Portal v2HomeFAQSearchMemberlistMemberlistRegisterLog in

Share | 
 

 untuk golongan buncit macam aku...

View previous topic View next topic Go down 
Go to page : 1, 2, 3  Next
AuthorMessage
grafitti87
Timb. Menteri Besar
Timb. Menteri Besar


Male Post : 115
Birthday : 07/06/1987
Age : 29
IPGM : i4p
Course : science
Batch : januari 2008
Registered : 21/06/2008

PostSubject: untuk golongan buncit macam aku...   Mon Jun 30, 2008 5:00 am

Mengempiskan Perut

Petua 1 : Cara mudah yang biasa di lakukan ialah dengan hanya mengambil beberapa biji limau kasturi dan sedikit kapur makan. Perah jus limau kasturi tersebut dan gaul bersama dengan kapur makan tadi. Sapukan pada perut anda yang buncit untuk mendapatkan hasil yang memuaskan. Insyaallah perut anda akan kempis jika rajin mengamalkannya.

Petua 2 : Petua yang mudah dan kos yang murah. Anda perlu mengambil limau nipis yang telah dicampur dengan teh tanpa gula untuk tiap-tiap hari kemudian diminum. Amalkan meminum air ini dan insyaAllah perut anda yang buncit akan menjadi kempis. Petua ini untuk orang yang tiada mengidap sebarang penyakit. Selamat mencuba

Petua 3 : Asam jawa dan garam dibancuh dengan segelas air panas. Embunkan semalaman. Esok paginya minum air tersebut sebelum membasuh muka atau membuang air kecil.

Petua 4 : Ambil segenggam cekur, tepung beras, asam dan gula merah secukupnya, gula pasir dan garam. Semua bahan itu ditumbuk halus, kemudian masukkan air sebanyak setengah gelas. Air tersebut ditapis dan diminum. Amalkan ia selama 4 hari berturut-turut.

Petua 5 : Ambil beberapa biji buah delima. Kupas kulitnya dan jemur sehingga kering. Setelah kering, rebuskan ia dengan sedikit garam. Air rebusan kulit buah delima ini hendaklah diminum selalu bagi mengempiskan perut.
Back to top Go down
View user profile http://mrhypo.blogspot.com
adib
Pelatih IPGM
Pelatih IPGM


Male Post : 907
Birthday : 12/10/1987
Age : 29
IPGM : IPPP
Course : PPRPET MATEMATIK
Batch : JULAI 2005
Registered : 25/06/2008

PostSubject: Re: untuk golongan buncit macam aku...   Mon Jun 30, 2008 2:46 pm

ini cara pemakanan.. cara senaman pulak.. banyakkan wat sit-up dan skipping.. lama2 nanti berotot la perut tu.. mcm kawan aku 'orang besi' keja dia tiap2 ari wat benda ni ja.. sekarang seluruh badan dia mcm besi.. keras siott
Back to top Go down
View user profile http://www.adib.ae
grafitti87
Timb. Menteri Besar
Timb. Menteri Besar


Male Post : 115
Birthday : 07/06/1987
Age : 29
IPGM : i4p
Course : science
Batch : januari 2008
Registered : 21/06/2008

PostSubject: Re: untuk golongan buncit macam aku...   Mon Jun 30, 2008 3:57 pm

alahai
x berape gheti nak skipping
bile nak wat je
mesti tersembam....hahaha
Back to top Go down
View user profile http://mrhypo.blogspot.com
adib
Pelatih IPGM
Pelatih IPGM


Male Post : 907
Birthday : 12/10/1987
Age : 29
IPGM : IPPP
Course : PPRPET MATEMATIK
Batch : JULAI 2005
Registered : 25/06/2008

PostSubject: Re: untuk golongan buncit macam aku...   Mon Jun 30, 2008 4:50 pm

ala.. rileks aaa.. aku pn sama gak tp x putus asa.. aku ttp buat gak sbb jeles tgk badan dia.. hahahaha
Back to top Go down
View user profile http://www.adib.ae
CraZyGhOst
Perdana Menteri
Perdana Menteri


Male Post : 293
Birthday : 02/05/1986
Age : 30
IPGM : Perlis
Course : Physical Education
Batch : Julai 2004
Registered : 15/06/2008

PostSubject: Re: untuk golongan buncit macam aku...   Mon Jun 30, 2008 9:07 pm

tips utk skipping adalah seperti berikut:

1) tidak membengkokkan lutut semasa melompat

2) tidak melompat terlalu tinggi

3) bagi yg baru, mula dengan speed yg perlahan
Back to top Go down
View user profile
grafitti87
Timb. Menteri Besar
Timb. Menteri Besar


Male Post : 115
Birthday : 07/06/1987
Age : 29
IPGM : i4p
Course : science
Batch : januari 2008
Registered : 21/06/2008

PostSubject: Re: untuk golongan buncit macam aku...   Mon Jun 30, 2008 9:11 pm

erm....
agak payah nak skipping tanpa bengkok lutut
huhuuhuhh
Back to top Go down
View user profile http://mrhypo.blogspot.com
CraZyGhOst
Perdana Menteri
Perdana Menteri


Male Post : 293
Birthday : 02/05/1986
Age : 30
IPGM : Perlis
Course : Physical Education
Batch : Julai 2004
Registered : 15/06/2008

PostSubject: Re: untuk golongan buncit macam aku...   Mon Jun 30, 2008 11:30 pm

tidak membengkokkan lutut sebenarnya lagi senang, tapi segalanya memerlukan latihan, ada latihan dengan teknik yang betul, jadilah skiping
Back to top Go down
View user profile
Mr. Admin
Sultan IPGMriah
Sultan IPGMriah


Male Post : 2022
Birthday : 19/01/1987
Age : 30
IPGM : IP Perlis
Course : PISMP Matematik
Batch : Julai 2005
Registered : 27/05/2008

PostSubject: Re: untuk golongan buncit macam aku...   Tue Jul 01, 2008 1:27 am

ya...skipping antara aktiviti yng senang dilakukan dan memerlukan ruang yang secukupnya....thnks crazyghost about the info camner nak skipping...
Back to top Go down
View user profile http://ipgm-community.forumotion.org
grafitti87
Timb. Menteri Besar
Timb. Menteri Besar


Male Post : 115
Birthday : 07/06/1987
Age : 29
IPGM : i4p
Course : science
Batch : januari 2008
Registered : 21/06/2008

PostSubject: Re: untuk golongan buncit macam aku...   Tue Jul 01, 2008 1:32 am

ok...thanx jgk
nak prakts gak la
mane tau nanti badan aku lagi mantap dari founder forum ni Razz
jgn marah....hehehehe
Back to top Go down
View user profile http://mrhypo.blogspot.com
adib
Pelatih IPGM
Pelatih IPGM


Male Post : 907
Birthday : 12/10/1987
Age : 29
IPGM : IPPP
Course : PPRPET MATEMATIK
Batch : JULAI 2005
Registered : 25/06/2008

PostSubject: Re: untuk golongan buncit macam aku...   Tue Jul 01, 2008 11:03 pm

grafitti87 wrote:
ok...thanx jgk
nak prakts gak la
mane tau nanti badan aku lagi mantap dari founder forum ni Razz
jgn marah....hehehehe

rasa2 aku.. badan aku lagi mantap dari founder... Gelak: jadinya semua..(termasuk acmay) jom berskipping...sambil mengamalkan petua pemakanan yg diberitahu.. bounce
Back to top Go down
View user profile http://www.adib.ae
CraZyGhOst
Perdana Menteri
Perdana Menteri


Male Post : 293
Birthday : 02/05/1986
Age : 30
IPGM : Perlis
Course : Physical Education
Batch : Julai 2004
Registered : 15/06/2008

PostSubject: Re: untuk golongan buncit macam aku...   Wed Jul 02, 2008 1:40 am

tau la, mr adib baru aje balik dari kem wataniah, mesti badan mr adib mantap baik punya kan Gelak:
Back to top Go down
View user profile
adib
Pelatih IPGM
Pelatih IPGM


Male Post : 907
Birthday : 12/10/1987
Age : 29
IPGM : IPPP
Course : PPRPET MATEMATIK
Batch : JULAI 2005
Registered : 25/06/2008

PostSubject: Re: untuk golongan buncit macam aku...   Wed Jul 02, 2008 2:33 am

CraZyGhOst wrote:
tau la, mr adib baru aje balik dari kem wataniah, mesti badan mr adib mantap baik punya kan Gelak:

alamakkkk... camana nak cover ni.. hehehhehe.. 'mantap' takat mana sangat.. hehehe
Back to top Go down
View user profile http://www.adib.ae
Mr. Admin
Sultan IPGMriah
Sultan IPGMriah


Male Post : 2022
Birthday : 19/01/1987
Age : 30
IPGM : IP Perlis
Course : PISMP Matematik
Batch : Julai 2005
Registered : 27/05/2008

PostSubject: Re: untuk golongan buncit macam aku...   Wed Jul 02, 2008 3:50 pm

hehehe...untuk pengetahuan semua...en adib ni mmg slalu skipping tau....nak tau camna schedule die ty empunya diri...
Back to top Go down
View user profile http://ipgm-community.forumotion.org
adib
Pelatih IPGM
Pelatih IPGM


Male Post : 907
Birthday : 12/10/1987
Age : 29
IPGM : IPPP
Course : PPRPET MATEMATIK
Batch : JULAI 2005
Registered : 25/06/2008

PostSubject: Re: untuk golongan buncit macam aku...   Wed Jul 02, 2008 4:10 pm

aku baru ja nak berjinak2 dgn skipping ni.. baru seminggu taugeh... hehehehe.. kadang2 malas jgkk.. biasa la..
Back to top Go down
View user profile http://www.adib.ae
Artemisia
Menteri IPGMriah
Menteri IPGMriah


Male Post : 12
Birthday : 30/10/1987
Age : 29
IPGM : INSTITUT PERGURUAN PERLIS,PERLIS
Course : PPPRPET MT (A)
Batch : Julai 2005
Registered : 15/06/2008

PostSubject: Re: untuk golongan buncit macam aku...   Wed Jul 02, 2008 4:28 pm

skipping pOn masih buncit..
useless...
tiap hr dOk main game..
apa kejadah nyee
Back to top Go down
View user profile
grafitti87
Timb. Menteri Besar
Timb. Menteri Besar


Male Post : 115
Birthday : 07/06/1987
Age : 29
IPGM : i4p
Course : science
Batch : januari 2008
Registered : 21/06/2008

PostSubject: Re: untuk golongan buncit macam aku...   Wed Jul 02, 2008 7:42 pm

ook gak tuh
exercise tangan
hehehehe
Back to top Go down
View user profile http://mrhypo.blogspot.com
CraZyGhOst
Perdana Menteri
Perdana Menteri


Male Post : 293
Birthday : 02/05/1986
Age : 30
IPGM : Perlis
Course : Physical Education
Batch : Julai 2004
Registered : 15/06/2008

PostSubject: Re: untuk golongan buncit macam aku...   Wed Jul 02, 2008 7:50 pm

senaman jari aje kot tu, tangan x banyak gerak kot What a Face
Back to top Go down
View user profile
grafitti87
Timb. Menteri Besar
Timb. Menteri Besar


Male Post : 115
Birthday : 07/06/1987
Age : 29
IPGM : i4p
Course : science
Batch : januari 2008
Registered : 21/06/2008

PostSubject: Re: untuk golongan buncit macam aku...   Wed Jul 02, 2008 7:56 pm

hehehe
adik beradik la jugak
hehehehe Smile
mesti jari beliau halus2 n cantik
Back to top Go down
View user profile http://mrhypo.blogspot.com
adib
Pelatih IPGM
Pelatih IPGM


Male Post : 907
Birthday : 12/10/1987
Age : 29
IPGM : IPPP
Course : PPRPET MATEMATIK
Batch : JULAI 2005
Registered : 25/06/2008

PostSubject: Re: untuk golongan buncit macam aku...   Wed Jul 02, 2008 8:19 pm

grafitti87 wrote:
hehehe
adik beradik la jugak
hehehehe Smile
mesti jari beliau halus2 n cantik


lol! lol! Gelak: Gelak: kalau mcm tu.. aku pn terignin nak wat kat ibu jari kaki aku.. nampak mcm gemuk dari jari kelingking dia...
Back to top Go down
View user profile http://www.adib.ae
CraZyGhOst
Perdana Menteri
Perdana Menteri


Male Post : 293
Birthday : 02/05/1986
Age : 30
IPGM : Perlis
Course : Physical Education
Batch : Julai 2004
Registered : 15/06/2008

PostSubject: Re: untuk golongan buncit macam aku...   Wed Jul 02, 2008 8:28 pm

adib ko try dulu kemudian kami ambik gambar dan bagi kat Malaysian Book Records untuk orang pertama main game guna kaki Gelak:
Back to top Go down
View user profile
adib
Pelatih IPGM
Pelatih IPGM


Male Post : 907
Birthday : 12/10/1987
Age : 29
IPGM : IPPP
Course : PPRPET MATEMATIK
Batch : JULAI 2005
Registered : 25/06/2008

PostSubject: Re: untuk golongan buncit macam aku...   Wed Jul 02, 2008 8:34 pm

aitt...mcmana hg tau aku nak guna kaki aku yg slim nanti tu untuk main game... baru ja nak tulis.. Gelak: lepas seminggu aku masuk malaysia book of record.. mesti aku masuk tanjung rambutan pulak
Back to top Go down
View user profile http://www.adib.ae
grafitti87
Timb. Menteri Besar
Timb. Menteri Besar


Male Post : 115
Birthday : 07/06/1987
Age : 29
IPGM : i4p
Course : science
Batch : januari 2008
Registered : 21/06/2008

PostSubject: Re: untuk golongan buncit macam aku...   Thu Jul 03, 2008 12:01 am

hehehe
kalau dah masuk rekod
jgn la lupe kami kat sini
Back to top Go down
View user profile http://mrhypo.blogspot.com
adib
Pelatih IPGM
Pelatih IPGM


Male Post : 907
Birthday : 12/10/1987
Age : 29
IPGM : IPPP
Course : PPRPET MATEMATIK
Batch : JULAI 2005
Registered : 25/06/2008

PostSubject: Re: untuk golongan buncit macam aku...   Thu Jul 03, 2008 1:01 pm

lemak kat pipi pn xilang.. nikan pulak kat ibu jari kaki.. Gelak:
Back to top Go down
View user profile http://www.adib.ae
Mr. Admin
Sultan IPGMriah
Sultan IPGMriah


Male Post : 2022
Birthday : 19/01/1987
Age : 30
IPGM : IP Perlis
Course : PISMP Matematik
Batch : Julai 2005
Registered : 27/05/2008

PostSubject: Re: untuk golongan buncit macam aku...   Thu Jul 03, 2008 4:36 pm

Gelak: adib2....hehehe....ko mmg terrer la adib..hehehe...klu nak record gambar ke aper ke ko bagitau je aku bleh provekan kat MBOR nnt...hehe
Back to top Go down
View user profile http://ipgm-community.forumotion.org
paan1904
Guru Penolong Kanan
Guru Penolong Kanan


Female Post : 2527
Birthday : 19/04/1987
Age : 29
IPGM : IPDA
Course : PISMP IPGM SCIENCE
Batch : JANUARY 2007
Registered : 15/06/2008

PostSubject: Re: untuk golongan buncit macam aku...   Thu Jul 03, 2008 4:57 pm

hahaa.. Gelak: ade2 je korg ni..
dri isu petua nk kempiskan perut jdik isu laen plak..
tp yg aku tau..cara terbaik utk kempiskn perut adlh dgn sit-up..
Smile tp kena rjin ar...
Back to top Go down
View user profile http://www.friendster.com/paan1904
Sponsored content




PostSubject: Re: untuk golongan buncit macam aku...   

Back to top Go down
 
untuk golongan buncit macam aku...
View previous topic View next topic Back to top 
Page 1 of 3Go to page : 1, 2, 3  Next

Permissions in this forum:You cannot reply to topics in this forum
Forum :: Section Komuniti dan Diskusi :: Kesihatan dan Keluarga-
Jump to: