!!   Tue Jul 15, 2008 12:29 pm

aku pkai bitdefender2008 internet security (3years license).. gune ongkos nih bli kedai.. die kate ranking kalahkan mc afee, kaspersky, symantec.. ye ke?.. tp so far mmg ok sgt..
Back to top Go down
View user profile http://profiles.friendster.com/makesmecool
Mr. Admin
Sultan IPGMriah
Sultan IPGMriah


Male Post : 2022
Birthday : 19/01/1987
Age : 30
IPGM : IP Perlis
Course : PISMP Matematik
Batch : Julai 2005
Registered : 27/05/2008

PostSubject: Re: Antivirus !!!!   Tue Jul 15, 2008 2:27 pm

bitdefender mmg antara yang terbaik...antara-antara yang terbaik:
1. Avira
2. Kaspersky
3. Bitdefender
4. Nod32

tapi masing2 ada kelemahan dan kekurangan yang tersendiri...terpulang kepada mana-mana user nak pilih...tapi diingatkan jangan guna produk antivirus yang free n tidak pernah didengar kerana berkemungkinan akan menjadi pemangkin memanggil2 virus masuk ke dalam pc anda..
Back to top Go down
View user profile http://ipgm-community.forumotion.org
crescent
Guru Penolong Kanan
Guru Penolong Kanan


Female Post : 3156
Birthday : 03/11/1987
Age : 29
IPGM : ipik
Course : Papret - special edu
Batch : januari 2007
Registered : 04/07/2008

PostSubject: Re: Antivirus !!!!   Mon Aug 04, 2008 1:52 am

klo antispyware..yg mane elok ek?
Back to top Go down
View user profile http://crescentstuff.blogspot.com/
adib
Pelatih IPGM
Pelatih IPGM


Male Post : 907
Birthday : 12/10/1987
Age : 29
IPGM : IPPP
Course : PPRPET MATEMATIK
Batch : JULAI 2005
Registered : 25/06/2008

PostSubject: Re: Antivirus !!!!   Mon Aug 04, 2008 1:56 am

bg aku dan hasil research aku..
search and destroy dgn mc afee antispyware

_________________
Don't Click Here

Back to top Go down
View user profile http://www.adib.ae
cekgu_egie
Guru Sekolah
Guru Sekolah


Female Post : 1544
Birthday : 09/01/1987
Age : 30
IPGM : IPDA
Course : B Ed Science
Batch : Jan 2007
Registered : 18/07/2008

PostSubject: Re: Antivirus !!!!   Mon Aug 04, 2008 2:05 am

utk av, bg aku kaspersky dah cukup besh dah........
Back to top Go down
View user profile
Mr. Admin
Sultan IPGMriah
Sultan IPGMriah


Male Post : 2022
Birthday : 19/01/1987
Age : 30
IPGM : IP Perlis
Course : PISMP Matematik
Batch : Julai 2005
Registered : 27/05/2008

PostSubject: Re: Antivirus !!!!   Mon Aug 04, 2008 3:29 am

mmg kaspersky antara terbagus...tapi aku rasa avira lagi ok kot..hehe

_________________
Back to top Go down
View user profile http://ipgm-community.forumotion.org
CraZyGhOst
Perdana Menteri
Perdana Menteri


Male Post : 293
Birthday : 02/05/1986
Age : 30
IPGM : Perlis
Course : Physical Education
Batch : Julai 2004
Registered : 15/06/2008

PostSubject: Re: Antivirus !!!!   Mon Aug 04, 2008 8:38 pm

kalau search & destroy tambah dengan spyware blaster, saya boleh yakin mengatakan majority spyware susah nak masuk komputer kamu
Back to top Go down
View user profile
adib
Pelatih IPGM
Pelatih IPGM


Male Post : 907
Birthday : 12/10/1987
Age : 29
IPGM : IPPP
Course : PPRPET MATEMATIK
Batch : JULAI 2005
Registered : 25/06/2008

PostSubject: Re: Antivirus !!!!   Mon Aug 04, 2008 9:08 pm

wowww.. kombinasi yg bijakk.. kalau tambah dgn firewall COMODO pun lagi best..

_________________
Don't Click Here

Back to top Go down
View user profile http://www.adib.ae
slash
Budak Tadika
Budak Tadika


Male Post : 23
Birthday : 25/07/1987
Age : 29
IPGM : IP Gaya
Course : PIMSP MT sem 4
Batch : 2007
Registered : 06/08/2008

PostSubject: Re: Antivirus !!!!   Wed Aug 06, 2008 6:02 am

aku x pakai sbb aku yakin dgn pengetahuan aku ttg virus,worm ,malware,etc blh mengelakkan aku drpd terkena jangkitan benda2 sedemikian..lgpun buat berat je cpu aku running,dah la aku ni suka sgt multi-taskin...klu aku dh upgrade p quadcore,rasany baru la aku psg antivirus sbg hiasan;)
Back to top Go down
View user profile
adib
Pelatih IPGM
Pelatih IPGM


Male Post : 907
Birthday : 12/10/1987
Age : 29
IPGM : IPPP
Course : PPRPET MATEMATIK
Batch : JULAI 2005
Registered : 25/06/2008

PostSubject: Re: Antivirus !!!!   Wed Aug 06, 2008 10:28 am

slash wrote:
aku x pakai sbb aku yakin dgn pengetahuan aku ttg virus,worm ,malware,etc blh mengelakkan aku drpd terkena jangkitan benda2 sedemikian..lgpun buat berat je cpu aku running,dah la aku ni suka sgt multi-taskin...klu aku dh upgrade p quadcore,rasany baru la aku psg antivirus sbg hiasan;)

wow geng.. hebat hg.. lebih hebat dari kay hebat... jadinya hg xpernah pakai antivirus atau antispyware?.. memang hg akan tau bila virus akan masuk?.. camana hg wat?... kongsi la skit..

_________________
Don't Click Here

Back to top Go down
View user profile http://www.adib.ae
Mr. Admin
Sultan IPGMriah
Sultan IPGMriah


Male Post : 2022
Birthday : 19/01/1987
Age : 30
IPGM : IP Perlis
Course : PISMP Matematik
Batch : Julai 2005
Registered : 27/05/2008

PostSubject: Re: Antivirus !!!!   Wed Aug 06, 2008 10:30 am

pergh...cam2 pulak slash...hehe..takpe..yang penting kita kene pandai jaga pc kita dari dijangkiti oleh virus2...2 je..

_________________
Back to top Go down
View user profile http://ipgm-community.forumotion.org
Sponsored content




PostSubject: Re: Antivirus !!!!   

Back to top Go down
 
Antivirus !!!!
View previous topic View next topic Back to top 
Page 2 of 3Go to page : Previous  1, 2, 3  Next

Permissions in this forum:You cannot reply to topics in this forum
Forum :: Security & Privacy-
Jump to: