Portal v2HomeFAQSearchMemberlistMemberlistRegisterLog in

Share | 
 

 ApA iTu CINTA..??

View previous topic View next topic Go down 
Go to page : Previous  1, 2, 3 ... , 11, 12, 13  Next
AuthorMessage
cekgu_egie
Guru Sekolah
Guru Sekolah


Female Post : 1544
Birthday : 09/01/1987
Age : 29
IPGM : IPDA
Course : B Ed Science
Batch : Jan 2007
Registered : 18/07/2008

PostSubject: Re: ApA iTu CINTA..??   Tue Aug 26, 2008 1:44 am

cekgu agak musykil..
boleh kah lelaki b'laku adil bl bpoligami?..
mampu kah?..
pikir2 kan...
Back to top Go down
View user profile
Sluppre
Pelajar Sekolah Menengah
Pelajar Sekolah Menengah


Male Post : 181
Birthday : 02/09/1987
Age : 29
IPGM : IP Samarahan
Course : PPPRPET MT
Batch : JAN 07
Registered : 09/07/2008

PostSubject: Re: ApA iTu CINTA..??   Tue Aug 26, 2008 11:22 pm

Nurzahira wrote:
Sluppre wrote:
yelah, aku xnak provoke paper dah lepas nih.. huhu...

asyik kna kutuk balik jer...

dh surrender ke???
ingat kot bile ckp mcm tuh nk lwn blik...
jgn mrh...jgn touching...

mana touching, just xnak provoke dah, nak agree jer.. Gelak:
Back to top Go down
View user profile
cekgu_egie
Guru Sekolah
Guru Sekolah


Female Post : 1544
Birthday : 09/01/1987
Age : 29
IPGM : IPDA
Course : B Ed Science
Batch : Jan 2007
Registered : 18/07/2008

PostSubject: Re: ApA iTu CINTA..??   Wed Aug 27, 2008 12:48 am

nape nak agree jeh?..
en sluppre dh ilang idea a tuh...
Back to top Go down
View user profile
paan1904
Guru Penolong Kanan
Guru Penolong Kanan


Female Post : 2527
Birthday : 19/04/1987
Age : 29
IPGM : IPDA
Course : PISMP IPGM SCIENCE
Batch : JANUARY 2007
Registered : 15/06/2008

PostSubject: Re: ApA iTu CINTA..??   Wed Aug 27, 2008 7:32 pm

sluppre da xmo provoke..??
hmm..~
Back to top Go down
View user profile http://www.friendster.com/paan1904
Sluppre
Pelajar Sekolah Menengah
Pelajar Sekolah Menengah


Male Post : 181
Birthday : 02/09/1987
Age : 29
IPGM : IP Samarahan
Course : PPPRPET MT
Batch : JAN 07
Registered : 09/07/2008

PostSubject: Re: ApA iTu CINTA..??   Thu Aug 28, 2008 1:30 am

Sluppre menunggu masa yang sesuai untuk menghentam anda semua.. Gelak:
Back to top Go down
View user profile
paan1904
Guru Penolong Kanan
Guru Penolong Kanan


Female Post : 2527
Birthday : 19/04/1987
Age : 29
IPGM : IPDA
Course : PISMP IPGM SCIENCE
Batch : JANUARY 2007
Registered : 15/06/2008

PostSubject: Re: ApA iTu CINTA..??   Thu Aug 28, 2008 3:48 pm

waahh..tunggu mase tu..
hmm~
Back to top Go down
View user profile http://www.friendster.com/paan1904
paan1904
Guru Penolong Kanan
Guru Penolong Kanan


Female Post : 2527
Birthday : 19/04/1987
Age : 29
IPGM : IPDA
Course : PISMP IPGM SCIENCE
Batch : JANUARY 2007
Registered : 15/06/2008

PostSubject: Re: ApA iTu CINTA..??   Thu Aug 28, 2008 4:01 pm

c.i.n.t.a

Antara cinta yang telah berlalu dengan cinta yang sedang
menanti kita sentiasa cenderung untuk mengabaikan cinta yang berada
jelas di mata dan sering mengharap dan menoleh kepada cinta yang telah
berlalu jauh meninggalkan kita.

Kadang-kadang
bila kita sudah memiliki sebuah cinta kita terlupa yang cinta itu masih
perlu sentiasa dipupuk dan dibajai dengan kasih sayang. Kita terlalu
yakin kita akan memiliki cinta itu sampai bila-bila pun. Apabila
segalanya berakhir barulah kita akan menyedari kesilapan yang kita
telah lakukan. Dan malangnya kesedaran itu sentiasa datang terlambat.


Bila
seseorang jatuh cinta ketika dia baru kehilangan kekasih hati maka
cinta yang tercipta itu bukanlah cinta sebenar melainkan hanya seperti
ubat khayal yang bertindak sementara sahaja dan kemudian akan
merosakkan hatinya dua kali ganda malah berganda-ganda lagi selepas
itu…kerana sesungguhnya kita boleh menipu orang lain tetapi bukan hati
kita sendiri.

Bila
cinta putus ditengah jalan usahlah bermuram durja menyakiti diri
sendiri. Bangkitlah dan mulakan cinta baru. Kerana setiap cinta yang
hilang pasti akan ada pengganti. Usah mengharap pada yang tak pasti,
usah merayu pada yang tak sudi. Cinta pertama tidak semestinya yang
terbaik. Setiap cinta mempunyai keunikan dan kehangatan yang
tersendiri. Janganlah terus terikat kepada cinta yang sudah pergi.

Jika
bercinta janganlah kita menjadi hamba cinta. Seperti mana kita tidak
mahu menjadi hamba duit kita juga tidak mahu mejadi hamba kepada cinta.
Kuasai cinta. Jadilah tuan kepada cinta. Jangan biarkan cinta
memperkotak-katikkan hidup. Gunalah akal dan fikiran.

Bila
kita kecewa atau putus cinta kita selalu menyalahkan orang lain atas
kegagalan cinta itu. Tapi pernahkah kita bermuhasabah dengan diri
sendiri apa yang telah kita lakukan sehingga segala-galanya musnah.
Kerana tanpa sedar kadang-kadang kita membuat kesilapan yang menutup
pintu hati sang kekasih untuk terus mencintai kita. Kadang- kadang kita
tewas dengan tipu helah orang ketiga yang sengaja mewujudkan jurang di
antara kita. Bila hidup menjadi tidak terurus kerana kecewa ingatlah
setiap benda di dunia ini tidak akan kekal lama… tidak terkecuali CINTA.


Jadi terimalah realiti… Di mana ada cinta disitu pasti akan ada perpisahan cuma masanya sekarang atau kemudian.
Back to top Go down
View user profile http://www.friendster.com/paan1904
cekgu_egie
Guru Sekolah
Guru Sekolah


Female Post : 1544
Birthday : 09/01/1987
Age : 29
IPGM : IPDA
Course : B Ed Science
Batch : Jan 2007
Registered : 18/07/2008

PostSubject: Re: ApA iTu CINTA..??   Thu Aug 28, 2008 10:25 pm

paan...
berguna nya ayt2 ang nih pd aku..
hmmm..........
tq....
Back to top Go down
View user profile
cekgu_egie
Guru Sekolah
Guru Sekolah


Female Post : 1544
Birthday : 09/01/1987
Age : 29
IPGM : IPDA
Course : B Ed Science
Batch : Jan 2007
Registered : 18/07/2008

PostSubject: Re: ApA iTu CINTA..??   Fri Aug 29, 2008 1:45 am

~ a FaiLinG LuV iS LiKe DeSpErAtELy HaNgiNg oNtO SuMtHiN' PrEcIoUs,
nOt WaNtiNg 2 GiV uP,
bUt uR hAnDs FeEL Da PaiN,
aNd WheN u FiNaLLy Let It Go,
uR'rE FrEe FrOm AnY pAiN bUt Ur HaNdS R EmPtY.......
Back to top Go down
View user profile
paan1904
Guru Penolong Kanan
Guru Penolong Kanan


Female Post : 2527
Birthday : 19/04/1987
Age : 29
IPGM : IPDA
Course : PISMP IPGM SCIENCE
Batch : JANUARY 2007
Registered : 15/06/2008

PostSubject: Re: ApA iTu CINTA..??   Fri Aug 29, 2008 1:55 am

cekgu_egie wrote:
paan...
berguna nya ayt2 ang nih pd aku..
hmmm..........
tq....

welcome ckgu egie..
paan dpt ni pun dri buletin fs..org post..
sgt menarik kata2 dia..
tu yg amik letak kt thread ni..
Back to top Go down
View user profile http://www.friendster.com/paan1904
cekgu_egie
Guru Sekolah
Guru Sekolah


Female Post : 1544
Birthday : 09/01/1987
Age : 29
IPGM : IPDA
Course : B Ed Science
Batch : Jan 2007
Registered : 18/07/2008

PostSubject: Re: ApA iTu CINTA..??   Fri Aug 29, 2008 2:20 am

mmg sgt menarik dan mpunyai makna yg begitu mendalam...
Back to top Go down
View user profile
cekgu_egie
Guru Sekolah
Guru Sekolah


Female Post : 1544
Birthday : 09/01/1987
Age : 29
IPGM : IPDA
Course : B Ed Science
Batch : Jan 2007
Registered : 18/07/2008

PostSubject: Re: ApA iTu CINTA..??   Sat Aug 30, 2008 2:49 am

td aku kuar ngan ex aku...
kitorg baru 3 wiks broke up...
tp aku dh xrs cam last 3 wiks aa...
aku rs cam biase jer..
even die pujuk2 nak sambong pon aku wat bodo je..
lgsg xde prsaan...
tu makne nye aku mmg tol2 dh xperlu die ke ha?...
hmmm...cian die...~
mntk maaf..
cinta xboleh dipaksa.....
Back to top Go down
View user profile
Nurzahira
Guru Penolong Kanan
Guru Penolong Kanan


Female Post : 2427
Birthday : 22/09/1987
Age : 29
IPGM : IPBA
Course : PISMP
Batch : Julai 2005
Registered : 03/07/2008

PostSubject: Re: ApA iTu CINTA..??   Sat Aug 30, 2008 2:57 am

wooooo...

terkedu membaca
Back to top Go down
View user profile http://profiles.friendster.com/chekgusiti
cekgu_egie
Guru Sekolah
Guru Sekolah


Female Post : 1544
Birthday : 09/01/1987
Age : 29
IPGM : IPDA
Course : B Ed Science
Batch : Jan 2007
Registered : 18/07/2008

PostSubject: Re: ApA iTu CINTA..??   Sat Aug 30, 2008 3:03 am

terkedu??..
sbb?
aku pon xtau np aku jd mcm tuh.....
xpe la..
sambong citer lam fs nnt k...
Back to top Go down
View user profile
Nurzahira
Guru Penolong Kanan
Guru Penolong Kanan


Female Post : 2427
Birthday : 22/09/1987
Age : 29
IPGM : IPBA
Course : PISMP
Batch : Julai 2005
Registered : 03/07/2008

PostSubject: Re: ApA iTu CINTA..??   Sat Aug 30, 2008 3:09 am

ntah la npe...

lol!
Back to top Go down
View user profile http://profiles.friendster.com/chekgusiti
cekgu_egie
Guru Sekolah
Guru Sekolah


Female Post : 1544
Birthday : 09/01/1987
Age : 29
IPGM : IPDA
Course : B Ed Science
Batch : Jan 2007
Registered : 18/07/2008

PostSubject: Re: ApA iTu CINTA..??   Sat Aug 30, 2008 3:12 am

cinta...
mmg rumit dan srbt...
yg plg baek dan kekal selamanya, cinta pd allah dan nabi..
I love you
Back to top Go down
View user profile
crescent
Guru Penolong Kanan
Guru Penolong Kanan


Female Post : 3156
Birthday : 03/11/1987
Age : 29
IPGM : ipik
Course : Papret - special edu
Batch : januari 2007
Registered : 04/07/2008

PostSubject: Re: ApA iTu CINTA..??   Sat Aug 30, 2008 9:06 am

cinta 2 macam air
tenang
tsunami
surut
pasang
berombak
Back to top Go down
View user profile http://crescentstuff.blogspot.com/
cekgu_egie
Guru Sekolah
Guru Sekolah


Female Post : 1544
Birthday : 09/01/1987
Age : 29
IPGM : IPDA
Course : B Ed Science
Batch : Jan 2007
Registered : 18/07/2008

PostSubject: Re: ApA iTu CINTA..??   Sat Aug 30, 2008 3:09 pm

cinta itu gila..
sumtimes leh diterima akal gak...
Back to top Go down
View user profile
paan1904
Guru Penolong Kanan
Guru Penolong Kanan


Female Post : 2527
Birthday : 19/04/1987
Age : 29
IPGM : IPDA
Course : PISMP IPGM SCIENCE
Batch : JANUARY 2007
Registered : 15/06/2008

PostSubject: Re: ApA iTu CINTA..??   Sat Aug 30, 2008 10:21 pm

paan smpai skrg xtau apa itu cinta.........
hmm~
Back to top Go down
View user profile http://www.friendster.com/paan1904
cekgu_egie
Guru Sekolah
Guru Sekolah


Female Post : 1544
Birthday : 09/01/1987
Age : 29
IPGM : IPDA
Course : B Ed Science
Batch : Jan 2007
Registered : 18/07/2008

PostSubject: Re: ApA iTu CINTA..??   Sat Aug 30, 2008 10:22 pm

xpyh tau la paan..
wat skt kpala jeh..
cinta akan dtg bl tba ms nya..
Back to top Go down
View user profile
paan1904
Guru Penolong Kanan
Guru Penolong Kanan


Female Post : 2527
Birthday : 19/04/1987
Age : 29
IPGM : IPDA
Course : PISMP IPGM SCIENCE
Batch : JANUARY 2007
Registered : 15/06/2008

PostSubject: Re: ApA iTu CINTA..??   Sat Aug 30, 2008 10:23 pm

ooo...cmtu eh..??
ok..sy akan tunggu..
hee~
Back to top Go down
View user profile http://www.friendster.com/paan1904
Nurzahira
Guru Penolong Kanan
Guru Penolong Kanan


Female Post : 2427
Birthday : 22/09/1987
Age : 29
IPGM : IPBA
Course : PISMP
Batch : Julai 2005
Registered : 03/07/2008

PostSubject: Re: ApA iTu CINTA..??   Sat Aug 30, 2008 10:25 pm

sy pun nk tggu gak la...

heee
Back to top Go down
View user profile http://profiles.friendster.com/chekgusiti
cekgu_egie
Guru Sekolah
Guru Sekolah


Female Post : 1544
Birthday : 09/01/1987
Age : 29
IPGM : IPDA
Course : B Ed Science
Batch : Jan 2007
Registered : 18/07/2008

PostSubject: Re: ApA iTu CINTA..??   Sat Aug 30, 2008 10:27 pm

cekgu pon nak tunggu sekali leh?..
hee....~
Back to top Go down
View user profile
Nurzahira
Guru Penolong Kanan
Guru Penolong Kanan


Female Post : 2427
Birthday : 22/09/1987
Age : 29
IPGM : IPBA
Course : PISMP
Batch : Julai 2005
Registered : 03/07/2008

PostSubject: Re: ApA iTu CINTA..??   Sat Aug 30, 2008 10:30 pm

boleh...
dipersilakan....
Back to top Go down
View user profile http://profiles.friendster.com/chekgusiti
paan1904
Guru Penolong Kanan
Guru Penolong Kanan


Female Post : 2527
Birthday : 19/04/1987
Age : 29
IPGM : IPDA
Course : PISMP IPGM SCIENCE
Batch : JANUARY 2007
Registered : 15/06/2008

PostSubject: Re: ApA iTu CINTA..??   Sat Aug 30, 2008 10:32 pm

dah full la...perlu ke buat second season.....???
Back to top Go down
View user profile http://www.friendster.com/paan1904
Sponsored content




PostSubject: Re: ApA iTu CINTA..??   Today at 10:16 pm

Back to top Go down
 
ApA iTu CINTA..??
View previous topic View next topic Back to top 
Page 12 of 13Go to page : Previous  1, 2, 3 ... , 11, 12, 13  Next

Permissions in this forum:You cannot reply to topics in this forum
Forum :: Section Kedai Kopi :: Men VS Woman-
Jump to: