Portal v2HomeFAQSearchMemberlistMemberlistRegisterLog in

Share | 
 

 kisah agak2 seram di i4p

View previous topic View next topic Go down 
Go to page : 1, 2  Next
AuthorMessage
grafitti87
Timb. Menteri Besar
Timb. Menteri Besar
avatar

Male Post : 115
Birthday : 07/06/1987
Age : 29
IPGM : i4p
Course : science
Batch : januari 2008
Registered : 21/06/2008

PostSubject: kisah agak2 seram di i4p   Sun Jun 22, 2008 4:54 pm

salam sume....
di sini aku nak story sket tentang kisah yangagak2 menakutkan di i4p....terutama nye budak2 gal kat blok jambu maktab aku.jadi pade sesape yang mempunyai kencing manis atau sakit jantung serta pancreas....disarankan anda tidak membaca ceritaku ni Evil or Very Mad

pengalaman ni x la menakutkan sangat...cite de mcm ni...mase exam week sem lepas..satu maktab digemparkan dengan kes kecurian laptop de blok jambu ( blok pompuan ).kejadian ni berlaku waktu pagi ..dengar2 cite dalam pukul 4 hingga subuh.heboh la pagi tuh..polis sampai dlm pukul 5.

yang membezakan kes kecurian ni dgn kes kecurian biase....pencuri tuh masuk kot tinkap.dah tu plak....bilik yang pencuri tuh masuk berada di tingkat 2 @ first floor.agak pelik jugak di ble bawak 4 laptop dengan hanya kot tingkap dan difahamkan pencurik tuh bawak ape2 beg.tah macam mane di ble lompat dari first floor dengan barang yang banyak.

pencruik tu bukan hanya curik laptop,tapi hp dan duit.salah sorang member aku...de ilang hp,laptop n duit.tah macam mane de jawab exam dengan hati yang x tenteram.malam tu plak..pencuri tuh plak dengan beraninye mengunakan hp yang dicuri untuk msg lucah dengan budak2 gal maktab aku.memang durjana Mad

budak gal pun g jumpe warden..dalam mase yang same difahamkan budak2 gal Bertekak di antara satu same len Bertekak dengan mengeluarkan pelbagai spekulasi tntg pencurik tuh.maka..banyak la gal yang balik umah awal kerna ketakutan.

ni la cite aku...kalau kowang x paham..gtau la.akan ku cite ag.
salam....
Back to top Go down
View user profile http://mrhypo.blogspot.com
Putra_Aiman
Pelatih IPGM
Pelatih IPGM
avatar

Male Post : 634
Birthday : 24/05/1988
Age : 28
IPGM : IP Tuanku Bainun
Course : Pengajian Melayu
Batch : 2008
Registered : 21/06/2008

PostSubject: Re: kisah agak2 seram di i4p   Sun Jun 22, 2008 7:14 pm

cita hg lebih kurg ngan kes curik kat mktb aku aku laa...
Back to top Go down
View user profile
Mr. Admin
Sultan IPGMriah
Sultan IPGMriah
avatar

Male Post : 2022
Birthday : 19/01/1987
Age : 30
IPGM : IP Perlis
Course : PISMP Matematik
Batch : Julai 2005
Registered : 27/05/2008

PostSubject: Re: kisah agak2 seram di i4p   Mon Jun 23, 2008 12:40 am

Tahun lepas kat tempat aku ader jugak kes curik ni..tapi dah tak de dah skang ni..tapi sedih n kecian tgk mmber ko yang kene wat exam ngan barang berharga yang hilang.... sedih Crying or Very sad
Back to top Go down
View user profile http://ipgm-community.forumotion.org
Emkay
Budak Tadika
Budak Tadika
avatar

Female Post : 17
Birthday : 06/08/1990
Age : 26
IPGM : IPBA
Course : B Ed. TESL
Batch : Julai 2008
Registered : 19/06/2008

PostSubject: Re: kisah agak2 seram di i4p   Mon Jun 23, 2008 2:34 pm

citer antu x der ke??huhu
so..ape langkah2 nk elkkan brg2 berharga ni kna curi?lock dlm locker 24/7?
Back to top Go down
View user profile http://www.versusme.wordpress.com
Mr. Admin
Sultan IPGMriah
Sultan IPGMriah
avatar

Male Post : 2022
Birthday : 19/01/1987
Age : 30
IPGM : IP Perlis
Course : PISMP Matematik
Batch : Julai 2005
Registered : 27/05/2008

PostSubject: Re: kisah agak2 seram di i4p   Tue Jun 24, 2008 2:25 am

sepatutnya kes ni tak boleh berlaku kat cini...sbb masing-masing bakal bergelar pendidik..so tak boleh la nak wat bende2 camni..hehehe..tapi mayb ader sbab2 sampingan lain yang mendorong seseorang itu melakukan perkara tersebut..ini boleh disebabkan kesempitan wang..suka-suka dan pada mulanya ingin mengusik rakan-rakan namun kes jadi serius...hehehe..
Back to top Go down
View user profile http://ipgm-community.forumotion.org
paan1904
Guru Penolong Kanan
Guru Penolong Kanan
avatar

Female Post : 2527
Birthday : 19/04/1987
Age : 29
IPGM : IPDA
Course : PISMP IPGM SCIENCE
Batch : JANUARY 2007
Registered : 15/06/2008

PostSubject: Re: kisah agak2 seram di i4p   Tue Jun 24, 2008 5:15 pm

hmmm..kes curik ni ade kt mn2 je..
Back to top Go down
View user profile http://www.friendster.com/paan1904
grafitti87
Timb. Menteri Besar
Timb. Menteri Besar
avatar

Male Post : 115
Birthday : 07/06/1987
Age : 29
IPGM : i4p
Course : science
Batch : januari 2008
Registered : 21/06/2008

PostSubject: Re: kisah agak2 seram di i4p   Sat Jun 28, 2008 9:07 am

erm....
tah la
suram jugak suasana di muka beliau pade pg tersebut
Back to top Go down
View user profile http://mrhypo.blogspot.com
sapix
Pelajar Sekolah Menengah
Pelajar Sekolah Menengah
avatar

Male Post : 203
Birthday : 17/08/1986
Age : 30
IPGM : IPBA
Course : KS/BI
Batch : Julai 2005
Registered : 29/06/2008

PostSubject: Re: kisah agak2 seram di i4p   Mon Jun 30, 2008 12:19 am

tmpat aku masa tahun 2006 dulu ada 2 eko mamat indon masuk mencuri dengan muka yg selamba...

waktu kejadian: siang hari antara 11 pg - 1 tgh hari
modus operandi: kebetulan pd waktu tu ada company yg dpt tender merepair wayar letrik @ wiring....

benda yg dicuri : peralatan letrik milik maktab

hari petama dia lepas sebab budak x prasan ingatkan makhluk 2 eko tu sebahagian dr team repair...
hari kedua, team repair yg sah tu x puas hati maktab bagi company lain kacau keje dia.. cek punye cek, bukan compeny, tp ambik kesempatan....
teros penyelia dengan bantuan budak2 laki yg balik awal dr kelas/ponteng pegi membalun mamat bodoh tu. nak mencuri waktu orang ada. huhuhu Laughing
Back to top Go down
View user profile http://sangkunang.blogspot.com/
Mr. Admin
Sultan IPGMriah
Sultan IPGMriah
avatar

Male Post : 2022
Birthday : 19/01/1987
Age : 30
IPGM : IP Perlis
Course : PISMP Matematik
Batch : Julai 2005
Registered : 27/05/2008

PostSubject: Re: kisah agak2 seram di i4p   Mon Jun 30, 2008 3:53 am

dasat gak ek tempat ko nih....
Back to top Go down
View user profile http://ipgm-community.forumotion.org
grafitti87
Timb. Menteri Besar
Timb. Menteri Besar
avatar

Male Post : 115
Birthday : 07/06/1987
Age : 29
IPGM : i4p
Course : science
Batch : januari 2008
Registered : 21/06/2008

PostSubject: Re: kisah agak2 seram di i4p   Mon Jun 30, 2008 5:04 am

erm...
waktu aku tulis entry ni
kecurian berlaku lagik...di blok yang same....
ade geng aku g kejo
tapi x dapat....
nahas budak tuh kalau dapat
Back to top Go down
View user profile http://mrhypo.blogspot.com
Mr. Admin
Sultan IPGMriah
Sultan IPGMriah
avatar

Male Post : 2022
Birthday : 19/01/1987
Age : 30
IPGM : IP Perlis
Course : PISMP Matematik
Batch : Julai 2005
Registered : 27/05/2008

PostSubject: Re: kisah agak2 seram di i4p   Mon Jun 30, 2008 5:43 am

uish...berlaku jugak ek...hurmm..apa la nak jadi ngan orang 2 ek...
Back to top Go down
View user profile http://ipgm-community.forumotion.org
grafitti87
Timb. Menteri Besar
Timb. Menteri Besar
avatar

Male Post : 115
Birthday : 07/06/1987
Age : 29
IPGM : i4p
Course : science
Batch : januari 2008
Registered : 21/06/2008

PostSubject: Re: kisah agak2 seram di i4p   Tue Jul 01, 2008 12:01 am

tah la
jadi makhluk x berperikemausiaan kot
baru tadi ader beberapa budak laki pg check tangki air kat blok tersebut
ape jadi..aku pun tak tau
sal aku ngah date...hahahahaha Razz
Back to top Go down
View user profile http://mrhypo.blogspot.com
Mr. Admin
Sultan IPGMriah
Sultan IPGMriah
avatar

Male Post : 2022
Birthday : 19/01/1987
Age : 30
IPGM : IP Perlis
Course : PISMP Matematik
Batch : Julai 2005
Registered : 27/05/2008

PostSubject: Re: kisah agak2 seram di i4p   Tue Jul 01, 2008 1:22 am

hai...date yer...ush3...skang ni kat tempat aku takde dgr kes2 ni lagi da..mayb orang 2 dah kuar or dah insaf...bagus la...
Back to top Go down
View user profile http://ipgm-community.forumotion.org
grafitti87
Timb. Menteri Besar
Timb. Menteri Besar
avatar

Male Post : 115
Birthday : 07/06/1987
Age : 29
IPGM : i4p
Course : science
Batch : januari 2008
Registered : 21/06/2008

PostSubject: Re: kisah agak2 seram di i4p   Tue Jul 01, 2008 1:25 am

penah terjadi ker?
story le
Back to top Go down
View user profile http://mrhypo.blogspot.com
Mr. Admin
Sultan IPGMriah
Sultan IPGMriah
avatar

Male Post : 2022
Birthday : 19/01/1987
Age : 30
IPGM : IP Perlis
Course : PISMP Matematik
Batch : Julai 2005
Registered : 27/05/2008

PostSubject: Re: kisah agak2 seram di i4p   Tue Jul 01, 2008 1:51 am

kes curi2 bese la...bile dah kerap mule la masing2 nak jge barang2..bkn nak salahkan orang yg tak reti jaga barang 2..tapi kita ni kan bakal guru takkan nak wat keje sampingan mencuri kot...hehehe.
Back to top Go down
View user profile http://ipgm-community.forumotion.org
grafitti87
Timb. Menteri Besar
Timb. Menteri Besar
avatar

Male Post : 115
Birthday : 07/06/1987
Age : 29
IPGM : i4p
Course : science
Batch : januari 2008
Registered : 21/06/2008

PostSubject: Re: kisah agak2 seram di i4p   Tue Jul 01, 2008 1:56 am

oooo
mcm tuh ko
bukak la cite seram baru
nak dengar...
wahai member2 sekalian
nk dengor citer kalian
Back to top Go down
View user profile http://mrhypo.blogspot.com
miyuleen
Budak Tadika
Budak Tadika
avatar

Female Post : 23
Birthday : 04/03/1987
Age : 30
IPGM : IPDA
Course : PISMP IPGM SCIENCE...sem4
Batch : JANUARI 2007
Registered : 14/06/2008

PostSubject: Re: kisah agak2 seram di i4p   Fri Jul 04, 2008 11:31 pm

curi...curi...curi....boleh di katakan kt sume mktb ade kes ni....tp kebanyakan pencuri org luar...cm mn nk mengelakkan nye??
Back to top Go down
View user profile http://profiles.friendster.com/narutoworld
adib
Pelatih IPGM
Pelatih IPGM
avatar

Male Post : 907
Birthday : 12/10/1987
Age : 29
IPGM : IPPP
Course : PPRPET MATEMATIK
Batch : JULAI 2005
Registered : 25/06/2008

PostSubject: Re: kisah agak2 seram di i4p   Fri Jul 04, 2008 11:54 pm

manga kesemuanya... xkira apa2 pn.. Gelak:
Back to top Go down
View user profile http://www.adib.ae
crescent
Guru Penolong Kanan
Guru Penolong Kanan
avatar

Female Post : 3156
Birthday : 03/11/1987
Age : 29
IPGM : ipik
Course : Papret - special edu
Batch : januari 2007
Registered : 04/07/2008

PostSubject: Re: kisah agak2 seram di i4p   Sat Jul 05, 2008 12:01 am

ni bukan kisah kat maktab..tapi kisah kat umah sewa kawan aku..
diorg ni dok tingkat 4 pangsapuri..

al-kisahnya..ade sorang Yaya(bukan name sebenar) ade 6 sense..
start dia leh nampak bende nih start dia kene buatan orang ngan sorg indon. si indon ni minat dia..tapi kene reject..so satu ari ni, indon ni bg la satu surat kat dia..bile bukak xde mende..so dia buang dlm dustbin..bile dia tdo, tetibe dapat mimpi ngeri..mimpi pasal harimau jadian..manusia berkepalakan rimau..agak seram gak la...coz ari2 kene cekau ngan rimau tu..reality mmg bile bangun bdn dia ade kesan kene cekau..hari2 mimpi benda yg same..so nak x nak terpakse bgtau ayahnye..nasib baek ayah dia ade ilmu agama yang kuat..

so at the end..kwn aku ni da xde mimpi2 camtu lagi..tp dia leh la nampak benda2 nih...ade yg kecik, beso, huduh, ensem, lawa, garang, sume la ade..

yg pelek tu macam2 bangse dia nampak..india, melayu..tapi india la yg paling byk coz rumah dia sblh je family india pny tmpt semayang..

so bende2 nih slalu la attack dia nih coz diorg tau yg yaya ni leh nampak..

ayah dia ada bg satu ayat ne.." qullan yusibana ila ma kata ballah hulana huwa maulana hifal yatawakkalil mukminin". bile dia bace ayat ni, bende ni xleh dekat ngan dia..cam ade perisai melindungi dia..bende2 tu juz leh renung dia ngan muke marah + huduh dr jauh je..

satu ari ni..bende2 tu masok dlm mimpi, bile dia terjaga bende2 tu sume berkerumun dia..secary giler..bile nk jerit name housemate dia, diorg xdengar coz sore x kuar + diorg sume kat bilik lain..yaya ni gagahkan dirinya bace ayat tu..and boleh terlepas..yaya trus berlari masok bilik housemate dia lain..tetibe nampak bende2 tu sume tgh dok bertenggek kat tingkap...trus dia pelok housemate dia nanges2..malam tu dia tdo ngan 2 org housemate dia..pasang ayat quran sambil tdo..


kalo aku yg kene..wuuu T____T koma trus aku kot
Back to top Go down
View user profile http://crescentstuff.blogspot.com/
mazlindaadnan
Pelatih IPGM
Pelatih IPGM
avatar

Female Post : 706
Birthday : 02/01/1986
Age : 31
IPGM : IPBA
Course : PPPRPET KS/BI
Batch : JANUARI 2007
Registered : 04/07/2008

PostSubject: Re: kisah agak2 seram di i4p   Sun Jul 06, 2008 1:52 am

huhu..aku ada satu kisah agak2 seram nk share.menda ni jd kt diri aku sndri.al kisahnya..

beberapa mggu lepas,time kehangatan euro 2008,ms tu match yg kumpulan c,italy-france.euro lepas,aku amek team azzuri tu,so ms match tu aku bgn la nk tgk..sorang2 okeh!pastu,ada one time tu,klu x salah aku time yg luca toni try nak jaringkan gol tp tersasar naik keatas gawang lawan(ceh,gila ayat pengulas bola sepak).pastu,time tu aku dengaq ada sorak agak kuat la.aku bajet2,ni mst budak2 laki yg sorak ni.okeh,abes takat tu.
esoknya..kt kelas.aku tny bdk2 laki kelas aku.

aku:weh,gila kuat korang sorak mlm td.
klasmet aku:sorak?sorak amende?yg tgknya 4 org ja.

huhu..time tu perasaan aku hny tuhan yg tau.tp aku still cool,positif beb!aku berkata,"owh,tu mst keja indon yg construction blkg hostel"(utk sapa2 yg x tau,blkg hostel kitorg ada tgh nk dirikan bangunan pencakar langit..)

sekian.the end

seram x?aku rs agak2 seram la..

hahaha
Back to top Go down
View user profile http://www.friendster.com/linedabesh
Nurzahira
Guru Penolong Kanan
Guru Penolong Kanan
avatar

Female Post : 2427
Birthday : 22/09/1987
Age : 29
IPGM : IPBA
Course : PISMP
Batch : Julai 2005
Registered : 03/07/2008

PostSubject: Re: kisah agak2 seram di i4p   Sun Jul 06, 2008 3:41 pm

weh line...
ko x cte pun yg ni...
npe aku x taw...
aku taw yg ko cte psl tv tetiba tertutup tu jek..
Back to top Go down
View user profile http://profiles.friendster.com/chekgusiti
mazlindaadnan
Pelatih IPGM
Pelatih IPGM
avatar

Female Post : 706
Birthday : 02/01/1986
Age : 31
IPGM : IPBA
Course : PPPRPET KS/BI
Batch : JANUARI 2007
Registered : 04/07/2008

PostSubject: Re: kisah agak2 seram di i4p   Sun Jul 06, 2008 4:12 pm

Nurzahira wrote:
weh line...
ko x cte pun yg ni...
npe aku x taw...
aku taw yg ko cte psl tv tetiba tertutup tu jek..


owh..aku igt aku dh cita kt suma org.x pasan plak x tercerita kt hg..
Back to top Go down
View user profile http://www.friendster.com/linedabesh
Nurzahira
Guru Penolong Kanan
Guru Penolong Kanan
avatar

Female Post : 2427
Birthday : 22/09/1987
Age : 29
IPGM : IPBA
Course : PISMP
Batch : Julai 2005
Registered : 03/07/2008

PostSubject: Re: kisah agak2 seram di i4p   Sun Jul 06, 2008 4:18 pm

weh shima pun kata dia x taw...
Back to top Go down
View user profile http://profiles.friendster.com/chekgusiti
mazlindaadnan
Pelatih IPGM
Pelatih IPGM
avatar

Female Post : 706
Birthday : 02/01/1986
Age : 31
IPGM : IPBA
Course : PPPRPET KS/BI
Batch : JANUARI 2007
Registered : 04/07/2008

PostSubject: Re: kisah agak2 seram di i4p   Sun Jul 06, 2008 4:20 pm

so..skang aku bgtau!
Back to top Go down
View user profile http://www.friendster.com/linedabesh
Nurzahira
Guru Penolong Kanan
Guru Penolong Kanan
avatar

Female Post : 2427
Birthday : 22/09/1987
Age : 29
IPGM : IPBA
Course : PISMP
Batch : Julai 2005
Registered : 03/07/2008

PostSubject: Re: kisah agak2 seram di i4p   Sun Jul 06, 2008 4:31 pm

Very Happy Very Happy Very Happy Very Happy
Back to top Go down
View user profile http://profiles.friendster.com/chekgusiti
Sponsored content




PostSubject: Re: kisah agak2 seram di i4p   

Back to top Go down
 
kisah agak2 seram di i4p
View previous topic View next topic Back to top 
Page 1 of 2Go to page : 1, 2  Next

Permissions in this forum:You cannot reply to topics in this forum
Forum :: Section Hobi, Hiburan dan Kehidupan :: Babak Seram, Menakutkan, Ganas dan Tragedi-
Jump to: