Portal v2HomeFAQSearchMemberlistMemberlistRegisterLog in

Share | 
 

 cara2 m'hilangkan tekanan...

View previous topic View next topic Go down 
Go to page : 1, 2  Next
AuthorMessage
cekgu_egie
Guru Sekolah
Guru Sekolah
avatar

Female Post : 1544
Birthday : 09/01/1987
Age : 30
IPGM : IPDA
Course : B Ed Science
Batch : Jan 2007
Registered : 18/07/2008

PostSubject: cara2 m'hilangkan tekanan...   Tue Aug 12, 2008 5:33 pm

ade sesape ade petua@tips x tuk ilangkan tekanan??..
aku stress banget nih..
tlg aku...
tlg..........
Back to top Go down
View user profile
Mr. Admin
Sultan IPGMriah
Sultan IPGMriah
avatar

Male Post : 2022
Birthday : 19/01/1987
Age : 30
IPGM : IP Perlis
Course : PISMP Matematik
Batch : Julai 2005
Registered : 27/05/2008

PostSubject: Re: cara2 m'hilangkan tekanan...   Tue Aug 12, 2008 8:15 pm

antara yang boleh dibuat utk lepaskan tekanan...Korang semua ada laptop ataupun com kan...so korang buka word...korang tep la apa yang terbuku di hati korang....korang taip la luahan ati korang sama ada marah, bengang, Tension Aku! dsb....mayb dpt ilangkan Tension Aku! korang 2...hehehe

so tapi jgn la disave plak file 2...hehe
Back to top Go down
View user profile http://ipgm-community.forumotion.org
adib
Pelatih IPGM
Pelatih IPGM
avatar

Male Post : 907
Birthday : 12/10/1987
Age : 30
IPGM : IPPP
Course : PPRPET MATEMATIK
Batch : JULAI 2005
Registered : 25/06/2008

PostSubject: Re: cara2 m'hilangkan tekanan...   Tue Aug 12, 2008 8:21 pm

save laa.. nanti terpost kat forum ni.. baru tau.. Gelak:.. selain dari cara cemey cara yg senang jugak ialah dgn beriadah dan membaca Al-Quran, berzikir...

_________________
Don't Click Here

Back to top Go down
View user profile http://www.adib.ae
Mr. Admin
Sultan IPGMriah
Sultan IPGMriah
avatar

Male Post : 2022
Birthday : 19/01/1987
Age : 30
IPGM : IP Perlis
Course : PISMP Matematik
Batch : Julai 2005
Registered : 27/05/2008

PostSubject: Re: cara2 m'hilangkan tekanan...   Tue Aug 12, 2008 8:23 pm

hehe...2 btl gak..tapi depend la pada korang camner nak wat..hehe
Back to top Go down
View user profile http://ipgm-community.forumotion.org
adib
Pelatih IPGM
Pelatih IPGM
avatar

Male Post : 907
Birthday : 12/10/1987
Age : 30
IPGM : IPPP
Course : PPRPET MATEMATIK
Batch : JULAI 2005
Registered : 25/06/2008

PostSubject: Re: cara2 m'hilangkan tekanan...   Tue Aug 12, 2008 8:26 pm

xpun.. cari sorang kawan yg langsung xdak kena mengena dgn masalah hg.. cerita kat dia.. bg dia jadik gila pulak.. transfer kat dia.. Gelak:.. Evil or Very Mad

_________________
Don't Click Here

Back to top Go down
View user profile http://www.adib.ae
Mr. Admin
Sultan IPGMriah
Sultan IPGMriah
avatar

Male Post : 2022
Birthday : 19/01/1987
Age : 30
IPGM : IP Perlis
Course : PISMP Matematik
Batch : Julai 2005
Registered : 27/05/2008

PostSubject: Re: cara2 m'hilangkan tekanan...   Tue Aug 12, 2008 8:30 pm

tak pun ko online...ko chat la ngan sesaper yang korang tak kenal..hehe..klu bleh 2 ppn ngan ppn la..takut de plak yang amik kesempatan plak..hehe
Back to top Go down
View user profile http://ipgm-community.forumotion.org
cekgu_egie
Guru Sekolah
Guru Sekolah
avatar

Female Post : 1544
Birthday : 09/01/1987
Age : 30
IPGM : IPDA
Course : B Ed Science
Batch : Jan 2007
Registered : 18/07/2008

PostSubject: Re: cara2 m'hilangkan tekanan...   Tue Aug 12, 2008 9:51 pm

77Acimatrix77 wrote:
antara yang boleh dibuat utk lepaskan tekanan...Korang semua ada laptop ataupun com kan...so korang buka word...korang tep la apa yang terbuku di hati korang....korang taip la luahan ati korang sama ada marah, bengang, Tension Aku! dsb....mayb dpt ilangkan Tension Aku! korang 2...hehehe

so tapi jgn la disave plak file 2...hehe

a'a.. leh gak kn gn cara tuh.. tq2..
Back to top Go down
View user profile
cekgu_egie
Guru Sekolah
Guru Sekolah
avatar

Female Post : 1544
Birthday : 09/01/1987
Age : 30
IPGM : IPDA
Course : B Ed Science
Batch : Jan 2007
Registered : 18/07/2008

PostSubject: Re: cara2 m'hilangkan tekanan...   Tue Aug 12, 2008 9:56 pm

adib wrote:
save laa.. nanti terpost kat forum ni.. baru tau.. Gelak:.. selain dari cara cemey cara yg senang jugak ialah dgn beriadah dan membaca Al-Quran, berzikir...

tq ustaz adib.. hehe
Back to top Go down
View user profile
crescent
Guru Penolong Kanan
Guru Penolong Kanan
avatar

Female Post : 3156
Birthday : 03/11/1987
Age : 30
IPGM : ipik
Course : Papret - special edu
Batch : januari 2007
Registered : 04/07/2008

PostSubject: Re: cara2 m'hilangkan tekanan...   Tue Aug 12, 2008 10:17 pm

slalunye klo aku stress..
aku sure akan cite probs kat mmbr aku..
pastu nanges,,
lepas nanges je trus fresh balek..hahaha
pastu da x pk sgt..hehe

atau pon..
aku nengok komedi drama..
kompom aku da x igt stress aku td..

ataupon..
aku dok gelak sakan ngan mmbr2 aku..
hehe
Back to top Go down
View user profile http://crescentstuff.blogspot.com/
cekgu_egie
Guru Sekolah
Guru Sekolah
avatar

Female Post : 1544
Birthday : 09/01/1987
Age : 30
IPGM : IPDA
Course : B Ed Science
Batch : Jan 2007
Registered : 18/07/2008

PostSubject: Re: cara2 m'hilangkan tekanan...   Tue Aug 12, 2008 10:23 pm

aku nih bkn jns citer kt org..
bkn pe.. aku pk, org len pon da mslh diorg sndr..
aku xnak mslh aku bbn kan org len..
huhu....

tp aku dh dpt cr baru a nak ilang kan stress..
post komen byk2 kat ipgmc nih..
Gelak:!!..
rs lega beb..
tankx a lot mr. founder.. en. cemay..
hehe....
Back to top Go down
View user profile
adib
Pelatih IPGM
Pelatih IPGM
avatar

Male Post : 907
Birthday : 12/10/1987
Age : 30
IPGM : IPPP
Course : PPRPET MATEMATIK
Batch : JULAI 2005
Registered : 25/06/2008

PostSubject: Re: cara2 m'hilangkan tekanan...   Tue Aug 12, 2008 10:25 pm

crescent wrote:
slalunye klo aku stress..
aku sure akan cite probs kat mmbr aku..
pastu nanges,,
lepas nanges je trus fresh balek..hahaha
pastu da x pk sgt..hehe

atau pon..
aku nengok komedi drama..
kompom aku da x igt stress aku td..

ataupon..
aku dok gelak sakan ngan mmbr2 aku..
hehe
jenis heppy go lucky minah ni... senang la.. kalau yg jenis emosi yg susah tu.. sekarang aku tgh cari jalan penyelesaian untuk yg jenis ni..

_________________
Don't Click Here

Back to top Go down
View user profile http://www.adib.ae
crescent
Guru Penolong Kanan
Guru Penolong Kanan
avatar

Female Post : 3156
Birthday : 03/11/1987
Age : 30
IPGM : ipik
Course : Papret - special edu
Batch : januari 2007
Registered : 04/07/2008

PostSubject: Re: cara2 m'hilangkan tekanan...   Tue Aug 12, 2008 10:29 pm

cekgu_egie wrote:
aku nih bkn jns citer kt org..
bkn pe.. aku pk, org len pon da mslh diorg sndr..
aku xnak mslh aku bbn kan org len..
huhu....

tp aku dh dpt cr baru a nak ilang kan stress..
post komen byk2 kat ipgmc nih..
Gelak:!!..
rs lega beb..
tankx a lot mr. founder.. en. cemay..
hehe....

cekgu egie..
ape gunenye kwn klo mslh pikul sorg2?
sbb 2 la kite perlukan kwn..
ssh sng same2 hadapi..
x salah citekan mslh kat org len..
satu masa nnt org 2 akan dtg citekan mslh dia kat kite
give n take..
beban x beban 2 blakang cite..
jgn terlalu pk seorg diri..
merana nnt..hehe

my 2cent
Back to top Go down
View user profile http://crescentstuff.blogspot.com/
cekgu_egie
Guru Sekolah
Guru Sekolah
avatar

Female Post : 1544
Birthday : 09/01/1987
Age : 30
IPGM : IPDA
Course : B Ed Science
Batch : Jan 2007
Registered : 18/07/2008

PostSubject: Re: cara2 m'hilangkan tekanan...   Tue Aug 12, 2008 10:29 pm

pompuan slalu nya mmg camtuh adib..
nama lg pompuan kan..
tlalu sng mlupakan.. sng m'maaf kan..
cam aku..
td ptg pos topik, nih dah ok gler..
hehe,.. masok bangkul angkt sndr..
hehe....
Back to top Go down
View user profile
cekgu_egie
Guru Sekolah
Guru Sekolah
avatar

Female Post : 1544
Birthday : 09/01/1987
Age : 30
IPGM : IPDA
Course : B Ed Science
Batch : Jan 2007
Registered : 18/07/2008

PostSubject: Re: cara2 m'hilangkan tekanan...   Tue Aug 12, 2008 10:31 pm

tankx a lot ya crescent..
tp bg aku, slagi tdaya, aku akan carry sndr aa..
kalu xmampu, aku luah gak aa..
xkan ku biarkan diriku mrana..
huhu.....
Back to top Go down
View user profile
crescent
Guru Penolong Kanan
Guru Penolong Kanan
avatar

Female Post : 3156
Birthday : 03/11/1987
Age : 30
IPGM : ipik
Course : Papret - special edu
Batch : januari 2007
Registered : 04/07/2008

PostSubject: Re: cara2 m'hilangkan tekanan...   Tue Aug 12, 2008 10:32 pm

adib wrote:
crescent wrote:
slalunye klo aku stress..
aku sure akan cite probs kat mmbr aku..
pastu nanges,,
lepas nanges je trus fresh balek..hahaha
pastu da x pk sgt..hehe

atau pon..
aku nengok komedi drama..
kompom aku da x igt stress aku td..

ataupon..
aku dok gelak sakan ngan mmbr2 aku..
hehe
jenis heppy go lucky minah ni... senang la.. kalau yg jenis emosi yg susah tu.. sekarang aku tgh cari jalan penyelesaian untuk yg jenis ni..

kwn2 aku even bukan yg happy go lucky pon diorg akan dtg citekan mslh diorg kat aku..
aku plak jenis yg suke dgr probs org..
pelek sket la perangai aku nih..hahaha
so x salah nk citekan pape kat org kot..
tapi yg penting..pandai2 la pilih org yg nk citekan 2..
sbb ade seten mmg x suke nk mendengar..
tapi bg aku..
bg aku laa..
org yg citekan probs dia kat aku..
maknanye dia mmg 100% trust kat aku..
so insyallah aku xkan betray diorg pny kepercayaan..huhu
Back to top Go down
View user profile http://crescentstuff.blogspot.com/
crescent
Guru Penolong Kanan
Guru Penolong Kanan
avatar

Female Post : 3156
Birthday : 03/11/1987
Age : 30
IPGM : ipik
Course : Papret - special edu
Batch : januari 2007
Registered : 04/07/2008

PostSubject: Re: cara2 m'hilangkan tekanan...   Tue Aug 12, 2008 10:33 pm

cekgu_egie wrote:
tankx a lot ya crescent..
tp bg aku, slagi tdaya, aku akan carry sndr aa..
kalu xmampu, aku luah gak aa..
xkan ku biarkan diriku mrana..
huhu.....

same2 Very Happy
juz igt satu je..
u're not alone!~hehe
Very Happy
Back to top Go down
View user profile http://crescentstuff.blogspot.com/
cekgu_egie
Guru Sekolah
Guru Sekolah
avatar

Female Post : 1544
Birthday : 09/01/1987
Age : 30
IPGM : IPDA
Course : B Ed Science
Batch : Jan 2007
Registered : 18/07/2008

PostSubject: Re: cara2 m'hilangkan tekanan...   Tue Aug 12, 2008 10:34 pm

yup..
abis xde kwn sgt pon, kite msh ade allah kan..
m'metik kata en. adib,
"bc quran.." .. hehe....
Back to top Go down
View user profile
adib
Pelatih IPGM
Pelatih IPGM
avatar

Male Post : 907
Birthday : 12/10/1987
Age : 30
IPGM : IPPP
Course : PPRPET MATEMATIK
Batch : JULAI 2005
Registered : 25/06/2008

PostSubject: Re: cara2 m'hilangkan tekanan...   Tue Aug 12, 2008 10:46 pm

alamak...memetik kata2 aku pulak... ni yg susah ni

_________________
Don't Click Here

Back to top Go down
View user profile http://www.adib.ae
cekgu_egie
Guru Sekolah
Guru Sekolah
avatar

Female Post : 1544
Birthday : 09/01/1987
Age : 30
IPGM : IPDA
Course : B Ed Science
Batch : Jan 2007
Registered : 18/07/2008

PostSubject: Re: cara2 m'hilangkan tekanan...   Tue Aug 12, 2008 10:48 pm

nape lak ustaz adib??..

ok what bg nsht b'guna..

hehe.......
Back to top Go down
View user profile
adib
Pelatih IPGM
Pelatih IPGM
avatar

Male Post : 907
Birthday : 12/10/1987
Age : 30
IPGM : IPPP
Course : PPRPET MATEMATIK
Batch : JULAI 2005
Registered : 25/06/2008

PostSubject: Re: cara2 m'hilangkan tekanan...   Tue Aug 12, 2008 10:51 pm

aku takut kena cantas nanti.. aku bukanya banyak ilmu.. kena argue skit dah kantoi.. Gelak:

_________________
Don't Click Here

Back to top Go down
View user profile http://www.adib.ae
Mr. Admin
Sultan IPGMriah
Sultan IPGMriah
avatar

Male Post : 2022
Birthday : 19/01/1987
Age : 30
IPGM : IP Perlis
Course : PISMP Matematik
Batch : Julai 2005
Registered : 27/05/2008

PostSubject: Re: cara2 m'hilangkan tekanan...   Tue Aug 12, 2008 11:08 pm

hehe....tapi adib terlalu lemah bile kuar soklan mengaitkan dirinya dengan aweknya..hehe...ble ty soklan 2 msti die diam terus..hehe...

aku pun suka dengar citer orang...bukan nak bizi body ngat pun..tapi 2 la...ble dah citer 2 kene cite full story la...bkn pe...aku pantang yg suke cite sekerat2 ni..adeh....nak tngu episod2 akn dtg plak..tak mo aku...dr nk tlg orang terus tak jd n emo...huhu...

aku suka dgr masalah orng sbb bg aku bleh dptkan tambah pengalaman yang aku ada...so ble kengkawan dah alami peristiwa 2 aku akan be ware la bile perkara sama berlaku kat aku...hehe...

jadikan pengalaman rakan-rakan sebagai bekalan di hari mendatang~cemay...
Back to top Go down
View user profile http://ipgm-community.forumotion.org
Mr. Admin
Sultan IPGMriah
Sultan IPGMriah
avatar

Male Post : 2022
Birthday : 19/01/1987
Age : 30
IPGM : IP Perlis
Course : PISMP Matematik
Batch : Julai 2005
Registered : 27/05/2008

PostSubject: Re: cara2 m'hilangkan tekanan...   Tue Aug 12, 2008 11:10 pm

cekgu_egie wrote:
aku nih bkn jns citer kt org..
bkn pe.. aku pk, org len pon da mslh diorg sndr..
aku xnak mslh aku bbn kan org len..
huhu....

tp aku dh dpt cr baru a nak ilang kan stress..
post komen byk2 kat ipgmc nih..
Gelak:!!..
rs lega beb..
tankx a lot mr. founder.. en. cemay..
hehe....

uish...klu cam2 bagus la...aku open forum ni pun sbb Tension Aku! sebb aku ilang member2 aku maser kat sekolah lama dulu....2 yang aku wat preparation awal2..so ble dah rapat awal2 so tak mustahil la dah kuar nnt hub 2 bertambah erat..hehe
Back to top Go down
View user profile http://ipgm-community.forumotion.org
crescent
Guru Penolong Kanan
Guru Penolong Kanan
avatar

Female Post : 3156
Birthday : 03/11/1987
Age : 30
IPGM : ipik
Course : Papret - special edu
Batch : januari 2007
Registered : 04/07/2008

PostSubject: Re: cara2 m'hilangkan tekanan...   Tue Aug 12, 2008 11:44 pm

77Acimatrix77 wrote:
hehe....tapi adib terlalu lemah bile kuar soklan mengaitkan dirinya dengan aweknya..hehe...ble ty soklan 2 msti die diam terus..hehe...

aku pun suka dengar citer orang...bukan nak bizi body ngat pun..tapi 2 la...ble dah citer 2 kene cite full story la...bkn pe...aku pantang yg suke cite sekerat2 ni..adeh....nak tngu episod2 akn dtg plak..tak mo aku...dr nk tlg orang terus tak jd n emo...huhu...

aku suka dgr masalah orng sbb bg aku bleh dptkan tambah pengalaman yang aku ada...so ble kengkawan dah alami peristiwa 2 aku akan be ware la bile perkara sama berlaku kat aku...hehe...

jadikan pengalaman rakan-rakan sebagai bekalan di hari mendatang~cemay...

waa same2
aku suke dgr sbb leh dpt tmbh pengalaman sedia ada..so beware n amek iktibar jek hehe
Back to top Go down
View user profile http://crescentstuff.blogspot.com/
adib
Pelatih IPGM
Pelatih IPGM
avatar

Male Post : 907
Birthday : 12/10/1987
Age : 30
IPGM : IPPP
Course : PPRPET MATEMATIK
Batch : JULAI 2005
Registered : 25/06/2008

PostSubject: Re: cara2 m'hilangkan tekanan...   Wed Aug 13, 2008 12:14 am

77Acimatrix77 wrote:
cekgu_egie wrote:
aku nih bkn jns citer kt org..
bkn pe.. aku pk, org len pon da mslh diorg sndr..
aku xnak mslh aku bbn kan org len..
huhu....

tp aku dh dpt cr baru a nak ilang kan stress..
post komen byk2 kat ipgmc nih..
Gelak:!!..
rs lega beb..
tankx a lot mr. founder.. en. cemay..
hehe....

uish...klu cam2 bagus la...aku open forum ni pun sbb Tension Aku! sebb aku ilang member2 aku maser kat sekolah lama dulu....2 yang aku wat preparation awal2..so ble dah rapat awal2 so tak mustahil la dah kuar nnt hub 2 bertambah erat..hehe

makacih cemey cbb menyediakan tempat merelease tention kat kami.. tq

_________________
Don't Click Here

Back to top Go down
View user profile http://www.adib.ae
cekgu_egie
Guru Sekolah
Guru Sekolah
avatar

Female Post : 1544
Birthday : 09/01/1987
Age : 30
IPGM : IPDA
Course : B Ed Science
Batch : Jan 2007
Registered : 18/07/2008

PostSubject: Re: cara2 m'hilangkan tekanan...   Wed Aug 13, 2008 12:28 am

mekacih bebyk tuk cemay..
jom ckp ramai2..

"terima kasih cekgu cemey!!.."
(anda dikehendaki m'bc dgn nada spt bdk sek yg bg salam kt guru yg msok kelas.. hehe)
Back to top Go down
View user profile
Sponsored content




PostSubject: Re: cara2 m'hilangkan tekanan...   

Back to top Go down
 
cara2 m'hilangkan tekanan...
View previous topic View next topic Back to top 
Page 1 of 2Go to page : 1, 2  Next

Permissions in this forum:You cannot reply to topics in this forum
Forum :: Section Komuniti dan Diskusi :: Kesihatan dan Keluarga-
Jump to: