Portal v2HomeFAQSearchMemberlistMemberlistRegisterLog in

Share | 
 

 krisis ekonomi lagi?

View previous topic View next topic Go down 
Go to page : Previous  1, 2, 3  Next
AuthorMessage
adib
Pelatih IPGM
Pelatih IPGM


Male Post : 907
Birthday : 12/10/1987
Age : 29
IPGM : IPPP
Course : PPRPET MATEMATIK
Batch : JULAI 2005
Registered : 25/06/2008

PostSubject: Re: krisis ekonomi lagi?   Wed Jul 02, 2008 7:58 pm

hehehhe.. cacing pn leh wat duit.. camana tu??.... x silap aku.. dah berapa kali dah kuar tv pasal sumber minyak baru ni.. tapi sampai sekarang x jumpak pn stesen mnyak guna minyak kelapa sawit... sekarang ni kuar pulak system minyak campur dgn air...
Back to top Go down
View user profile http://www.adib.ae
CraZyGhOst
Perdana Menteri
Perdana Menteri


Male Post : 293
Birthday : 02/05/1986
Age : 30
IPGM : Perlis
Course : Physical Education
Batch : Julai 2004
Registered : 15/06/2008

PostSubject: Re: krisis ekonomi lagi?   Wed Jul 02, 2008 8:05 pm

cacing boleh dijual kepada yang menternak ikan yang karnivor punya, bagi dedak x layan...atau boleh juga dijual kepada pemancing ikan, dan ada beberapa fungsi yang lain lagi, tapi x beberapa ingat.....

untuk minyak kelapa sawit, sebenarnya malaysia tidak mengeluarkan kelapa sawit yang mencukupi untuk menampung pemintaan yang akan dihadapi apabila pengguna menukar kepada minyak kelapa sawit, tambahan lagi dengan minyak kelapa sawit digunakan sebagai minyak masak lagi
Back to top Go down
View user profile
adib
Pelatih IPGM
Pelatih IPGM


Male Post : 907
Birthday : 12/10/1987
Age : 29
IPGM : IPPP
Course : PPRPET MATEMATIK
Batch : JULAI 2005
Registered : 25/06/2008

PostSubject: Re: krisis ekonomi lagi?   Wed Jul 02, 2008 8:12 pm

owhhhh.. btul gak.. x terpikir aku... tapi yg berita minyak leh campur dgn air tu.. mcm best ja... nanti aku cari berita lebih lanjut tentang tu
Back to top Go down
View user profile http://www.adib.ae
CraZyGhOst
Perdana Menteri
Perdana Menteri


Male Post : 293
Birthday : 02/05/1986
Age : 30
IPGM : Perlis
Course : Physical Education
Batch : Julai 2004
Registered : 15/06/2008

PostSubject: Re: krisis ekonomi lagi?   Wed Jul 02, 2008 8:34 pm

tapi kereta hybrid mcm toyota prius punya pun elok jugak boleh pakai 22, electric & petrol


Back to top Go down
View user profile
kudabesi87
Pelajar Sekolah Menengah
Pelajar Sekolah Menengah


Male Post : 351
Birthday : 03/01/1987
Age : 29
IPGM : ip ba
Course : papret intake 07
Batch : julai 05
Registered : 29/06/2008

PostSubject: Re: krisis ekonomi lagi?   Thu Jul 03, 2008 1:30 am

bio diesel tu promot je lebey...

wat bukan tuk mass production sangat..
Back to top Go down
View user profile http://www.malayneum-kudabesi.blogspot.com
Putra_Aiman
Pelatih IPGM
Pelatih IPGM


Male Post : 634
Birthday : 24/05/1988
Age : 28
IPGM : IP Tuanku Bainun
Course : Pengajian Melayu
Batch : 2008
Registered : 21/06/2008

PostSubject: Re: krisis ekonomi lagi?   Thu Jul 03, 2008 2:42 am

Gelak:...aku tau sgt laa pasai cacing pasai pak aku dok ternak...tp dia x penah juai pun sbb dia pakai sendiri kt ldg dia...

baja cacing senang je nk buat...segala sampah2 yg busuk2,kulit telur n segalanya yg boleh kompos tu gaulkan je terus dlm tanah...

dulu apak aku beli 4 kilo jaa...skrg dh membiak byk...
Back to top Go down
View user profile
adib
Pelatih IPGM
Pelatih IPGM


Male Post : 907
Birthday : 12/10/1987
Age : 29
IPGM : IPPP
Course : PPRPET MATEMATIK
Batch : JULAI 2005
Registered : 25/06/2008

PostSubject: Re: krisis ekonomi lagi?   Thu Jul 03, 2008 12:56 pm

ooo.. buat baja organikk.. pergghh pandai siot ayah hg.. sambil2 tu leh lupuskan sampah... kira macam meyelam sambil minum air la ni..
Back to top Go down
View user profile http://www.adib.ae
kudabesi87
Pelajar Sekolah Menengah
Pelajar Sekolah Menengah


Male Post : 351
Birthday : 03/01/1987
Age : 29
IPGM : ip ba
Course : papret intake 07
Batch : julai 05
Registered : 29/06/2008

PostSubject: Re: krisis ekonomi lagi?   Thu Jul 03, 2008 3:33 pm

CraZyGhOst wrote:
cacing boleh dijual kepada yang menternak ikan yang karnivor punya, bagi dedak x layan...atau boleh juga dijual kepada pemancing ikan, dan ada beberapa fungsi yang lain lagi, tapi x beberapa ingat.....

untuk minyak kelapa sawit, sebenarnya malaysia tidak mengeluarkan kelapa sawit yang mencukupi untuk menampung pemintaan yang akan dihadapi apabila pengguna menukar kepada minyak kelapa sawit, tambahan lagi dengan minyak kelapa sawit digunakan sebagai minyak masak lagi

hehe kang minyak masak lak naik harga melambung-lambung..

US ngan Brazil da condemn da pasal guna tebu utk buat sumber tenaga alternatif..

ni dikatakan salah satu faktor krisis makanan baru2 nih..
Back to top Go down
View user profile http://www.malayneum-kudabesi.blogspot.com
Mr. Admin
Sultan IPGMriah
Sultan IPGMriah


Male Post : 2022
Birthday : 19/01/1987
Age : 29
IPGM : IP Perlis
Course : PISMP Matematik
Batch : Julai 2005
Registered : 27/05/2008

PostSubject: Re: krisis ekonomi lagi?   Thu Jul 03, 2008 4:28 pm

hehehe...bese la..US keje nak conquer je....ape2 tech baru mesti nak dapatkn kelulusan n restu mereka...hampeh betul...
Back to top Go down
View user profile http://ipgm-community.forumotion.org
adib
Pelatih IPGM
Pelatih IPGM


Male Post : 907
Birthday : 12/10/1987
Age : 29
IPGM : IPPP
Course : PPRPET MATEMATIK
Batch : JULAI 2005
Registered : 25/06/2008

PostSubject: Re: krisis ekonomi lagi?   Thu Jul 03, 2008 8:51 pm

tu la.. mcm kita gak la.. nak wat thread baru kena mintak restu acmay.. Gelak: Gelak: Gelak:
Back to top Go down
View user profile http://www.adib.ae
kudabesi87
Pelajar Sekolah Menengah
Pelajar Sekolah Menengah


Male Post : 351
Birthday : 03/01/1987
Age : 29
IPGM : ip ba
Course : papret intake 07
Batch : julai 05
Registered : 29/06/2008

PostSubject: Re: krisis ekonomi lagi?   Sat Jul 05, 2008 4:42 pm

memang la da si acmay tu founder...

bangga aku weh dapat kenal ngan founder forum..

biasa kat forum susah nak jumpe founder..

mod ramai la
Back to top Go down
View user profile http://www.malayneum-kudabesi.blogspot.com
CraZyGhOst
Perdana Menteri
Perdana Menteri


Male Post : 293
Birthday : 02/05/1986
Age : 30
IPGM : Perlis
Course : Physical Education
Batch : Julai 2004
Registered : 15/06/2008

PostSubject: Re: krisis ekonomi lagi?   Sat Jul 05, 2008 8:33 pm

itu kena ikut forum , sesetengah forum yang baru/kurang user, founderla yang sentiasa ada untuk menghidupkan forum, ada yang forum yang ramai user, founder masih ada cuma jarang membuat post
Back to top Go down
View user profile
adib
Pelatih IPGM
Pelatih IPGM


Male Post : 907
Birthday : 12/10/1987
Age : 29
IPGM : IPPP
Course : PPRPET MATEMATIK
Batch : JULAI 2005
Registered : 25/06/2008

PostSubject: Re: krisis ekonomi lagi?   Sat Jul 05, 2008 10:11 pm

acmay pn sekarang mcm dah anak tirikan kita jer... jarang berhubungan dgn kita.. benchi aku.. rabbit Gelak: .. sebenarnya acmay sibuk skit ujung minggu ni.. ada urusan peribadi
Back to top Go down
View user profile http://www.adib.ae
Mr. Admin
Sultan IPGMriah
Sultan IPGMriah


Male Post : 2022
Birthday : 19/01/1987
Age : 29
IPGM : IP Perlis
Course : PISMP Matematik
Batch : Julai 2005
Registered : 27/05/2008

PostSubject: Re: krisis ekonomi lagi?   Sun Jul 06, 2008 1:14 am

wei mat adib....aku tak pernah menganak tirikan sesiapa....n tak pernah nak suh dorang minta restu aku...ko ni mat adib....kang aku black list karang... hahaha... guwau je...aku sebenarnya bukan tak nak post...cume nak tgk2 je...maner yang raser lari2 topik camni aku bawa blk ke pangkal jalan...2 je fungsi aku sebenarnya ngan ghost...dismping beramah mesra ngan user2 lain...muahahaha...


*On Topik*

Ari 2 kita dikejutkan ngan bursa saham malaysia hang dlm 4 jam kerana ada masalah teknikal...hurmm...ni bukan disebabkan tiada jual beli saham tapi tak tau mana silap server leh hang pulak...

Krisis ekonomi kat malaysia semakin meruncing...kadar inflasi meningkat kepada 7%. jika perkara ini berterusan sehingga penggal ke-3 kemungkinan tangga gaji dikira semula atau kadar faedah bank akan dinaikkan..
Back to top Go down
View user profile http://ipgm-community.forumotion.org
adib
Pelatih IPGM
Pelatih IPGM


Male Post : 907
Birthday : 12/10/1987
Age : 29
IPGM : IPPP
Course : PPRPET MATEMATIK
Batch : JULAI 2005
Registered : 25/06/2008

PostSubject: Re: krisis ekonomi lagi?   Sun Jul 06, 2008 2:38 am

acmay @ ghostt.. bawalah aku ke pangkal jalan.. Gelak:


acmay wrote:

Ari 2 kita dikejutkan ngan bursa saham malaysia hang dlm 4 jam kerana ada masalah teknikal...hurmm...ni bukan disebabkan tiada jual beli saham tapi tak tau mana silap server leh hang pulak...

Krisis ekonomi kat malaysia semakin meruncing...kadar inflasi meningkat kepada 7%. jika perkara ini berterusan sehingga penggal ke-3 kemungkinan tangga gaji dikira semula atau kadar faedah bank akan dinaikkan..

perghh.. mcm pengkritik ekonomi pulak hg ni acmay.. tapi aku ada dgq ni suma sbb ada org hack kita.. xtau la...
Back to top Go down
View user profile http://www.adib.ae
kudabesi87
Pelajar Sekolah Menengah
Pelajar Sekolah Menengah


Male Post : 351
Birthday : 03/01/1987
Age : 29
IPGM : ip ba
Course : papret intake 07
Batch : julai 05
Registered : 29/06/2008

PostSubject: Re: krisis ekonomi lagi?   Sun Jul 06, 2008 1:20 pm

aku lak rasa menda saje je buat tak bagi saham jatuh terkejut..

kita kena paham dunia saham ni berkait rapat dengan politik

baru-baru ni politik kita bergelora

so utk elakkan perasaan panik dikalangan pelabur yg jual saham dorg

tu ape yg aku teka la..

tak wat kajian pun..tak de masa

elaun da msk da..so kena rancang nak perabih Gelak:
Back to top Go down
View user profile http://www.malayneum-kudabesi.blogspot.com
Mr. Admin
Sultan IPGMriah
Sultan IPGMriah


Male Post : 2022
Birthday : 19/01/1987
Age : 29
IPGM : IP Perlis
Course : PISMP Matematik
Batch : Julai 2005
Registered : 27/05/2008

PostSubject: Re: krisis ekonomi lagi?   Mon Jul 07, 2008 1:48 am

korang percaya tak klu aku kata pasaran saham ni diadjust n menerima arahan dari menteri kewangan....korang percaya tak???
Back to top Go down
View user profile http://ipgm-community.forumotion.org
kudabesi87
Pelajar Sekolah Menengah
Pelajar Sekolah Menengah


Male Post : 351
Birthday : 03/01/1987
Age : 29
IPGM : ip ba
Course : papret intake 07
Batch : julai 05
Registered : 29/06/2008

PostSubject: Re: krisis ekonomi lagi?   Mon Jul 07, 2008 4:48 pm

boleh gak dipercayai...

mana yg lain nih?

meh weh bincang2 kasi letup kepala pikir ekonomi Laughing
Back to top Go down
View user profile http://www.malayneum-kudabesi.blogspot.com
crescent
Guru Penolong Kanan
Guru Penolong Kanan


Female Post : 3156
Birthday : 03/11/1987
Age : 29
IPGM : ipik
Course : Papret - special edu
Batch : januari 2007
Registered : 04/07/2008

PostSubject: Re: krisis ekonomi lagi?   Mon Jul 07, 2008 5:53 pm

aku ni...
dgr je word 'ekonomi'
trus otak aku jem + blank
wakakaka
Back to top Go down
View user profile http://crescentstuff.blogspot.com/
mazlindaadnan
Pelatih IPGM
Pelatih IPGM


Female Post : 706
Birthday : 02/01/1986
Age : 30
IPGM : IPBA
Course : PPPRPET KS/BI
Batch : JANUARI 2007
Registered : 04/07/2008

PostSubject: Re: krisis ekonomi lagi?   Mon Jul 07, 2008 6:08 pm

hahaha..aku join crescent la

afro
Back to top Go down
View user profile http://www.friendster.com/linedabesh
crescent
Guru Penolong Kanan
Guru Penolong Kanan


Female Post : 3156
Birthday : 03/11/1987
Age : 29
IPGM : ipik
Course : Papret - special edu
Batch : januari 2007
Registered : 04/07/2008

PostSubject: Re: krisis ekonomi lagi?   Mon Jul 07, 2008 6:10 pm

mazlindaadnan wrote:
hahaha..aku join crescent la

afro

wakakaka aku da de pengikut..sape nk join aku!~~
Back to top Go down
View user profile http://crescentstuff.blogspot.com/
kudabesi87
Pelajar Sekolah Menengah
Pelajar Sekolah Menengah


Male Post : 351
Birthday : 03/01/1987
Age : 29
IPGM : ip ba
Course : papret intake 07
Batch : julai 05
Registered : 29/06/2008

PostSubject: Re: krisis ekonomi lagi?   Mon Jul 07, 2008 10:16 pm

wahaha..

relax weh kita bukan nak bincang teori pun..

tp lebih banyak benda yg relate dgn khidupan seharian..

aku ni kira x tau pun pasal ekonomi nih..

lain la line anak murid peberet p.selva Laughing
Back to top Go down
View user profile http://www.malayneum-kudabesi.blogspot.com
mazlindaadnan
Pelatih IPGM
Pelatih IPGM


Female Post : 706
Birthday : 02/01/1986
Age : 30
IPGM : IPBA
Course : PPPRPET KS/BI
Batch : JANUARI 2007
Registered : 04/07/2008

PostSubject: Re: krisis ekonomi lagi?   Mon Jul 07, 2008 10:19 pm

yala tu..apa2 pn aku la feveret.siot la hg ni..

aku rs hg la yg lg disayangi sbb bab2 ekonomi ni hal mmg terer..

Razz
Back to top Go down
View user profile http://www.friendster.com/linedabesh
kudabesi87
Pelajar Sekolah Menengah
Pelajar Sekolah Menengah


Male Post : 351
Birthday : 03/01/1987
Age : 29
IPGM : ip ba
Course : papret intake 07
Batch : julai 05
Registered : 29/06/2008

PostSubject: Re: krisis ekonomi lagi?   Mon Jul 07, 2008 10:21 pm

wakaka..

aku genetik la..

akak aku reporter ekonomi so ada la sket dalam darah aku tu
Back to top Go down
View user profile http://www.malayneum-kudabesi.blogspot.com
mazlindaadnan
Pelatih IPGM
Pelatih IPGM


Female Post : 706
Birthday : 02/01/1986
Age : 30
IPGM : IPBA
Course : PPPRPET KS/BI
Batch : JANUARI 2007
Registered : 04/07/2008

PostSubject: Re: krisis ekonomi lagi?   Mon Jul 07, 2008 10:22 pm

ceh..dan2

tamau ngaku jugak tu

lol!
Back to top Go down
View user profile http://www.friendster.com/linedabesh
Sponsored content




PostSubject: Re: krisis ekonomi lagi?   Today at 3:39 am

Back to top Go down
 
krisis ekonomi lagi?
View previous topic View next topic Back to top 
Page 2 of 3Go to page : Previous  1, 2, 3  Next

Permissions in this forum:You cannot reply to topics in this forum
Forum :: Section Komuniti dan Diskusi :: Isu Semasa Dalam dan Luar Negara-
Jump to: