Portal v2HomeFAQSearchMemberlistMemberlistRegisterLog in

Share | 
 

 Mode please define back ...

View previous topic View next topic Go down 
AuthorMessage
Putra_Aiman
Pelatih IPGM
Pelatih IPGM


Male Post : 634
Birthday : 24/05/1988
Age : 28
IPGM : IP Tuanku Bainun
Course : Pengajian Melayu
Batch : 2008
Registered : 21/06/2008

PostSubject: Mode please define back ...   Sat Jun 28, 2008 11:45 pm

Amaran: Dilarang Menghantar Isu-isu yang terlalu bersifat politik parti (terutama dalam Malaysia), menyentuh sentimen perkauman, keagaaman yang melampau.


apakah yg dimaksudkan dengan 'bersifat parti politik'...

pada aku minda cikgu x kan terbuka kalau x berbicara pasal politik...
Back to top Go down
View user profile
Mr. Admin
Sultan IPGMriah
Sultan IPGMriah


Male Post : 2022
Birthday : 19/01/1987
Age : 29
IPGM : IP Perlis
Course : PISMP Matematik
Batch : Julai 2005
Registered : 27/05/2008

PostSubject: Re: Mode please define back ...   Sun Jun 29, 2008 1:35 am

Ok...sebenarnya aku mmg nak bagi korang bertukar2 pasal politik ni..bukan pe...mmg bagus dan membuka minda...tapi aku raser wat maser ni bek tak payah dulu k...lagi satu aku tak sure la forum ni nak dijadikan berbentuk underground ke tak..aku maksudkan...klu kite berbincang soal politik kat sini kitakan seorang bakal pendidik dan tidak boleh melibatkan diri dalam bidang politik ni...

Nnt la aku ngan krew len pikir...tak pun wat poll je nnt...
Back to top Go down
View user profile http://ipgm-community.forumotion.org
Putra_Aiman
Pelatih IPGM
Pelatih IPGM


Male Post : 634
Birthday : 24/05/1988
Age : 28
IPGM : IP Tuanku Bainun
Course : Pengajian Melayu
Batch : 2008
Registered : 21/06/2008

PostSubject: Re: Mode please define back ...   Sun Jun 29, 2008 2:18 am

haa baguih buat jgn x buat...

hg ghisau kaaa wei ...huhu...relaks....kalau hg kena tgkap mcm RPK kami kutip sorg singgit bg hang...dlm masa sejam dalam akaun hg leh ada 10 ringgit dlm akaun hang...Gelak:
Back to top Go down
View user profile
kudabesi87
Pelajar Sekolah Menengah
Pelajar Sekolah Menengah


Male Post : 351
Birthday : 03/01/1987
Age : 29
IPGM : ip ba
Course : papret intake 07
Batch : julai 05
Registered : 29/06/2008

PostSubject: Re: Mode please define back ...   Sun Jun 29, 2008 2:59 am

hehe play safe mode ek..

ko buat la disclaimer..

kt apa yg ditulis disni bukan pndangan pribadi ko tp pndangan penulis tersebut Very Happy

boleh kan?
Back to top Go down
View user profile http://www.malayneum-kudabesi.blogspot.com
Putra_Aiman
Pelatih IPGM
Pelatih IPGM


Male Post : 634
Birthday : 24/05/1988
Age : 28
IPGM : IP Tuanku Bainun
Course : Pengajian Melayu
Batch : 2008
Registered : 21/06/2008

PostSubject: Re: Mode please define back ...   Sun Jun 29, 2008 3:07 am

kudabesi87 wrote:
hehe play safe mode ek..

ko buat la disclaimer..

kt apa yg ditulis disni bukan pndangan pribadi ko tp pndangan penulis tersebut Very Happy

boleh kan?

polis kata jangan...... ---->paklah


huhu
Back to top Go down
View user profile
Mr. Admin
Sultan IPGMriah
Sultan IPGMriah


Male Post : 2022
Birthday : 19/01/1987
Age : 29
IPGM : IP Perlis
Course : PISMP Matematik
Batch : Julai 2005
Registered : 27/05/2008

PostSubject: Re: Mode please define back ...   Sun Jun 29, 2008 4:21 am

Klu nak ikut aku la...mmg aku nak bincang topik politik ni..tapi 2 la...nnt2 la...aku ader 2 tahun lagi...kang tak pasal2 aku kene berenti awal... Gelak:...takpe korang simpan jer dulu..aku pun byk nak bincang ni...macam2....dari satu perkara 2 mmg best klu kiter tgk dari dasarnya...So pelan2 kayuh la k...kita bincang angin-angin dulu...bile dah panas baru bukak...baru la hot....
Back to top Go down
View user profile http://ipgm-community.forumotion.org
CraZyGhOst
Perdana Menteri
Perdana Menteri


Male Post : 293
Birthday : 02/05/1986
Age : 30
IPGM : Perlis
Course : Physical Education
Batch : Julai 2004
Registered : 15/06/2008

PostSubject: Re: Mode please define back ...   Mon Jun 30, 2008 8:42 pm

spt kata2 acmay, pelan2 kayuh dulu, disebabkan forum ini baru dibuka, kita tidak ingin menimbulkan sebarang peperangan dikalangan ahli forum. tahap kematangan ahli forum perlu ada utk membincangan isu2 tersebut
Back to top Go down
View user profile
adib
Pelatih IPGM
Pelatih IPGM


Male Post : 907
Birthday : 12/10/1987
Age : 29
IPGM : IPPP
Course : PPRPET MATEMATIK
Batch : JULAI 2005
Registered : 25/06/2008

PostSubject: Re: Mode please define back ...   Mon Jun 30, 2008 10:31 pm

aku pn nak gak bincang.. tapi bila aku pikir balikk... kita ni baru belajar.. forum ni pn baru belajar jugak.. kena la hati2.. nanti org ingat forum ni untuk berpolitik pulak..
Back to top Go down
View user profile http://www.adib.ae
Mr. Admin
Sultan IPGMriah
Sultan IPGMriah


Male Post : 2022
Birthday : 19/01/1987
Age : 29
IPGM : IP Perlis
Course : PISMP Matematik
Batch : Julai 2005
Registered : 27/05/2008

PostSubject: Re: Mode please define back ...   Tue Jul 01, 2008 1:36 am

saya setuju pendapat en. adib...kita baru belajar n usia forum ni pun baru lagik..so....bagi sume orang matang tuk berdiskusi ttg politik...perbincangan politik lebih berkesan jika sume bersikap terbuka dan menyatakan bukti2 kukuh...so..lagi kita dapat pengalaman yang berguna...takde la syek nak kondem orang je...kebanyakan bincang politik ni byk yang kondem orang dari tunjuk bukti...just post news tuk jadikan pertengkaran....so...biar sume matang tuk berfikir baru kita on topik hangat ni...
Back to top Go down
View user profile http://ipgm-community.forumotion.org
kudabesi87
Pelajar Sekolah Menengah
Pelajar Sekolah Menengah


Male Post : 351
Birthday : 03/01/1987
Age : 29
IPGM : ip ba
Course : papret intake 07
Batch : julai 05
Registered : 29/06/2008

PostSubject: Re: Mode please define back ...   Tue Jul 01, 2008 6:34 pm

okeh mode..

kalau bincang sains politik ke, ilmu lain2 tak pe kan?
afro
Back to top Go down
View user profile http://www.malayneum-kudabesi.blogspot.com
Putra_Aiman
Pelatih IPGM
Pelatih IPGM


Male Post : 634
Birthday : 24/05/1988
Age : 28
IPGM : IP Tuanku Bainun
Course : Pengajian Melayu
Batch : 2008
Registered : 21/06/2008

PostSubject: Re: Mode please define back ...   Wed Jul 02, 2008 1:09 am

ideologi...

best gak...

marxisme

kapitalisme

komunisme

sosialis
Back to top Go down
View user profile
Mr. Admin
Sultan IPGMriah
Sultan IPGMriah


Male Post : 2022
Birthday : 19/01/1987
Age : 29
IPGM : IP Perlis
Course : PISMP Matematik
Batch : Julai 2005
Registered : 27/05/2008

PostSubject: Re: Mode please define back ...   Wed Jul 02, 2008 3:56 pm

aper2 je...klu tak ok aku ngan crazyghost sound la...hehehe...tapi science mmg aku minat terutama bahagian angkasa lepas dan teknologinya (ape tah name singkatannya)...
Back to top Go down
View user profile http://ipgm-community.forumotion.org
adib
Pelatih IPGM
Pelatih IPGM


Male Post : 907
Birthday : 12/10/1987
Age : 29
IPGM : IPPP
Course : PPRPET MATEMATIK
Batch : JULAI 2005
Registered : 25/06/2008

PostSubject: Re: Mode please define back ...   Wed Jul 02, 2008 4:14 pm

aku xleh nak sound ka founder?.. hehehehe...
Back to top Go down
View user profile http://www.adib.ae
Mr. Admin
Sultan IPGMriah
Sultan IPGMriah


Male Post : 2022
Birthday : 19/01/1987
Age : 29
IPGM : IP Perlis
Course : PISMP Matematik
Batch : Julai 2005
Registered : 27/05/2008

PostSubject: Re: Mode please define back ...   Wed Jul 02, 2008 4:53 pm

ko blh je nak sound..tapi pm aku je la...hehehe..yang len tak leh...dari thread atas sampai yang bawah n berkenaan aku tidak teragak2 tuk tukar...tak pun delete je...tgk mane aku rajin la..
Back to top Go down
View user profile http://ipgm-community.forumotion.org
CraZyGhOst
Perdana Menteri
Perdana Menteri


Male Post : 293
Birthday : 02/05/1986
Age : 30
IPGM : Perlis
Course : Physical Education
Batch : Julai 2004
Registered : 15/06/2008

PostSubject: Re: Mode please define back ...   Wed Jul 02, 2008 8:00 pm

kami sentiasa membaca post2 yang ditulis oleh user, kalau keterlaluan post itu akan didelete, senang cite
Back to top Go down
View user profile
Mr. Admin
Sultan IPGMriah
Sultan IPGMriah


Male Post : 2022
Birthday : 19/01/1987
Age : 29
IPGM : IP Perlis
Course : PISMP Matematik
Batch : Julai 2005
Registered : 27/05/2008

PostSubject: Re: Mode please define back ...   Thu Jul 03, 2008 5:03 pm

yup...maner yang susah nak bace 2 edit2 skit bagi orang len leh baca tak la juling sangat mata duk baca...hehehe...pemerengganan penting dlm post artikel yang panjang2...
Back to top Go down
View user profile http://ipgm-community.forumotion.org
adib
Pelatih IPGM
Pelatih IPGM


Male Post : 907
Birthday : 12/10/1987
Age : 29
IPGM : IPPP
Course : PPRPET MATEMATIK
Batch : JULAI 2005
Registered : 25/06/2008

PostSubject: Re: Mode please define back ...   Sat Jul 05, 2008 1:47 pm

acmay wrote:
yup...maner yang susah nak bace 2 edit2 skit bagi orang len leh baca tak la juling sangat mata duk baca...hehehe...pemerengganan penting dlm post artikel yang panjang2...

xpun.. bubuh ja titik2 banyak2 mcm aku ni... Gelak:..tapi meluat pulak tgk titik banyak2 ni..
Back to top Go down
View user profile http://www.adib.ae
CraZyGhOst
Perdana Menteri
Perdana Menteri


Male Post : 293
Birthday : 02/05/1986
Age : 30
IPGM : Perlis
Course : Physical Education
Batch : Julai 2004
Registered : 15/06/2008

PostSubject: Re: Mode please define back ...   Sat Jul 05, 2008 8:49 pm

titik2 x apa, becuz saya pun buat mcm itu Gelak:, tapi kalau boleh jangan la bergaduh didalam forum k, kita kritik secara untuk membina orang bukan untuk mengkondemkan mereka
Back to top Go down
View user profile
adib
Pelatih IPGM
Pelatih IPGM


Male Post : 907
Birthday : 12/10/1987
Age : 29
IPGM : IPPP
Course : PPRPET MATEMATIK
Batch : JULAI 2005
Registered : 25/06/2008

PostSubject: Re: Mode please define back ...   Sat Jul 05, 2008 10:07 pm

yaaa.. bantai lagi mereka tu ghost.. jgn kasi can.. founder on bantai sekali.. kekeke

Sleep
Back to top Go down
View user profile http://www.adib.ae
CraZyGhOst
Perdana Menteri
Perdana Menteri


Male Post : 293
Birthday : 02/05/1986
Age : 30
IPGM : Perlis
Course : Physical Education
Batch : Julai 2004
Registered : 15/06/2008

PostSubject: Re: Mode please define back ...   Sun Aug 10, 2008 3:44 pm

section isu semasa dalam dan luar negara telah di buka, maka berbincanglah dengan berhemah, jgn mengapi-apikan keadaan, tunjukan kematangan semasa berbincang k, topik ini akan ditutup
Back to top Go down
View user profile
Mr. Admin
Sultan IPGMriah
Sultan IPGMriah


Male Post : 2022
Birthday : 19/01/1987
Age : 29
IPGM : IP Perlis
Course : PISMP Matematik
Batch : Julai 2005
Registered : 27/05/2008

PostSubject: Re: Mode please define back ...   Thu Sep 18, 2008 5:09 am

yup...dah lama buka..tapi tade pun yang post2.... kalau ader cerita2 menarik terutama hal2 perguruan post2 la..jangan segan2..kita discuss sma2.

_________________
Back to top Go down
View user profile http://ipgm-community.forumotion.org
Sponsored content




PostSubject: Re: Mode please define back ...   Today at 8:06 am

Back to top Go down
 
Mode please define back ...
View previous topic View next topic Back to top 
Page 1 of 1

Permissions in this forum:You cannot reply to topics in this forum
Forum :: Section Komuniti dan Diskusi :: Isu Semasa Dalam dan Luar Negara-
Jump to: